دکتر"مریم عامیزاده" در گفتوگو با ایسنا درباره دردهای گوش اظهار کرد: علت گوش درد میتواند هم ناشی از بیماریهای گوش مانند درد لاله گوش و عفونت گوش میانی و هم ارجاعی از مناطق اطراف گوش از جمله از ناحیه فک، دندان و حنجره باشد.
وی با اشاره به تعریف گوش خارجی، میانی و داخلی افزود: گوش خارجی شامل لاله، مجرا و پرده گوش است و ممکن است هر عاملی موجب عفونت در این ناحیه شود و بیشتر عوامل رطوبت و تغییر اسیدی این ناحیه موجب عفونت می شود.
عامیزاده تصریح کرد: کسانی که عادت دارند موقع حمام داخل گوش را بشویند، مستعد عفونت میشوند و اولین علامت بیماری، خارش است و اگر در ابتدای بیماری مراجعه شود درمان خیلی بهتر است تا زمانی که به درد گوش و تورم برسد و کسانی که دائم در استخر و در محیط مرطوب زیاد هستند، مستعد این بیماری هستند.
وی درباره وزوز و صدای گوش بیان کرد: صدا و ضربان دار بودن را به عنوان صدای گوش در نظر میگیریم که فشار خون بالا، چربی خون و ... در صدای دو طرفه گوش موثر است و فردی که برای نخستین بار با صدا در یک گوش مواجه میشود، باید مورد بررسی تومورها و کاهش شنوایی قرار بگیرد.
این متخصص گوش، حلق و بینی اظهار کرد: صدای گوش میتواند از یک طیف مربوط به بیماران افسردگی که دارو مصرف میکنند تا تومورهایی که روی عصب شنوائی قرار میگیرد ایجاد شود.
وی درباره درمان وزوز گوش گفت: وزوز گوش با دارو و وسائل تربیت شنوایی درمان میشود و در مواردی که صدای گوش و طرفه و کم است میتوان مثلا با باز کردن رادیو با صدای کم مانع شنیدن صدای گوش شد.
عامی زاده افزود: برای جلوگیری از عفونت گوش نباید در محیط مرطوب قرار بگیریم و نباید آب داخل گوش برود؛ برای جلوگیری از عفونتهای میانی گوش باید از سرماخوردگی جلوگیری کرد که با رعایت پروتکلهای بهداشتی این مسله محقق میشود و با توجه به شرایط کنونی، امسال سرماخوردگی معمولی بسیار کمتر خواهم داشت.
وی تصریح کرد: معاینه مکرر دندانها برای جلوگیری از عفونتها موثر است و اگر فک مشکل دارد، باید درمان شود و تومورهای ناحیه حنجره نیز باید درمان شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی درباره تاثیر استفاده از هدفون و هنذفری بر گوش گفت: هدفون و هنذفری جسم خارجی هستند و اگر به طور مداوم از این اجسام استفاده شود، در طولانی مدت ممکن است روی شنوایی اثر بگذارد اما در شرایط کنونی که والدین دغدغه دارند، استفاده از این وسائل در کلاسهای آنلاین که مدت ۳۰ دقیقه است و بعد استراحت میدهند، مشکلی ایجاد نمیکند.
عامیزاده در ادامه درباره خارشهای شدید گوش و ته کام بیان کرد: خارش گوش همراه با خارش کام معمولا به دلیل حساسیت است.
وی تصریح کرد: هیچ ارتباطی بین بزرگی لوزه و خارش گوش وجود ندارد و اگر خارش گوش و گلو همراه باشد، حساسیت مطرح میشود و در این صورت برداشتن لوزه کمکی نمیکند.
این متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: باید از دستکاری گوش خودداری کرد و اگر کسی سابقه عفونتهای مجرای گوش دارد، زمان استحمام مجرای گوش از پنبه و وازلین و یا قالبهایی که هست، استفاده کند تا آب وارد گوش نشود.
وی افزود: برخی موارد درد گوش ناشی از عفونتهای سرماخوردگی و بیشتر در کودکان شایع است که قابل درمان است که باید از سرماخوردگی جلوگیری کرد و در دردهای ارجاعی گوش، فرد به جراح فک و ... ارجاع داده میشود تا درمان انجام شود.
عامی زاده تصریح کرد: استفاده از گوش پاک کن و جسم خارجی را برای تمیز کردن مجرای گوش به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم و اگر برای تمیز کردن مجرای گوش این کار را انجام میدهیم، به دلیل اینکه دید کافی نداریم، جرم را میفرستیم عقبتر و انباشته و این کار عاملی برای عفونت مجرای گوش میشود. ضمن اینکه جرم گوش در مقدار کم اثر حفاظتی برای مجرای گوش دارد.
وی درباره شست و شوی گوش گفت: همه مشکلات با شست و شوی گوش حل نمیشوند و برخی مواقع برای دریافت علت مشکل و عفونت گوش باید مجرا تمیز شود تا مجرا و پرده گوش را چک کنیم و در این موارد شست و شو برای معاینه است و نه درمان.
این متخصص گوش، حلق و بینی درباره ارتباط گوش درد و کرونا اظهار کرد: در ایام کرونائی بیمارانی به علت گوش درد و گلودرد مراجعه میکنند و ما در گوش و گلو دلیلی نمیبینیم و در روزهای بعد علائم دیگر کرونا را پیدا میکنند و مراجعه با کاهش شنوائی و وزوز گوش در این روزها زیاد شده که میتواند از علائم کرونا باشد.
وی افزود: رسیدن هوای سرد به گوش موجب بیماری نمیشود؛ اگر در فردی این اتفاق میافتد باید از سرما محافظت کند اما برای افراد عادی موردی وجود ندارد.
عامیزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: سِن افراد در وزوز گوش موثر است و ممکن است این مورد آغاز پیرگوشی و افت شنوایی باشد و مورد دیگر اینکه دیابت بیماریها را خفیفتر نشان میدهد و در مواردی علیرغم پیشرفت بیماری، درد زیاد نیست پش بهتر است با درد خفیف به پزشک مراجعه کنیم.
وی با اشاره به اینکه اینکه در زمان خواب صدای ضربان قلب میشنویم طبیعی است، تصریح کرد: اگر این صدا همراه با درد گوش باشد، باید علتهای دندانی بررسی شود و در صورتی که آب وارد گوش شود و فرد دچار درد گوش بشود، جزو افرادی است که مجرای گوشش حساس است و نباید آب داخل گوش برود.
عامیزاده بیان کرد: در زمان درد گوش باید به پزشک مراجعه تا علت مشخص و درمان انجام شود و در صورت خود درمانی، مراجعه دیر و درمان سختتر میشود؛ با مراجعه در ابتدای درد، درمان خیلی زود انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات