به گزارش ایسنا، اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک، روسیه و چندین تولیدکننده دیگر غیرعضو اوپک است، قرار بود نشست رسمی وزیران را روز سه شنبه برگزار کند. این گروه در آوریل موافقت کرده بودند تولیدش را در ژانویه ۲۰۲۱ به میزان دو میلیون بشکه در روز معادل دو درصد از مصرف جهانی افزایش دهد اما در پی موج دوم شیوع ویروس کرونا و ضعیف شدن روند احیای تقاضا برای نفت، اوپک پلاس در حال بررسی ادامه محدودیت عرضه ۷.۷ میلیون بشکه در روز در ماههای نخست سال آینده است و عربستان سعودی هم از این موضع حمایت می کند.
به گفته منابع آگاه، پس از مذاکرات غیررسمی روز یکشنبه که به نتیجه نرسید، روسیه پیشنهاد کرد اوپک پلاس افزایش تدریجی تولید از ژانویه را آغاز کند و هر ماه تولیدش را ۰.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. موضوع دیگری که دستیابی به توافق را پیچیده کرده است، موضع امارات متحده عربی است که اعلام کرده در صورتی از تمدید محدودیت عرضه حمایت خواهد کرد که اعضای گروه پایبندی خود به توافق را بهبود بخشیده باشند.
اوپک پلاس باید توازن ظریفی بین تلاش برای تقویت قیمتها و عدم فراهم کردن حمایت از افزایش تولید نفت شیل آمریکا برقرار کند. تولید نفت شیل آمریکا با افزایش قیمتها به بالای ۵۰ دلار در هر بشکه، افزایش پیدا می کند. عامل دیگری که به چالش در اوپک پلاس افزوده است، تاب آوری روسیه در برابر قیمت پایین تر نفت در مقایسه با عربستان سعودی است.
در این بین مرتضی بهروزی فر - کارشناس ارشد حوزه انرژی درباره تاثیر تصمیم اوپک پلاس بر بازار نفت ایران به ایسنا گفت: تحت هر شرایطی تصمیمی که در اوپک اتخاذ می شود ارتباطی با ایران ندارد و تنها برخی از کشورها به دنبال این هستند که امتیازات بیشتری را ازآن خود کنند و بتوانند از قیمت های بالاتر استفاده کنند و به نوعی تولیدشان را افزایش دهند.
وی با تاکید بر اینکه هدف این کشورها تامین کسری بودجه است، تصریح کرد: در شرایط کنونی قرار نیست که ایران وارد بازار شود که بخواهد این تصمیمات تاثیری روی آن داشته باشد چراکه پس از رفع تحریم ها و زمانی که ایران بتواند وارد بازار شود آن زمان تصمیمات روی ایران اثر خواهد گذاشت.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه قاعدتا سه ماه دیگر در مورد ورود ایران به بازار تصمیم گیری خواهد شد، گفت: اینکه ایران افزایش صادرات یا تولید داشته باشد و کشورهای دیگر بخواهند تصمیماتی در این باره بگیرند مربوط به ماه های آینده خواهد شد و تصمیم دیروز یا پنجشنبه تاثیر مستقیمی بر ایران نخواهد داشت.
بهروزی فر درباره پیش بینی تصمیم اوپک نیز اظهار کرد: پیش بینی بنده این است که کاهش ۷.۷ میلیون بشکه در روز حداقل برای سه ماه آینده توافق شود و این تاخیر در تصمیم نهایی تنها برای این است که برخی از کشورها به دنبال امتیاز هستند اما تمام کشور ها نیازمند قیمت های بالا هستند و می دانند اگر به توافق نرسند قیمت به زیر ۴۰ دلار می رسد.
انتهای پیام
نظرات