• سه‌شنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99082012995
  • خبرنگار : 71402

یورش معترضان به مقر دولت و پارلمان ارمنستان و تاکید بر استعفای نخست‌وزیر

یورش معترضان به مقر دولت و پارلمان ارمنستان و تاکید بر استعفای نخست‌وزیر

معترضان در ارمنستان صبح امروز (سه‌شنبه) به سمت ساختمان دولت و پارلمان یورش برده، شیشه‌ها و وسایل داخل آن را شکسته و خواستار استعفای نخست‌وزیر کشورشان شدند. آن‌ها به آتش‌بس جدید با آذربایجان اعتراض دارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، به دنبال عقد آتش‌بس جدیدی که به امضای رهبران روسیه، جمهوری ‌آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان رسید، موج جدیدی از ناآرامی ایروان، پایتخت ارمنستان را فرا گرفت.

براساس گزارش رسانه‌ها، هزاران تن در مرکز ایروان تجمع کرده و گروه دیگری از معترضان به سمت ساختمان دولت رفته، شیشه‌ها را شکستند و به وسایل داخلی آن خسارت وارد آوردند. در همین حال رئیس مجمع ملی ارمنستان مورد ضرب و جرح معترضانی قرار گرفت که خواستار استعفای نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان بودند.

براساس اعلام پاشینیان، هیچ راهی جز امضای اعلامیه مشترک برای کاهش خصومت‌ها در قره‌باغ وجود نداشت. براساس این توافق، جمهوری آذربایجان و ارمنستان به اقداماتشان پایان داده، به تبادل زندانیان پرداخته و به نیروهای صلحبان روسیه اجازه می‌دهند تا در منطقه قره‌باغ مستقر شوند.

حزب  اپوزیسیون ارمنستان در حال جمع‌آوری امضاست تا جلسه فوق‌العاده‌ای در پارلمان برای لغو مشارکت ایروان در توافق‌ آتش‌بس جدید تشکیل شود.

براساس گزارش اسپوتنیک، هزاران تن از معترضان در ایروان همچنین به سمت ساختمان پارلمان حرکت کردند و خواستار تشکیل دولت جدید و لغو مشارکت ارمنستان در این آتش‌بس جدید شدند. پاشینیان هم در پیامی اعلام کرد: تمام سازمان‌دهندگان جرایم امروز مجازات خواهند شد.

نخست‌وزیر ارمنستان در پیام خود همچنین گفت: تصمیم برای امضای این اعلامیه آتش‌بس بر اساس ارزیابی‌های مردم بود که به خوبی از اوضاع نظامی باخبرند. تمام معترضان به خانه بروند. تمام کسانی که مرا باور دارند و به ما اعتماد دارند، برای یک مبارزه آماده شوند. تردیدی نداشته باشید که ما صادقانه عمل کردیم. طوری عمل نکرده‌ام که پاسخی به سوالات در مقابل سرزمینم و مردم کشورم نداشته باشم.

معترضان می‌گویند که توافق با باکو برای عقب‌نشینی یک "خیانت" است. برخی از معترضان هم شعار "نیکول به ما خیانت کرد" سر می‌دادند. معترضان خشمگین می‌گویند که امضای این توافق امتیازات بسیاری به جمهوری آذربایجان می‌دهد که طی چندین دهه به دست آمده است.

این توافق از نیروهای ارمنستانی می‌خواهد تا کنترل برخی از مناطق تحت کنترل خودشان را که بیرون از مرزهای قره‌باغ بود، از جمله در آغدم در شرق این منطقه را تحویل دهند. این منطقه اهمیت زیادی برای جمهوری‌ آذربایجان دارد و طی درگیری‌های ویران شده و تنها یک مسجد در آن سالم باقی مانده است.

ارمنی‌ها همچنین باید منطقه لاچین را تحویل دهند که شامل یک جاده اصلی است که قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند. براساس این توافق، این جاده باز باقی مانده و از سوی ۱۹۶۰ نیروی صلحبان روسی محافظت می‌شود.

انتهای پیام    

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha