• سه‌شنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99082013466
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

با حمایت مادی و معنوی از پرستاران می‌توانیم کرونا را پشت سر بگذاریم

با حمایت مادی و معنوی از پرستاران می‌توانیم کرونا را پشت سر بگذاریم

ایسنا/اصفهان معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگر حمایت معنوی و مادی درستی به پرستاران ارائه شود و سیاست گذاران به فکر کمبودها باشند و حمایت روان شناختی به پرستاران فراموش نشود، آنها می توانند تحمل کرده و این بحران را پشت سر بگذاریم .

احمدرضا یزدان نیک، امروز (سه شنبه-۲۰ آبان ماه) در آیین افتتاحیه اولین همایش ملی «تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا» که به صورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد برگزار شد، اظهار کرد: کرونای جهانگیر امروز بلای جامعه بشری شده و این پاندمی بزرگ همه ابعاد زندگی انسان ها را در نوردیده است.

وی افزود: از عرصه های مهم سیاسی و اجتماعی گرفته تا جنبه های فرهنگی زندگی بشر در اثر این همه گیری دستخوش تغییر شده است.

معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به افزایش آمار مبتلایان و روند مرگ و میر در اثر این بیماری، تصریح کرد: این بحران یک واقعیت اجتماعی است و باید زندگی کردن با آن را یاد بگیریم تا بتوانیم آسیب های آن را به حداقل برسانیم.

یزدان نیک با تاکید براینکه بشر به دوران قبل از کرونا باز نمی گردد و دوران پسا کرونا پیش روی ما است، خاطرنشان کرد: نتایج مطالعات در چین، استرالیا، اسپانیا، آمریکا و ایران نشان می دهد که بیمارستان ها با کمبود ذخایر مراقبت های این بیماری مواجه هستند، دولت ها در تامین بودجه لازم برای رفع این پاندمی دچار ناتوانی شده و مشکلات زیادی در شرایط حال حاضر تجربه می شود که تا پیش از این تجربه نکرده ایم.

به گفته وی بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا دامن بسیاری از کشورها را گرفته و چالش شناسایی زودرس بیماران باعث رشد شیوع این بیماری می شود که این شرایط فشاری مضاعف بر روی پرستاران است.

معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه کمبود پرستار در دنیا معضل جهانی است و در کشور ما قبل از کرونا نیز این موضوع وجود داشته است، در خصوص استاندارد تعداد پرستاران در دنیا و وضعیت آن در ایران، گفت: استاندارد تعداد پرستار به ازای تخت،  ۱.۸ پرستار است که در ایران این شرایط ۹ دهم پرستار به تخت است که با استاندارد جهانی فاصله داریم.

یزدان نیک با بیان اینکه جامعه برای مواجه با این رویدادها برنامه خاصی نداشت و به طور ناگهانی وارد بحرانی همه گیر و جهانی شدیم، خاطرنشان کرد: در کتاب های درسی چیزی در خصوص مواجه با این شرایط وجود نداشت. پرستاران و کادر درمان تحت بیماری های نوپدید با بیماری هایی همچون آنفلوانزا، مرس و ایدز آشنایی مختصر پیدا کرده بودند، اما در این ابعاد آمادگی نداشتیم.

وی کمبود وسایل حفاظت فردی مانند سیستم های تنفسی و ونتیلاتورها را فشار مضاعفی به پرستاران عنوان کرد و گفت: خستگی و فرسودگی پرستاران در اثر مواجهه چندین ماهه یکی از چالش های بزرگی است که با آن روبرویم. اکنون پرستاران توان روزهای اول را ندارند، اما هنوز پایدار هستند و مقاومت می کنند، اینها در حالی است که این قشر تحت استرس هستند و روزانه با مرگ افراد زیادی مواجه می شوند و خود نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: درصد قابل توجهی از پرستاران در این پاندمی خانه نشین شده و تعدادی در تخت های بیمارستان درگیر این بیماری هستند. مرگ و شهادت پرستاران در کشور مصیبت بزرگی برای جامعه پرستاری است.

یزدان نیک تصریح کرد: با تمام این مشکلات اگر حمایت معنوی و مادی درستی به پرستاران ارائه شود و سیاست گذاران به فکر کمبودها باشند و حمایت روان شناختی به پرستاران فراموش نشود، آنها می توانند تحمل کرده و این بحران را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه واقعیت کرونا یک واقعیت جهانی و تهدیدی بزرگ برای جوامع است، یادآور شد: می توان با بازنگری در زیست انسان و ایجاد فرصت در بازنگری اهداف و ماموریت های نظام سلامت به سطح پیشگری توجه بیشتری کرد و با توسعه پرستاری جامعه نگر و تغییر از آموزش سنتی به مدرن، پسا مدرن و مجازی و فراگیر محورتر شدن این آموزش ها این بحران را پشت سر گذاشت.

معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تغییر نگاه سیاست گذاران را راهکار عبور از این بحران دانست و ابراز امیدواری کرد که به سلامت و با حداقل تلفات از این بحران عبور کنیم.

به گزارش ایسنا، نخستین همایش ملی «تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا» ۲۰ و ۲۱ آبان ماه به همت مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد و تحت حمایت پایگاه استنادی جهان اسلام و سیویلیکا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد برگزار می شود.

این همایش در موضوع اصلی دستیابی به دانش سلامتی و با ١٠ محور بین‌رشته‌ای نظام سلامت از جمله علوم پزشکی، مدیریت، حقوق، روانشناسی، محیط زیست، سبک زندگی، فنی مهندسی، تجارب تاریخی بحران و بیماری در جهان، آموزش، پژوهش و فناوری برگزار می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha