• یکشنبه / ۹ آذر ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99090907126
  • خبرنگار : 71505

رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران:

پاندمی کرونا به معنای توقف در کسب مهارت و همکاری بین المللی نیست

پاندمی کرونا به معنای توقف در کسب مهارت و همکاری بین المللی نیست

رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه رویداد کلیماتون با ارایه ایده‌های مبتکرانه در سطح محلی، شهرها را در اتحاد جهانی و فعالیت‌های بهتر و هماهنگ‌تر برای یافتن پاسخ‌هایی به چالش‌های آب و هوایی کمک می‌کند، گفت: پاندمی کرونا به معنای توقف در کسب مهارت و همکاری بین المللی نیست.

به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در آئین افتتاح مجازی رویداد کلیماتون 2020 ضمن تقدیر از اداره کل محیط زیست شهرداری تهران برای برگزاری این رویداد با همکاری سمن ها گفت: امروز در دنیا خلاقیت، نوآوری و انعطاف پذیری حرف اول را در حیات پایدار اقصادی و زیستی شهرها می­زند همین نیاز باعث شده است تا شهرها در طول تاریخ، به عنوان یک محرک اساسی برای تجدید و نوآوری علمی، فناوری، فرهنگی و اجتماعی به شمار آیند. تا جایی که از قرن بیست و یکم با عبارت «قرن شهرها» یاد شود.

وی افزود: تخمین زده شده تا سال 2050، دو سوم جمعیت جهان در شهرها سکونت و به کار و فعالیت اشتغال خواهند داشت. بنابراین توجه به برنامه هایی نظیر کلیماتون که با همبستگی جهانی، مقابله با چالش­های محیط زیستی را فراتر از سطوح محلی و در مقیاس بین المللی مورد توجه قرار می دهد و به دنبال کشف راهکارهای خلاقانه برای بهره مندی از حداکثر ظرفیت های بومی در نقاط مختلف جهان است، بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: این رویداد در سال جاری به علت همه گیری ویروس کرونا با تکیه بر محیط ­زیست الکترونیک به دنبال یک اقدام تحول آفرین در بستر مدیریتی شهرهاست. در واقع همه گیری کووید 19، شکنندگی سیستم های موجود ما را نشان داد و به عنوان یک ضریب تهدید، آسیب پذیرترین جمعیت و ضعیف ترین بخش های اقتصاد را متاثر ساخت.

وی ادامه داد: بی تردید توسعه هوشمند سازی و مدیریت الکترونیک فرصتی در اختیار شهرها قرار داده تا اجازه دهند اقتصاد سبز باعث بهبود اقتصاد مقاومتی جوامع شود. از این رو بیش از هر زمان دیگر لازم است تا قدرت نوآوری در شهرها تقویت شود و این مهم میسر نمی شود مگر با بومی سازی ایده ها.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر تغییر اقلیم چالش های عمده ای را برای شهرها به عنوان محیط اصلی زندگی به وجود می آورد و به تبع آن، مخاطرات محیط زیستی تهدیدکننده ساکنان و نیاز به تامین زیرساخت های عملیاتی افزایش خواهد یافت. این حقایق نشان می دهد شهرها می توانند نقش تعیین کننده ای در جهت دهی و شکل گیری مسائل اصلی آینده و همچنین تعامل با سایر شهرهای دنیا برای کاهش اثرات گرمایش زمین داشته باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه کلیماتون از منظر مدیریت شهری، شهرها را قادر می سازد تا ایده های ابتکاری و راه حل های جدیدی برای یک زمینه عملیاتی خاص یا یک مشکل فوری را پیدا کنند، افزود: این حضور، سنگ بنای یک همکاری مثمر ثمر و موفق و فرصتی دو جانبه برای شهر و شهروند است تا از یک سو ضمن ظهور ایده های کارگشا از جانب شهروندان و متخصصان، با بخش های مختلف مدیریت شهری و زمینه فعالیت آنها آشنا شوند.

وی ادامه داد: کلیماتون، با ارایه ایده‌های مبتکرانه در سطح محلی، شهرها را در اتحاد جهانی و فعالیت‌های بهتر و هماهنگ‌تر برای یافتن پاسخ‌هایی به چالش‌های آب و هوایی و ایده‌های مشترک کمک می‌کند. قطعا شرایط پاندمی کرونا، به معنای توقف در کسب مهارت و همکاری بین المللی نبوده و در خلال برگزاری این رویداد به صورت مجازی، می توان زمان را به نفع آینده شهر مدیریت کرد.

صدراعظم نوری ادامه داد: رویداد کلیماتون یک همبستگی جهانی میان صد شهر دنیا از جمله تهران است، زیرا پدیده انتشار گازهای گلخانه‌ای و گرمایش زمین فراتر از سطوح محلی و در واقع در مقیاس بین المللی قابل بررسی است. امروزه با توسعه فن‌آوری و انتشار اطلاعات، بیشتر افراد جامعه با مفهوم تغییرات آب و هوایی آشنایی دارند. طبق گزارشات اخیر ناسا روند تغییرات گرمایش جهانی در شرایط کنونی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بیشترین عامل آن (احتمالاً 95 درصد) اثرات فعالیت انسان شناخته شده است.

به گفته وی، روند این تغییرات از اواسط قرن ۲۰ تاکنون با سرعت قابل ملاحظه‌ای افزایش داشته که این میزان در دهه‌های قبل از آن بی‌سابقه بوده است. تأثیرات ناشی از تغییر اقلیم به وضوح مشهود است. وقوع سیل، طوفان، خشکسالی، آتش سوزی جنگل‌ها و ... نشان می‌دهد این تأثیرات فراتر از افزایش دما است و جوانب مختلف زندگی شامل منابع آب، غذا، سلامت، محیط زیست، حمل و نقل، حیات وحش، کشاورزی و انرژی را تحت الشعاع قرار داده است.  

وی تاکید کرد: کلیماتون، با ارایه ایده‌های مبتکرانه در سطح محلی، شهرها را در اتحاد جهانی و فعالیت‌های بهتر و هماهنگ‌تر برای یافتن پاسخ‌هایی به چالش‌های آب و هوایی و ایده‌های مشترک کمک می‌کند. برگزاری رویداد بین المللی کلیماتون در تهران و پیوستن فعالین محیط زیست، متخصصین و علاقمندان نمادی از مشارکت شهروندان است که قابل تقدیر است.

این عضو شورای شهر تهران افزود: این رویداد نشان می‌دهد علاوه بر نگرش محیط زیستی در میان مدیران شهری، شهروندان نیز به مسئله محیط زیست شهر تهران اهمیت می‌دهند. دانشجویان و ایده پردازان با تعریف پروژه‌ها مطابق با دانش روز دنیا همواره نقش مهمی در برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات شهری و بهبود وضعیت و یا سازگاری و تاب آوری شهر تهران دارند و این رویداد فرصت مناسبی را در اختیار شهرداری قرار می‌دهد تا از این نظرات بهره‌مند شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha