ناصر نبی پور در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا وزارت جهاد کشاورزی به وعده خود درتامین نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری عمل کرده است یا خیر؟ گفت: برخی از واحدهای مرغداری نهاده دریافت کرده اند، بسیاری از مرغداری ها خصوصا واحدهای کوچک هنوز تعیین سهمیه نشده اند و برخی دیگر نیز با وجود تعیین سهمیه در سامانه بازارگاه هنوز نهاده های خود را دریافت نکرده اند.
وی ادامه داد: مرغداری هایی که برای دریافت خوراک طیور تعیین سهمیه می شوند بین ۱۰ تا ۵۰ روز بعد آن را دریافت می کنند و مجبور هستند که در این مدت نهاده های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند و کسانی هم که موفق به تامین خوراک برای طیورشان نشوند به ناچار مرغ های خود را به کشتارگاه می فرستند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: نهاده دام و طیور در بازار آزاد نه تنها ارزانتر نشده بلکه قیمت آن در حال افزایش است؛ به طوری که قیمت سویا به بیش از ۱۶ هزارتومان و ذرت به حدود ۴۴۰۰تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه بایستی توزیع نهاده ها در اختیار تشکل ها باشد تا به همه واحدهای مرغداری نهاده برسد، گفت: وزارت جهادکشاورزی در تامین نهاده دچار مشکل شده است، زیرا ارز برای ترخیص نهاده ها تخصیص داده نمی شود. مقداری ذرت و سویا در بنادر وجود دارد ولی چون بانک مرکزی ارز نمی دهد این نهاده ها هم ترخیص نمی شوند.
نبی پور تصریح کرد: قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۵ هزار است در حالی که قیمت مصوب آن ۱۲ هزارتومان اعلام شده و این اختلاف قیمت باعث ضرر و زیان مرغداران شده است. به عبارت دیگر روزانه ٣٠٠٠ تن تخم مرغ تولید می شود که اگر در ٣٠٠٠ تومان کسری یعنی همین اختلاف قیمت تولید تا نرخ مصوب ضرب شود متوجه می شویم که مرغداران روزانه بین ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان در این بخش ضرر می کنند.
انتهای پیام
نظرات