به گزارش ایسنا، هدف کلی این طرح، مدیریت و کنترل اپیدمی کووید۱۹ از طریق مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی است که با چندین هدف اختصاصی از ۲۰ آبان ماه تا پایان اسفند ماه اجرا می شود. قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی حداقل به میزان ۸۰ درصد در یک ماه و ۹۰ درصد در سه ماه، کاهش بستری حداقل به میزان ۳۰ درصد در یک ماه و ۵۰ ماه در سه ماه، کاهش مرگ حداقل به میزان ۱۰ درصد در یک ماه و ۴۰ درصد در سه ماه و پوشش حمایتی از گروه های در معرض خطر به میزان ۵۰ درصد در یک ماه و ۹۰ درصد در سه ماه، بخشی از اهداف این طرح است.
به منظور سازماندهی محله محور این حرکت کشوری در سطح محلات، تیم های اجرایی در سه حوزه تیم های مراقبت با مسئولیت پایگاه ها/ خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت، تیم های حمایتی با مسئولیت بسیج سپاه پاسداران و تیم های نظارتی با مسئولیت هلال احمر تشکیل می شود که جمعیت هلال احمر در تمامی این تیم ها به فراخور نیاز حضور فعال خواهد شد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تیم های نظارتی با مسئولیت هلال احمر برای بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و واحدهای صنفی به همراه چک لیست های مشخص و با نظارت کارشناسان بهداشت محیط و با مشارکت بسیج، اتحادیه اصناف، تعزیرات، داوطلبان مردمی و ... تشکیل خواهد شد.
در این طرح نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر در سطح محلات با کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای کمال همکاری را مبذول و با حضور در رده های کوتاه مدت آموزشی/ آشنایی با چک لیست ها و بازدید عملی از واحدهای صنفی بتوانند بخشی از نیازهای نظارتی بهداشت محیط و اماکن عمومی را برطرف سازند. نیروهای هلال احمر با کاور سازمان جوانان و کارت شناسایی معتبر به گروه بهداشت محیط محلات محلق خواهند شد.
همچنین ارزیابی و نظارت بر اماکن تهیه و توزیع واحدهای صنفی(QR code)، ادارات و مراکز ارائه خدمات مردمی، نظارت بر پروتکل های بهداشتی، ادارات، بانک ها، مدارس، محل های تجمعی/ بازارها، میادین میوه و تره بار با بهره گیری از چک لیست های مرتبط با هر صنف که توسط کارشناسان بهداشت محیط مراکز جامع خدمات سلامت در اختیار نیروهای هلال احمر قرار خواهد گرفت، انجام می شود.
نیروهای هلال احمر همچنین در این طرح، علاوه بر همکاری در آموزش عمومی کسبه/ اصناف و ...، ضدعفونی اماکن/ معابر و محل های تجمعی با تیم های بهداشت محیط، با تیم های مراقبتی و حمایتی در صورت نیاز محلات و با توجه به اعلام نیاز مسئولین تیم های مراقبتی و حمایتی همکاری خواهند کرد.
گفتنی است در این توافقنامه وزارت بهداشت نیز تعهداتی دارد که از آن جمله می توان به برقراری دوره های آموزشی برای نیروهای داوطلب هلال احمر از طریق پایگاه های سلامت محلات و مراکز جامع خدمات سلامت، تقسیم کار و تعیین محدوده نظارتی بر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع غذا و اماکنی که نیازمند ضد عفونی هستند، نظارت بر عملکرد نیروهای داوطب هلال احمر و تامین بخشی از اعتبارات جهت هزینه های پشتیبانی، اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات