• شنبه / ۸ آذر ۱۳۹۹ / ۰۶:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99090805470
  • خبرنگار : 71623

کاهش تعداد مجوزهای صادره برای ماشین آلات مشمول معافیت گمرکی

کاهش تعداد مجوزهای صادره برای ماشین آلات مشمول معافیت گمرکی

در حالی که طبق اعلام انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها بر اساس یکی از بندهای قانون امور گمرکی و بدون پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده، ماشین آلاتی که در داخل ساخته می‌شود را هم به کشور وارد می‌کنند، آمارهای منتشر شده از سوی وزارت حاکی از صدور ۲۰۲۹ فقره مجوز برای ماشین آلات مشمول معافیت گمرکی در هفت ماهه امسال است.

به گزارش ایسنا، بر اساس ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و تفاهم نامه بین گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، واحدهای تولیدی مجاز می‌توانند در صورت تائید عدم ساخت داخل از معافیت حقوق ورودی ماشین آلات استفاده کرده و در حداقل زمان ممکن ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید خود را از گمرک ترخیص کنند. البته براساس تعهدی که متقاضی ارائه می‌کند، باید ماشین آلات و مواد اولیه وارداتی را در محل واحد صنعتی موضوع پروانه نصب کند.

این در حالی است که اخیرا دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) گفت که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها بر اساس یکی از بندهای قانون امور گمرکی و بدون پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده، ماشین آلاتی که در داخل ساخته می‌شود را هم به کشور وارد می‌کنند.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که در هفت ماهه امسال ۲۰۲۹ فقره مجوز برای ماشین آلات و ۲۹۳ ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی به ارزش ۹۵۵ میلیون و ۴۷۰ هزار دلار و ۷۵ میلیون و ۶۴۰ هزار دلار صادر شده که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد ۱۴.۸ درصد و یک درصد کاهش داشته است. یعنی در مدت مشابه پارسال به ترتیب ۲۳۸۱ فقره مجوز برای ماشین آلات و ۲۹۶ ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی صادر شده است.

همچنین در این مدت ۴۸۲ فقره مجوز مواد اولیه مشمول معافیت گمرکی به ارزش ۵۷ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار صادر شده که به لحاظ تعداد نسبت به صدور ۵۵۳ فقره در مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۸ درصد کاهش داشته است. 

البته طبق اعلام سازمان صمت استان تهران، این سازمان از واحدهای تولیدی دارای مجوز صنعتی که از معافیت گمرکی ماشین آلات استفاده کرده‌اند بازرسی می‌کند و در صورت عدم استقرار ماشین آلاتی که از معافیت گمرکی استفاده کرده‌اند، در محل مجاز موضوع پروانه صنعتی عملکرد واحد صنعتی، به عنوان قاچاق محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha