• سه‌شنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99082013258

کاهش ۷۰ درصدی پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

کاهش ۷۰ درصدی پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مسئول فراهم‌آوری اعضاء پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تست کرونای ۷۰ تا ۸۰ درصد کسانی که مرگ مغزی می‌شوند و شرایط اهدا دارند، مثبت می‌شود و قابلیت اهداء اعضا را از دست می‌دهند، گفت: بنابراین نسبت به سال قبل شاهد کاهش ۷۰ درصدی عمل پیوند بودیم.

دکتر ابراهیم خالقی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با اثرات کرونا بر پیوند اعضا اظهارکرد: زمانی که فردی دچار مرگ مغزی می‌شود، باید از این نظر که  عفونت خاصی بدن او را فراگرفته یا خیر، مورد بررسی قراربگیرد. در بدن فرد اهداکننده نباید هیچ‌گونه عفونتی وجود داشته‌باشد از طرفی بیماران مرگ مغزی‌ قبل اهداء  عضو در آی‌سی‌یو بستری هستند؛ جایی که بیماران کرونایی نیز در آن بخش نگهداری می‌شود و آلوده به ویروس کرونا است.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضاء پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مشکلی که از ابتداء شیوع کرونا روند اهداء عضو را درگیر خود کرده این است که اکثر کسانی که مرگ مغزی می‌شوند و شرایط اهدا دارند، تست کرونای آنها مثبت اعلام شده و قابلیت اهداء اعضا را از دست می‌دهند. امسال حدودا بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بیماران مرگ مغزی به این مشکل دچار می‌شوند و بنابراین نسبت به سال قبل شاهد کاهش ۷۰ درصدی عمل پیوند بودیم.

وی تشریح کرد: در سال گذشته ۱۲۵ مورد مرگ مغزی داشتیم که اعضاء آن‌ها شامل کلیه، کبد، قلب، قرنیه، پوست و ... به ۶۸۵ بیمار نیازمند اهدا شد، اما امسال این آمار  تا به امروز به ۱۶ مورد کاهش پیدا کرده که حدودا این تعداد توانسته به ۱۰۰ بیمار نیازمند، پیوند شود.

خالقی در پاسخ به این سوال که بیشترین عضو پیوند شده تاکنون، کدام عضو بوده است، بیان کرد: بیشترین عضو پیوندی تا سال گذشته کلیه بود ولی امسال باتوجه به این‌که بیمار کلیوی به نوعی حتی با مشقت می‌تواند با دیالیز به زندگی خود ادامه دهد، فقط بنا به شرایط موجود به کسانی کلیه اهدا می‌شود که دیگر دیالیز بر روی آنها اثر نداشته باشد؛ بنابراین تعداد پیوند کبد به دلیل این‌که در صورت عدم پیوند امکان ادامه حیات از آنها گرفته می‌شود بیشتر از بقیه اعضا شده‌است. در سال ۹۸، حدود ۱۳۰ مورد پیوند کلیه در مقابل ۸۰ مورد پیوند کبد داشتیم که امسال عکس این اتفاق افتاده‌است.

مسئول فراهم‌آوری اعضاء پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: پس از پیوند کبد و کلیه، پیوندهای قلب، ریه، پانکراس و سپس پیوندهای همزمان مانند پیوند کبد و کلیه باهم یا قلب و پانکراس و... در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند. پیوندهای قرنیه و پوست مثل سال گذشته در حال انجام‌ است چون این بیماران نیاز به ضعیف کردن سیستم ایمنی برای قبول پیوند، ندارند، اما همچنان مشکل مثبت شدن تست کرونا در بیماران اهداکننده وجود دارد فقط محدودیتی برای گیرنده نخواهیم داشت.

وی در رابطه با تمهیدات اندیشیده شده در حوزه‌ پیشگیری از کرونا برای بیماران پیوندی اظهارکرد: در بیماران منتصریه که مخصوص بیماران پیوند اعضاست، مجهز به خدمات غیرحضوری کردیم به این صورت که بیمار آزمایشات خود را انجام داده و ارسال می‌کرد سپس در آنجا توسط پزشکان تیم پیوند بررسی می‌شد. پس از بررسی، دستور دارویی صادر شده و بیمار دفترچه یا شخصی را برای تجویز داروها می‌فرستاد و پس از تجویز، داروها را تهیه کرده و استفاده می‌کرد. فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک نیز برای مراجعان حضوری رعایت می‌شد. مورد دیگر اهداء پک‌های بهداشتی از طرف معاونت درمان دانشگاه، خیرین شهرداری یا بسیج حوزه بهداشت و درمان بود که مشکلی برای بیمار به علت کمبود این امکانات به‌وجود نیاید.

خالقی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از بیماران پیوندی به کرونا مبتلا شده‌اند، خاطرنشان ‌کرد: آمار دقیقی برای میزان ابتلاء بیماران پیوندی به  کرونا وجود ندارد، اما کمتر از ۱۰ درصد این افراد به کرونا مبتلا شدند و میزان فوتی‌ها نیز خوشبختانه  کمتر یا شاید به اندازه‌ دیگر مبتلایان بوده‌ است به این دلیل که بیماران پیوندی خود درجریان ضعف سیستم ایمنی بدن خویش هستند و باوجود نگرانی‌ها بیشتر از دیگران مراقب بودند. 

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضاء پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با توصیه‌های پیشگیری از کرونا در بیماران پیوندی گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا توصیه ویژه‌ای برای بیماران پیوندی به جز همان اصول فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وجود ندارد. فقط این بیماران باید داروهای خود را مرتب مصرف و بیشتر از دیگر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند و حضور کمتری در اجتماعات داشته‌باشند همچنین در صورت بروز کوچکترین علائمی حتما به درمانگاه‌های ویژه مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: از خانواده‌های بیماران مرگ مغزی خواهشمندیم در صورتی‌که بیمار مشکلی برای اهدا نداشت، رضایت دهند که حداقل در این دوران، ما اندک مرگ مغزی‌هایی که قابلیت اهدا دارند را از دست ندهیم. از بیماران پیوندی و همینطور افراد جامعه درخواست رعایت بیشتر را داریم تا بتوانیم از این بیماری عبور کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha