به گزارش ایسنا، شبکه الجزیره اعلام کرد که طرفهای حاضر در مذاکرات تونس درباره لیبی بر سر آغاز یک روند سیاسی تحت عنوان "مرحله مقدماتی حل و فصل همهجانبه" بحران این کشور به توافق رسیدند.
حاضران در این نشست بر حفظ حاکمیت لیبی و عدم وابستگی به قدرتهای خارجی در تصمیم گیریها و همچنین وحدت نهادهای نظامی و غیرنظامی این کشور تأکید کردند.
طبق بیانیه پایانی این مذاکرات، دو طرف همچنین درباره قدرت سیاسی در لیبی توافق کردند که این قدرت از دولت وحدت ملی و شورای ریاستی با عضویت نمایندگانی از سه ایالت سودان به شکل برابر تشکیل شود.
در ادامه این بیانیه آمده است که مرحله مقدماتی حل و فصل همهجانبه بحران لیبی با دادن رای اعتماد به دولت آتی آغاز میشود و با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی پایان مییابد و همچنین دوره دولت انتقالی نباید بیش از ۱۸ماه باشد.
مذاکرات طرفهای لیبیایی در تونس برای بررسی نقشه راهی جهت حل بحران صبح دوشنبه و با حضور ۷۵ شخصیت لیبیایی و تحت نظارت سازمان ملل آغاز شد.
این نشست اعتراض برخی فرماندهان نظامی دولت وفاق ملی لیبی را به همراه داشت و این فرماندهان اعلام کردند که برخی از حاضران در این نشست منجر به پیچیده شده درگیریهای نظامی میان لیبیاییها و مرتکب جنایت جنگی شدهاند.
این فرماندهان و نظامیان وابسته به عملیات "آتشفشان خشم" با برگزاری تجمعی تأکید کردند که مخالف گفتوگو میان طرفهای درگیر در لیبی نیستند اما مذاکرات کنونی تونس شامل نیروهای عملیات "آتشفشان خشم" و فرماندهان آن نمیشود.
معترضان در ادامه گفتند که هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی برای منصوب کردن افراد وابسته به خلیفه حفتر، رهبر نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" در پستهای مهم شورای ریاستی و دولت تلاش میکند و از مسیر انجام وظایف محول شده به آن منحرف شده است.
فراخوان سازمان ملل
در همین حال آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در واکنش به مذاکرات طرفهای درگیر در لیبی در تونس، خواستار حمایت جامعه جهانی از مذاکرات و گفتوگوهای سیاسی برای برون رفت از بحران لیبی شد.
طبق این گزارش، دبیرکل سازمان ملل در این باره تصریح کرد: لازم است که جامعه جهانی حمایت قوی و گستردهای از گفتوگوهای سیاسی در لیبی به عمل آورد تا بدین ترتیب گزینه مذاکره سیاسی به جای استفاده از سلاح، به عنوان راهکار برون رفت از بحران مورد توجه قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: من معتقدم که یک راهحل میانه تنها راهکاری است که میتواند زمینه را برای تحقق وحدت ملی در لیبی فراهم آورد.
گوترش همچنین گفت که امروز جامعه جهانی با تصمیم خود میتواند سرنوشت مثبتی را برای ملت لیبی رقم بزند.
انتهای پیام
نظرات