به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، امروزه ماشینهای تونلبری TBM (Tunnel Boring Machine) بطور وسیعی در حفر تونلها بخصوص تونلهای شهری استفاده میشوند. این ماشینها بر اساس روش نگهداری سینهکار و دیوارههای تونل، دارای انواع مختلفی میباشند. یکی از انواع این ماشینها، سپرهای تعادلی فشار زمین EPB (Earth Pressure Balance) میباشد که جهت حفاری خطوط مترو مورد استفاده قرار گرفته می گیرد و عوامل مختلفی نظیر شرایط زمینشناسی، خصوصیات توده سنگ، شیب مسیر و همچنین مشخصات ماشین بکار رفته بر میزان کارآیی این ماشینها تأثیر میگذارد. یکی از راه های پیشبینی میزان کارآیی این ماشینها، تخمین نرخ نفوذ آنها است که نرخ نفوذ TBM توسط شبکه عصبی مصنوعی پیشبینی میشود. پیشبینی این پارامتر، کمک قابل توجهی در انجام مراقبت و دقت بیشتر در برخورد با مناطق دردسرساز با دانستن زمان برخورد به این مناطق و همچنین استفاده از فشار EPB مناسب در آنها میکند.
"مروری برحفاری مکانیزه در فضاهای زیززمینی"، "ارزیابی مدل های ارائه شده جهت برآورد پارامترهای عملکردی و اجرایی ماشین حفار"، "مروری بر روش های هوش مصنوعی و شبکههای عصبی مصنوعی" و "کاربرد علم هوش مصنوعی در مهندسی تونلسازی" از جمله مباحث و سرفصل های آموزشی این دوره است.
این دوره با ارائه حنـان صمـدی؛ دانشآموخته و محقق حوزه زمینشناسی مهندسی، روز پنجشنبه ششم آذرماه ساعت ۱۶ تا ۲۱ به صورت مجازی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام و ورود به وبینار با اکانت روابط عمومی انجمن علمی عمران به شناسه CivilSBU_PR @ در ارتباط باشند.
انتهای پیام
نظرات