• دوشنبه / ۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99090302095
  • خبرنگار : 30057

بهره‌مندی شرکت‌های تولیدکننده شیشه‌های ضد انعکاسی از دستگاه ایرانی لایه‌نشانی

بهره‌مندی شرکت‌های تولیدکننده شیشه‌های ضد انعکاسی از دستگاه ایرانی لایه‌نشانی

دستگاه لایه‌نشانی غوطه‌وری محققان کشور برای انواع آزمون‌های آزمایشگاهی و ساخت انواع لایه‌های نازک نانوساختار و سل ژل و تولید نانوحسگرها قابل استفاده است و در حال حاضر توانسته است جذب صنایع تولید شیشه شود.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های فناوری دستگاه لایه‌نشانی غوطه‌وری خود را به بازار عرضه ‌کرده است که قادر است برای انواع آزمون‌های آزمایشگاهی، ویفرهای نیمه‌هادی‌ها، فوتورزیست‌ها، لایه‌نشانی از سل-ژل‌ها، تولید حسگرها، ترانزیستورهای اثر میدان و همچنین تولید LED‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

از مزیت‌های این فناوری می‌توان به خروجی بالا، کیفیت مطلوب محصول نهایی، هزینه کم و تکرارپذیری بالا اشاره کرد؛ از این رو شرکت‌های تولیدکننده انواع شیشه‌های ضد انعکاس، تولیدکنندگان لنز و سیستم‌های روشنایی، گروه‌های فعال در حوزه بوردهای مدار چاپی ویفرهای نیمه‌هادی از جمله مشتریان هدف این فناوری هستند.

روش لایه‌نشانی غوطه‌وری یکی از قدیمی‌ترین روش‌های پوشش‌دهی است و امروزه نیز به عنوان یک روش تجاری پرکاربرد در اعمال انواع پوشش‌ها شناخته می‌شود. امروزه، با روش‌ سل-ژل و روش‌های مشابه مبتنی بر محلول‌های شیمیایی می‌توان پوشش‌هایی کارآمد و پایدار از طیف وسیعی از مواد از جمله فروالکتریک‌ها، دی‌الکتریک‌ها، فوتورزیست‌ها، ابرهادی‌ها، پلیمرها (به خصوص برای ساخت غشاها)، مواد مقاوم در برابر خوردگی، اکسیداسیون و پسیو را بر زیرلایه‌های مختلف اعمال کرد.

از میان تمام روش‌های لایه‌نشانی و پوشش‌دهی، روش لایه‌نشانی غوطه‌وری از پرکاربردترین و در عین حال کم‌هزینه‌ترین و آسان‌ترین روش‌ها است که امروزه کاربرد قابل توجهی، هم در صنعت و هم در مقیاس‌های آزمایشگاهی یافته است. پوشش‌دهی غوطه‌وری امروزه به عنوان یک روش جایگزین مناسب برای پوشش‌دهی دورانی، جهت تولید فیلم‌های لایه نازک با کیفیت بالا از پیش‌ماده‌های سل-‌ژل برای اهداف تحقیقاتی استفاده می‌شود.

در میان تمام روش‌های پوشش‌دهی، پوشش‌دهی غوطه‌وری یکی از روش‌هایی است که به‌دلیل ویژگی‌های خود، جهت پوشش‌دهی لایه به لایه نانوذرات بسیار مناسب است. چرا که اجازه می‌دهد که هر لایه در یک بازه زمانی معین، با یک ترکیب معین و در نتیجه با یک خاصیت متمایز، برای یک کاربری و هدفمندی خاص طراحی شود.

بر اساس اعلام ستاد نانو، با استفاده از آن می‌توان ساخت انواع لایه‌های نازک نانوساختار و سل ژل، دیودهای نور گسیل آلی، ترانزیستورهای اثر میدانی آلی، نانوحسگرها، حسگرهای گاز مبتنی بر سل ژل و ITO حاوی نانو ذرات را تولید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۹-۰۴ ۰۵:۱۷

با سلام آیا این خبر ارزش گزارش شدن را داشت؟ چنین دستگاهی با امکانات بسیار بیشتر و ویژگی های متنوع تر حدود ۱۵ سال پیش در گروه فیزیک دانشگاه گیلان طراحی و ساخته شد که با آن تعداد زیادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری کار کرده که نتیجه آن به صورت دهها مقاله در مجلات معتبر بین المللی ISI منتشر شده است. همچنین در طی سالهای اخیر چندین شرکت به ساخت و فروش چنین دستگاهی اقدام کردند.