• دوشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۹ / ۰۰:۴۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 99091007293
  • منبع : نمایندگی اردبیل

کرونا در دورهمی‌های خانوادگی اردبیل کنگر خورده و لنگر انداخته است

کرونا در دورهمی‌های خانوادگی اردبیل کنگر خورده و لنگر انداخته است

ایسنا/اردبیل زندگی هنوز برای کرونا در اردبیل جریان دارد و با وجود گذشت یک هفته از محدودیت های شدیدتر تردد و تعطیلی اصناف، نوک پیکان شیوع کرونا در استانی که چهره زمستانی به خود گرفته به سمت بالا پیش می رود و حالا با این شرایط ظرفیت تخت های بیمارستانی اردبیل تکمیل شده و یا در حال تکمیل شدن است و هر روز که می گذرد هم بر تعداد مبتلایان به این بیماری اضافه می شود و هم بر تعداد جانباختگان ناشی از این بیماری.

اردبیل یکی از پنج استانی است که برطبق آخرین آمار کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، حالش اصلا خوب نیست؛ کرونا هر روز قربانیان بیشتری می گیرد و حداقل 100 خانواده اردبیلی را عزادار می کند.

هم اینک ساکنان شهرهای اردبیل، پارس آباد و مشکین شهر زندگی خطرناکی دارند و کرونا در دورهمی های خانوادگی شان کنگر خورده و لنگر انداخته است؛ کارشناسان تنها راه نجات این استان از مهمان قاتلشان را آموزش مردم، تست گیری موثرتر و هدفمندتر، اجرای کامل پروتکل ها و نه نصف و نیمه و اجرای درست طرح رصد خانه به خانه دانسته اند.

هنوز در استان اردبیل پیک شیوع به سمت بالا است

ابیش وند، کارشناس پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی اردبیل با اشاره به اینکه هنوز در استان اردبیل پیک شیوع به سمت بالا است، تصریح کرد: هر وقت مراجعه سرپایی به بیمارستان و مراکز بهداشتی رو به کاهش باشد مطمئن می شویم چند روز پس از آن بستری و فوتی کاهش پیدا می کند.

و یا نقوی نیا، متخصص داخلی در اردبیل معتقد است تعطیلی سراسری کشور یک راه اصلی و اساسی است؛ مقطعی شاید بتواند نتیجه‌ای از این کار گرفت ولی همه می‌دانیم این کار را به مدت طولانی نمی‌توان انجام داد.

او توصیه و پیشنهاد کرد: اگر لازم شد در مناطق سیاه و قرمز تعطیلی اعلام شود، بسیار کوتاه‌مدت باشد تا پیک شدیدی که در آن قرار داریم کنترل شود و در این مدت نهادها و مراجع مسئول، متولیان سلامت و بهداشت برنامه‌ریزیشان را طوری تنظیم کنند که اولویت اصلیشان آموزش باشد. آموزش چهره به چهره مردم در معابر، خیابان‌ها، رسانه‌های جمعی، تلویزیون، رادیو، پوسترها، بنرهای سطح شهر، روزنامه‌ها، فضای مجازی به عنوان اصل مهم در نظر گرفته شود.

در حوزه آموزش به مردم تاکنون کم‌کار انجام شده است

نقوی‌نیا عنوان کرد: در حوزه آموزش تاکنون کم‌کار انجام شده و باید با تلاش جدی با آموزش بتوان جلوی انتقال بیماری را گرفت؛ کنترل بیماری کرونا نه ربطی به داروهای آنچنانی دارد، نه ربطی به ماسک‌های آنچنانی دارد، پس هزینه خیلی زیادی لازم نیست از این بابت بر کشور تحمیل شود. ما باید راه صحیح را پیدا کنیم و روی آن متمرکز شویم.

همزمان با محدودیت های جدید که از اول آذر اجرایی شده، برای جلوگیری از گسترش بیشتر این بیماری و شناسایی سریع مبتلایان، طرحی با نام شهید قاسم سلیمانی از اول آذر ماه در 11 شهرستان اردبیل همزمان در سراسر کشور با شعار "هر خانه یک پایگاه سلامت"  آغاز شده است. در این طرح  وزارت بهداشت و درمان، جمعیت هلال احمر و بسیج مستضعفین با همکاری هم،  با هدف شناسایی بیماران و افراد مشکوک،  با مراجعه به خانه های شهروندان غربالگری می کنند  تا حد امکان این بیماری را کنترل کنند. 

 در این میان، شهرستان اردبیل  با دارا بودن بیش از ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، هفته هاست که در وضعیت قرمز بسر می برد و اجرای طرح شهید سلیمانی در این شهرستان می تواند در کنترل این بیماری بسیار مؤثر باشد.

به گفته فرمانده قرارگاه  مبارزه با کرونا شهرستان اردبیل، اجرای این طرح تا پایان سالجاری ادامه خواهد داشت و این طرح ، نظارت، مراقبت و حمایت از بیماران در مبدأ دنبال می‌شود. در این راستا  ۵ کمیته در قرارگاه  ساماندهی شده اند که در قالب کمیته های رهگیری و مراقبت، حمایت و قرنطینه خانگی و غیر خانگی، پایش و نظارت، آموزش همگانی و کمیته عملیاتی محله ها، فعالیت می کنند.

امامی یگانه به ایسنا گفت: بیماری کرونا و مبارزه با آن یک همت عمومی و آموزش همگانی را می طلبد و قبل از هرچیز باید خود شهروندان و خانواده ها به اهمیت موضوع سلامت خود و اعضای خانواده واقف باشند و حتما در این مدت دیده اند که این بیماری با کسی شوخی ندارد پس ساده ترین راه مبارزه با این بیماری ، دوری از دورهمی ها، مراسمات و تجمعات است که می توان ریسک ابتلا را  پایین آورد و در کنار این خود مراقبتی ها، با  کمک مسؤلان که در قالب طرح های مختلفی در این مدت در صف مبارزه با این بیماری قرار دارند، تلاش کنیم این دوران را پشت سر بگذاریم .

بیش از ۶۲ هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر ۲۲۶ هزار نفر غربالگری شده اند

فرماندار اردبیل  با بیان اینکه  شهر اردبیل دارای ۱۴۳ محله است که جهت نظارت کافی، در طرح شهید سلیمانی به ۷ حوزه تقسیم بندی شده است  و طی مدت زمانیکه از آغاز طرح شهید سلیمانی می گذرد بیش از ۶۲ هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر ۲۲۶ هزار نفر غربالگری شده اند که از این تعداد ۱۵۰۰ نفر مشکوک و مبتلا شناسایی شده است  و ۴۲۷ نفر نیز در قرنطینه خانگی تحت نظر کمیته مربوطه قرار دارند.

2 نقاهتگاه در اردبیل ایجاد شده است

وی در مورد کسانی که امکان قرنطینه خانگی ندارند و یا در ایام قرنطینه دچار مشکلات اقتصادی هستند گفت:  برای آن دسته از همشهریانی که شرایط قرنطینه در خانه برایشان مهیا نیست ۲ نقاهتگاه با ظرفیت هر یک ۶۰ نفر در نظر گرفته شده است و با تجهیز کامل در اختیار برادران و خواهران  اردبیلی قرار گرفته است تا بهبودی و دوران قرنطینه خود را در این مکان ها سپری کنند . 

فرمانده قرار گاه مبارزه با کرونا شهرستان اردبیل به ابعاد مختلف طرح اشاره کرده و ادامه می دهد: برای همشهریانی که در دوران بیماری و قرنطینه با مشکلات اقتصادی روبرو می شوند در کمیته حمایت و قرنطینه با کمک بسیج بسته های حمایتی در نظر گرفته شده تا این هموطنان هیچ گونه دغدغه ای در این خصوص نداشته باشند. 

سرهنگ حبیب زاده جانشین ناحیه بسیج شهرستان اردبیل نیز  از استقبال خوب خیرین اردبیلی ابراز رضایت کرده و به ایسنا گفت:  خیرین که گاهی نمی خواهند شناخته شوند با اهدای کمک های نقدی و غیر نقدی، باعث دلگرمی شده اند و در این مدت توانسته ایم به ۱۵۱ نفر کمک مالی و  ۱۶۰۰ بسته کمک معیشتی در اختیار بیماران نیازمند قرار دهیم.

روزانه ۴۰۰ تیم ۲ نفره در قالب کمیته حمایت و قرنطینه با نیروهای شبکه بهداشت اردبیل همکاری می کنند

وی ادامه داد: بسیج شهرستان اردبیل به لحاظ کمک نیروی انسانی هیچ محدودیتی ندارد و هر تعداد نیرو ، قرارگاه مبارزه با کرونا جهت همکاری با اکیپ مرکز بهداشت اردبیل بخواهند ما تامین می کنیم  و تا امروز نیز روزانه ۴۰۰ تیم ۲ نفره در قالب کمیته حمایت و قرنطینه با نیروهای شبکه بهداشت اردبیل همکاری می کنند و اگر لازم باشد باز قادر به تامین نیرو هستیم . 

اما ضلع سوم و به عبارتی محور طرح  دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت این دانشگاه است که با ده ها پایگاه سلامت،  بار فنی این طرح را برعهده دارند .

خلفی زاده، رئیس شبکه بهداشت شهرستان اردبیل  در این  خصوص به ایسنا گفت: در اردبیل ۱۸ مرکز جامع سلامت و ۵۰ پایگاه سلامت وجود دارد که  در این طرح همکاری می کنند؛ ۳۶ تیم نظارتی متشکل از بسیج ، هلال احمر و کارشناسان بهداشت با محوریت مراکز ۱۸ گانه جامع سلامت، با دیدن آموزش های لازم  در طرح شهید سلیمانی همکاری دارند. در این طرح، همکاران ما در قالب کمیته های تعریف شده با مراجعه به خانه ها و افراد و با غربالگری، بیماران را در مبدأ شناسایی و راهنمایی های لازم را انجام می دهند و در طی دوران قرنطینه بیماران بطور مداوم توسط مراقبین سلامت،  از طریق تلفن تحت نظر قرار می گیرند تا دوره ۱۴ روزه قرنطینه را با سلامتی سپری کنند.
 
رییس شبکه بهداشت اردبیل با اشاره به مراقبین سلامت اضافه می کند : ۳۸۸ نفر به عنوان مراقبین سلامت در کمیته رهگیری و مراقبت  طرح شهید سلیمانی  همکاری می کنند که با اخذ لیست افراد مشکوک طبق فرم تکمیل شده، آنها را کنترل می کنند و تا به امروز نیز برحسب پایش های صورت گرفته تعداد ۷ مورد مراقبت پزشکی در منزل برای افراد مشکوک صورت گرفته است .

خلفی زاده با دعوت مردم اردبیل به رعایت پروتکل های بهداشتی  و شیوه زندگی در ایام کرونا از هموطنان اردبیلی می خواهد، به نکات بهداشتی و آموزشی  که از طریق  همکاران شبکه  بهداشت و قرار گاه کرونا  چه در محل کسب و کار و چه در داخل خانواده ، اطلاع رسانی می شود حتما توجه و اهمیت دهند تا در طی عبور از این مسیر سخت، دچار مشکلات نشوند.

گزارش از: عقیل صدیق

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha