دکتر علی گوهری در گفت و گو با ایسنا از کووید۱۹ به عنوان یک بیماری نوظهور و ناشناخته نام برد و اظهار کرد: همه مواردی که در ارتباط با رفتار و یا راه های درمانی این بیماری گفته می شود در حد مطالعه است و نمی توان به عنوان راه حل قطعی از آن یاد کرد.
وی با اشاره به تظاهرات متنوع این بیماری از مشاهده و رویت سیر شدید کرونا در برخی برخی بیماران فاقد بیماری های زمینه ای خبر داد و افزود: کروناویروس همچنان هیچ درمان اثبات شده ای ندارد و لذا مهمترین توصیه همکاران ما برای پیشگیری از شیوع آن همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی است.
معاون درمان علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه بروز شدت بیماری در برخی بیماران دلایل مختلفی دارد گفت: اگرچه در برخی بیماران دارای بیماری های زمینه ای شاهد بروز سیر شدید کووید۱۹ هستیم اما از طرفی شاهد مواردی از سیر شدید بیماری در برخی از افراد نیز بودیم که هیچ گونه ریزفاکتور و بیماری زمینه ای هم نداشتند و از همین رو رفتار ویروس همچنان غیرقابل پیش بینی است.
وی ادامه داد: البته شرایط سنی، چاقی، داشتن بیماری های زمینه ای و مواردی از این دست در سیر بیماری در افراد تاثیر دارد.
معاون علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه اگر رعایت نکنیم این ویروس عاقبت ناگواری را برای ما رقم می زند افزود: در بیماران مبتلا شاهد طیف وسیعی از تظاهرات ویروس هستیم ، در این بیماری شاهد تظاهرات متنوعی: از طیف ناقلان بی علامت تا بروز علائمی شبیه علائم سرماخوردگی تا بروز علائم و سیر شدید ویروس در مبتلایان هستیم.
دکتر گوهری با بیان اینکه آنچه بیشتر باعپ بستری ها در این همه گیری می شود درگیری های ریوی است ادامه داد: البته علاوه بر درگیری های ریوی، برخی درگیری های مغزی و علائم نادر نیز سبب بروز سیر بد بیماری در مبتلایان و بستری شدن آنها نیز می شود.
این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به تنوع و گونه گونی علائم کرونا در این روزها اظهار کرد: با توجه به تنوع علائم، باید هر بیماری و هرگونه تغییر در وضعیت بالینی بیمار را از تظاهرات بیماری کووید۱۹ درنظر گرفت.
این پزشک متخصص با اشاره به سیر شیوع کرونا در حدود یک سال گذشته گفت: بعد از شیوع بیماری در بهمن ماه و اسفندماه سال گذشته، از اواخر بهار و اوایل تابستان به دنبال رعایت پروتکل ها و حفظ فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم شاهد کاهش بیماری بودیم اما متاسفانه از تابستان به این سو شاهد روند صعودی بیماری بودیم،
وی با بیان اینکه از قبل هم پیش بینی می شد با برودت هوا شاهد افزایش مبتلایان و تلفات کرونا در ۶ماهه دوم سال باشیم گفت: در ۶ ماهه دوم به دلیل برودت هوا و بسته شدن پنجره ها و حضور بیشتر در محیط های سربسته و عدم تهویه هوا، تعداد ویروس ها در محیط افزایش و در نتیجه شاهد افزایش مبتلایان خواهیم بود.
وی از رعایت قرنطینه و ماندگاری در منزل به عنوان مهمترین پروسه در روند کنترل بیماری در این روزها نام برد و از مبتلایان خواست: برای دو هفته حتما با رعایت پروتکل ها در منزل بمانند تا از انتقال و جابجایی ویروس در این شرایط کرونایی کاسته شود.
انتهای پیام
نظرات