• پنجشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99082920459
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

جزئیات اجرای محدودیت‌های شدید کرونایی در خراسان رضوی اعلام شد

جزئیات اجرای محدودیت‌های شدید کرونایی در خراسان رضوی اعلام شد

ایسنا/خراسان رضوی معاون استاندار خراسان رضوی جزئیات اجرای محدودیت‌های شدید کرونایی در خراسان رضوی را تشریح کرد.

حسن جعفری در جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونای خراسان رضوی با اشاره به اجرای طرح‌ «مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ به شیوه محله و خانواده‌محور» مبتنی بر برنامه «هرخانه، یک پایگاه سلامت» و همچنین طرح «مدیریت هوشمند محدودیت‌ها متناسب با وضعیت و روند بیماری کووید-۱۹ در شهرهای استان»، اظهار کرد: هدف از این طرح‌ها تشدید نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی و اعمال قانون، تست گسترده هدفمند و هوشمند در سطح استان، قرنطینه افراد مبتلا و رهگیری آنان در سطح جامعه، آموزش، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی، حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای‌، ایجاد محدودیت هدفمند، تقویت فرآیند درمان سرپایی، کاهش حداکثری موارد بستری و قرنطینه افراد است.

وی با اشاره به اجرای طرح «مدیریت و کنترل اپیدمی بیماری کرونا به شیوه محله و خانواده‌محور»، ادامه داد: از نکات مهم طرح این است که هر خانواده و هر محله از خودش در قبال ویروس کرونا محافظت می‌کند. در این راستا طرح فوق با مشارکت بسیج مستضعفین، دانشگاه علوم پزشکی و دستگاه‌های مربوطه و در قالب تهیه نقشه راه محلات استان اجرا می‌شود.

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا خراسان رضوی افزود: طبق طرح فوق در محلات و در حوزه‌های درمانی و خدماتی، به مبتلایان کرونا ارائه خدمت شده و همچنین ضمن کنترل و نظارت، بسته‌های حمایتی نیز در اختیار نیازمندان قرار خواهد گرفت.

جعفری یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح را تمرکز زدایی و واگذاری مبارزه با ویروس کرونا به کوچک‌ترین واحدهای اجتماعی یعنی محله و خانواده بیان کرد و گفت: از وظایف ویژه فعالان این طرح شناسایی و ردیابی بیماران، ایزوله‌کردن مبتلایان در خانه، مراکز قرنطینه و درمانی است.

وی در خصوص طرح «مدیریت هوشمند محدودیت‌ها متناسب با وضعیت و روند بیماری کووید-۱۹ در شهرهای استان» تصریح کرد: بر اساس طرح یادشده شهرها به سه وضعیت قرمز، نارنجی و زرد تقسیم شده و بر اساس همان وضعیت‌ها که روزهای دوشنبه هر هفته توسط وزارت بهداشت به روز خواهد شد، تصمیم‌گیری می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی افزود: در این طرح اصول قرنطینه شامل آموزش صحیح چگونگی قرنطینه به خانواده‌ها، اولویت قرار دادن افراد ساکن در خانه‌ها و سپس مرتبطان آن‌ها و فراهم نمودن اماکنی نظیر هتل‌ها، مسافرخانه‌ها و اماکن دولتی برای قرنطینه، استراحت و تحت نظر بودن مبتلایان در دستور کار قرار می‌گیرد.

جعفری خاطرنشان کرد: همچنین به کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نرم‌افزار ماسک، افرادی که بعد از تست و مثبت‌شدن قرنطینه را رعایت نکنند شناسایی و برخورد قانونی با آن‌ها صورت خواهد گرفت. بر این اساس در طول دوران اجرای طرح کلیه کارگزاران حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی به افرادی که دوره قرنطینه را رعایت نکنند خدمات ارائه نکرده و از سفر آنان ممانعت به عمل خواهد آمد.

وی بیان کرد: همچنین کلیه مراکز بهداشتی، تشخیصی، درمانی و خدمات سلامت در بخش خصوصی، عمومی و عمومی غیر دولتی مکلفند اطلاعات بیماران را به دانشگاه علوم پزشکی ارائه کنند. در این راستا ستاد مقابله با کرونای استان همکاری مردم با طرح را ضامن موفقیت آن دانسته و بر آگاهی بخشی، آموزش و تبلیغات توسط صداوسیما و رسانه‌ها تاکید می‌کند.

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا خراسان رضوی با اشاره به اینکه «رسانه‌ها و به ویژه صداوسیما مبنا و اساس کار طرح‌های اعلامی هستند»، تاکید کرد: از آن‌ها خواهش می‌کنیم نه‌تنها اطلاع‌رسانی کنند، بلکه آموزش سبک زندگی مردم با کرونا، ارائه مطالب در خصوص حذف ترددهای غیر ضروری، حمایت از تعطیلی نسبتاً عمومی و تشویق به همراهی، همکاری و رعایت اصول طرح‌ها را در دستور کار قرار دهند.

جعفری خاطرنشان کرد: در خصوص ممنوعیت تردد و با توجه به وضعیت هر شهرستان، ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در حوزه درون‌شهری و همچنین در حوزه‌های برون‌شهری در محدوده تعیین شده هر شهرستان خودروهای بومی نمی‌توانند از محدوده تعیین شده خارج و خودروهای غیر بومی نیز نمی‌توانند وارد شوند.

وی با اشاره به تردد غیر مجاز در سطح شهرها، افزود: مبلغ ۲۰۰ هزار تومان برای تردد در شهرهای زرد، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای تردد در سطح شهرهای نارنجی و مبلغ یک میلیون تومان برای تردد در شهرهای قرمز جریمه پیش‌بینی شده که پس از گذشت هر ۲۴ ساعت قابلیت تکرار مجدد را دارد.

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا خراسان رضوی تصریح کرد: در خصوص حضور کارکنان در شرایط اعلامی شهرستان‌ها به صورت قرمز یک سوم از کارکنان، وضعیت نارنجی ۵۰ درصد و در وضعیت زرد دو سوم کارکنان با برنامه‌ریزی و تشخیص مدیران دستگاه‌های مربوطه حضور خواهند داشت. همچنین مدارس، دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها غیرحضوری خواهند بود.

جعفری اضافه کرد:  در خصوص تعطیلی مشاغل نیز چنانچه شهرستان در وضعیت زرد قرار گیرد گروه شغلی ۴ در آن‌ها محدود می‌شود و چنانچه در وضعیت نارنجی قرار گیرد محدودیت مشاغل سطح ۳ و ۴ در آن‌ها اجرا می‌شود. از طرفی چنانچه در وضعیت قرمز قرار گیرد همه مشاغل سطح ۲، ۳ و ۴ دچار محدودیت می‌شوند و صرفاً مشاغل سطح یک فعال خواهند بود.

وی تاکید کرد: بر اساس ابلاغ ستاد ملی کلیه مراسم فرهنگی و مذهبی به مدت دو هفته محدودیت برگزاری خواهند داشت، همچنین برگزاری جلسات اداری در وضعیت زرد حداکثر ۳۰ نفر، نارنجی ۲۰ نفر و قرمز حداکثر ۱۵ نفر می‌باشد.

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی اظهار کرد: مدیران موظفند تا پایان هفته جاری در سطح استان و شهرستان‌ها برنامه‌ریزی لازم برای نوبت‌بندی کارکنان خود را برای هر یک از وضعیت‌های سه‌گانه هشدار انجام و به فرمانداری‌ها و استانداری اعلام کنند، در این راستا مسئولیت نظارت بر این امر بر عهده فرمانداری‌ها و استانداری است.

جعفری با بیان اینکه «کلیه دستگاه‌ها موظفند نسبت به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دورکاری کارکنان برنامه‌ریزی کنند»، گفت: در کلیه وضعیت‌های سه گانه هشدار، مأموریت‌های اداری غیر ضروری لغو می‌شود و مدیران موظفند از ابلاغ مأموریت‌های غیر ضروری خودداری کنند و مأموریت‌های ضروری با تایید بالاترین مقام در استان صورت می‌گیرد. همچنین کارکنان ادارات ارائه‌دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با ماموریت‌های اساسی مدیریت شهری در وضعیت زرد با صد درصد ظرفیت، در نارنجی دو سوم و در وضعیت قرمز یک دوم حضور خواهند داشت.

وی افزود: در مدیریت هوشمند محدودیت‌ها برای دستگاه‌هایی نظیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستگاه قضایی، دانشگاه علوم پزشکی، راه و شهرسازی، نیروی انتظامی، بسیج مستضعفین، اتاق اصناف، تعزیرات، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و ستاد استانی کرونا وظایفی به صورت ریز در نظر گرفته شده که توسط ستاد مقابله با کرونای استان به آن‌ها ابلاغ و ملزم به برنامه‌ریزی و اجرای آن و اعلام نتایج به دبیرخانه هستند. از طرفی در این طرح به ستاد استانی امکان اصلاح در فرآیندهای اجرایی داده شده است.

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا خراسان رضوی عنوان کرد: در قالب طرح یاد شده اختیاراتی به فرمانداران داده شده تا برخی موارد اضطراری و ضروری تردد در حوزه شرکت‌ها، سازمان‌ها و یا کسانی که در یک شهر اسکان و محل کارشان در جای دیگر است را مدیریت و مجوز مربوطه را صادر کنند و مقرر است در ستاد مقابله با کرونای هر شهرستان مشکلات تردد مردمی که در اطراف شهرها کشاورزی، دامداری و مشاغلی دارند رسیدگی و تصمیم‌گیری شود.

جعفری تصریح کرد: در خصوص شاخص‌بندی وضعیت شهرها نیز اگر در هر شهری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در روز چهار نفر تست مثبت شوند وضعیت زرد، اگر شش نفر باشند نارنجی و چنانچه تعداد افراد مثبت به ۱۰ نفر برسد وضعیت قرمز است. همچنین افراد، مشاغل و فعالیت‌هایی که مشمول محدودیت می‌شوند به پنج گروه خدماتی، اداری، تجاری، بازرگانی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی تقسیم شده‌اند.

وی تاکید کرد: تمام تلاش ستاد کرونای استان، شهرستان‌ها و مردم می‌بایست این باشد که از وضعیت قرمز به نارنجی، نارنجی به زرد و زرد به سفید برگردیم، در این راستا منشاء رفع محدودیت‌ها کاهش سطح هشدار است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا خراسان رضوی تاکید کرد: چنانچه شهرستان‌ها رعایت نکنند محدودیت‌ها تمدید خواهد شد و بر این اساس ستاد مقابله با کرونای استان ابراز امیدواری می‌کند که ظرف دو هفته آینده شاهد کاهش بیماری در سطح استان باشیم.

جعفری با اشاره به اینکه «در مسیر اجرای طرح چنانچه اشکالاتی دیده شود مورد بررسی قرار گرفته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن مرتفع خواهد شد»، گفت: مشارکت مردم در کاهش زمینه بروز بیماری کرونا موثر بوده و انتظار می‌رود که مردم همکاری و همراهی زیادی را داشته باشند. حتماً موارد روزانه و شناسایی بیماران افزایش خواهد یافت، لذا کنترل بیماری بهتر امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مشاغل گروه یک مشاغل ضروری بوده که در هیچ یک از وضعیت‌های سه گانه تعطیل نمی‌شوند و شامل این موارد هستند: کارخانه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته، مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاه‌ها وجایگاه‌های عرضه سوخت، حمل‌ونقل عمومی کالا و مسافر برون‌شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی، حمل‌ونقل عمومی درون‌شهری، ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی؛ فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپر مارکت‌ها، میوه فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌بار؛ مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته؛ مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی و نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)؛ مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانسی و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی؛ داروخانه‌‍ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی؛ مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی و بیرون‌بر؛ خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی؛ شرکت‌های خدماتی اینترنتی (اعم از تامین کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی وشرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)؛ رسانه‌های مکتوب و برخط و مشاغل مشابه؛ مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولان، جانبازان، مراکز توان‌بخشی و مراقبتی، آسایشگاه‌ها؛ تعمیرگاه‌های انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی و الکترونیکی؛ فروشگاه‌های انواع قطعات و لوازم یدکی؛ فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی و آهن‌آلات؛ کارگاه‌های صنعتی (ماننده جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)؛ چاپخانه‌ها؛ خشکشویی‌ها و آرامستان‌ها.

مشاغل گروه دو به شرح ذیل مشمول محدودیت‌های تعیین شده بوده و در کل ساعات شبانه‌روز تعطیل خواهند بود: بوستان‌ها و مراکز تفریحی؛ پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ در غیر مواد غذایی و بازارهای موقت؛ بازارها و نمایشگاه‌های فروش انواع خودرو، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل؛ باشگاه‌های ورزشی، سالن‌های بدنسازی؛ آرایشگاه‌های مردانه؛ مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی؛ مراکز فروش فرش و موکت، لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان، تزئینات داخلی ساختمان؛ مراکز فروش کادوئی، اسباب بازی، لوازم‌التحریر؛ مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی؛ آتلیه و عکاسی؛ آژانس مشاور املاک؛ خدمات چاپ دیجیتال؛ مراکز تهیه و طبخ با پذیرش مشتری، قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی)؛ قنادی و شیرینی پزی تر و خشک، آبمیوه و بستنی فروشی و مشاغل مشابه.

مشاغل گروه سه به شرح ذیل مشمول محدودیت‌های تعیین شده و تعطیلی شبانه‌روزی هستند: شرکت‌های خصوصی، بوستان‌ها و مراکز تفریحی و مشاغل مشابه، مهدهای کودک، تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها (شامل بیرون بر نمی‌شود)؛ آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی؛ موزه‌ها، سینماها، تئاترها؛ استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های ورزشی پر برخورد؛ چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی.

مشاغل گروه چهار به شرح ذیل مشمول محدودیت‌های تعیین شده است: بوستان‌ها و مراکز تفریحی و مشاغل مشابه؛ باشگاه‌های ورزشی و ورزش‌های پر برخورد؛ باغ وحش‌ها و شهرهای بازی؛ مراکز ورزش‌های آبی و استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های ورزشی سالنی.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha