• سه‌شنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99091108354

رییس کل دادگستری استان کرمان:

انتقال کوره‌های آهک پزی از شهرک صنعتی کرمان با جدیت دنبال می شود

انتقال کوره‌های آهک پزی از شهرک صنعتی کرمان با جدیت دنبال می شود

ایسنا/کرمان رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که مهلت تعیین شده برای ایجاد زمینه های انتقال کوره های آهک پزی قطعی است، گفت: پس از طی این مهلت، تمامی کوره های موجود در منطقه به محل تعیین شده جدید در دشت زحمتکشان منتقل شده و مسئولیت تبعات احتمالی آن نیز متوجه مدیرانی است که در اجرای مسئولیت‌های خود کوتاهی کرده اند و دستگاه قضایی نیز با هرگونه ترک فعل در این زمینه برخورد خواهد کرد.

"یدالله موحد" در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با موضوع پیگیری و ساماندهی مشکلات حاشیه نشینی گفت: فعالیت کوره های آهک پزی در شهرک صنعتی و در جوار منازل مسکونی و فضاهای عمومی، تهدیدی برای سلامت و بهداشت عمومی به شمار می رود و تداوم فعالیت این کوره ها را در حالی شاهد هستیم که موضوع انتقال آنها از سال ۱۳۹۶ همواره مطرح بوده اما تاکنون نتیجه ای در پی نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی براساس نظر کارشناسان حوزه های اجرایی و مدیریتی، مهلت سه ماهه ای برای انتقال کوره های آهک پزی از شهرک صنعتی را تعیین کرده که با گذشت دو ماه از این فرصت، تا یک ماه آینده باید تمام این کوره ها به محل جدید تعیین شده در دشت زحمتکشان منتقل شوند.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان به صدور احکام قضایی لازم برای برخورد با فعالیت کوره های آهک پزی در شهرک صنعتی نیز اشاره و بیان کرد: ظرفیت های قانونی و امکانات لازم برای انتقال کوره های آهک پزی وجود دارد اما به نظر می رسد اهتمام جدی در این زمینه وجود ندارد.

موحد با اشاره به این مطلب که اطلاع رسانی لازم درباره انتقال کوره های آهک پزی به طورکامل انجام شده است و در پایان مهلت تعیین شده هیچ عذر و بهانه ای پذیرفته نخواهد شد، گفت: مدیران در زمینه انتقال کوره های آهک پزی باید جدی باشند و این کار به دلیل منفعت عمومی باید انجام شود و در این زمین صراحت قانونی نیز وجود دارد.

وی بر ورود دادسرای کرمان برای برخورد با هرگونه ترک فعل در حوزه ساماندهی حاشیه شهر کرمان به ویژه شهرک صنعتی تاکید کرد و اظهار کرد: به منظور ساماندهی شهرک صنعتی، پیگیری های بسیار خوبی انجام شده و قدم های خوبی برداشته شده است و امیدواریم این فرایند که آغاز شده با شتاب بیشتری ادامه یابد و شاهد ساماندهی و افزایش رفاه، آرامش و توانمندی ساکنان این منطقه باشیم.

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: شهرداری کرمان نیز طرح و برنامه های خوبی برای اصلاح معابر، توسعه فضای سبز و توسعه خدمات شهری در شهرک صنعتی ارائه کرده که بر مبنای اجرای این برنامه ها امید می رود که بتوان خدمات زیرساختی مورد نیاز را در چارچوب ضوابط و مقررات در این منطقه توسعه داد.

موحد ضمن بیان این مطلب که تعرض به اراضی دولتی از سوی زمین خواران و فعالیت شبکه ای در این زمینه یکی از بحث های جدی در حوزه های حاشیه نشینی است، خاطرنشان کرد: ضمن شناسایی و برخورد با سرشبکه های تصرف اراضی دولتی در حاشیه شهر، باید برای افراد و خانواده های محرومی که ناچار به سکونت در فضاهای غیرایمن و آلونک های ساخته شده در اراضی تصرفی هستند، براساس یک برنامه مشخص تامین مسکن از سوی حاکمیت اقدام کرد و سپس نسبت به سوی تعیین تکلیف اراضی دولتی تصرفی در این منطقه پیش رفت.

وی تاکید کرد: یکی از وظایف حاکمیت این است که برای افراد بی بضاعت در قالب برنامه های عملیاتی مناسب زمینه اسکان را فراهم کرده و وضعیت موجود را ساماندهی کند که این اقدام در شهرک صنعتی کرمان باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

عالی ترین مقام قضای استان کرمان با اشاره به حمایت دستگاه قضایی از سازمان های مسئول در زمینه رفع تصرف اراضی ملی و تخریب آلونک های ساخته شده در این اراضی براساس ضوابط قانونی، عنوان کرد: براساس پیگیری های دستگاه قضایی یک هکتار از اراضی دولتی از سوی راه وشهرسازی به منظور تامین مسکن محرومان در شهرک صنعتی به کمیته امداد واگذار خواهد شد تا نسبت به ساخت مسکن محرومان در این منطقه اقدام کنند.

 موحد خاطرنشان کرد: بدون تردید حاشیه شهر کرمان از جمله شهرک صنعتی به عنوان یکی از کانون های ریشه ای وقوع جرم و آسیب های اجتماعی باید ساماندهی شود که معاونت اجتماعی دادگستری استان کرمان برنامه علمی و اجرایی متناسب با وضعیت این منطقه را تدوین کرده که با جدیت استاندار سابق کرمان بخشی از این برنامه اجرایی شده و با پیگیری های استاندار جدید کرمان نیز شاهد پیشرفت های بیشتری در این زمینه خواهیم بود.

وی با تاکید بر این مطلب که دستگاه های مسئول در کاهش جرم و آسیب های اجتماعی باید نسبت به انجام وظایف خود در زمینه ساماندهی وضعیت کنونی شهرک صنعتی اقدام کنند، گفت: برخی از اقدامات نظیر جمع آوری و ساماندهی معتادان، تعیین تکلیف افراد فاقد هویت و بهبود ارائه خدمات شهری در منطقه در قالب برنامه های کوتاه مدت دنبال می شود و بخشی از اقدامات مورد نیاز نیز در قالب برنامه های میان مدت و بلند مدت پیگیری می شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: فعالیت کوره های آهک پزی در شهرک صنعتی به عنوان یکی از صنوف آلاینده و کانون های ایجاد حرارت از نظر قانونی توجیه ندارد و باید در اسرع وقت ساماندهی شوند.

موحد ضمن اشاره به این مطلب که اگر مسئولی بدون دغدغه سلامت، آسایش  و امنیت مردم سر بر بالین نهد باید در برابر مسئولیت پذیری وی علامت سوال گذاشت، گفت: کارها و برنامه های پیش بینی شده باید در زمان مناسب اجرایی شوند زیرا انجام این کارها با تاخیر، اثرگذاری آنها را کاهش می دهد و در برخی موارد انجام کار از حیث انتفاع خارج می شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر وضعیت اضطراری را در شهرک صنعتی، الله آباد و سایر نقاط حاشیه نشین کرمان شاهد هستیم و با مشکلات پیچیده ای در این زمینه روبرو شده ایم و این در حالی است که سالها درباره لزوم ساماندهی حاشیه نشینی صحبت شده اما شاهد اقدامات اجرایی تاثیرگذاری در این زمینه نبوده ایم.

رییس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: اگر برنامه های ساماندهی حاشیه نشینی و مبارزه با زمین خواری در برهه کنونی به درستی پیگیری و اجرا نشود، در آینده با افزایش جمعیت ساکنان مناطق حاشیه نشین و افزایش مشکلات موجود در این مناطق روبرو خواهیم شد.

به گزارش ایسنا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز در این نشست گفت: برای اجرای برنامه های پیشگیرانه، علل و عوامل ارتکاب جرایم و بروز آسیب های اجتماعی را شناسایی خواهیم کرد.

سید مهدی قویدل افزود: در موضوع حاشیه نشینی، کوتاهی، غفلت و کم کاری مسئولان مربوطه به عنوان مهمترین و اولین علت، شناسایی شده و قطعا پیگیری خواهد شد.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی مصمم است که تمامی مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم را که مربوط به وظایف دستگاه های متولی ساماندهی حاشیه شهر است را پیگیری و عملیاتی کند.

حسین رییسی، معاون دادستان کرمان نیز در این نشست گفت: دادستانی کرمان اقدامات قضایی لازم به منظور شناسایی و برخورد با کانون های جرم زا و عوامل ناامنی در حاشیه شهر کرمان را در دستور کار قرار داده است.

معاون امور عمرانی استانداری کرمان نیز در این نشست گفت: با برگزاری چهار جلسه تخصصی، زمینه لازم برای انتقال کوره های آهک پزی واقع در شهرک صنعتی کرمان به دشت زحمتکشان فراهم شده است.

سید مصطفی آیت اللهی موسوی با اشاره به این مطلب که انتخاب زمین ۷۰ هکتاری در دست زحمتکشان به منظور انتقال کوره های آهک پزی بر اساس توجه به مسائل زیست محیطی و نزدیکی آن به خدمات زیربنایی مورد نیاز انجام شده است، افزود: در فاز دوم نیز ۷۰ هکتار زمین برای انتقال کوره های جدید پیش بینی شده که در صورت نیاز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha