«محسن میرجانی ارجنان» سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردکان در حاشیه بازدید از این اقدام مردمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: این خانه ارزشمند، موزهای از آرایهها و تزیینات، فنون و سبکهای معماری شاخص در اجرای قوسها، طاق و تویزهها در معماری غنی و پر قوت استان یزد است.
وی تصریح کرد: متاسفانه بافت تاریخی و ارزشمند روستای هفتادر به واسطه عوامل متعددی به حال خود رها شده و روز به روز، هفته به هفته و سال به سال با فرو ریختن طاقی و شکسته شدن سقفی، رو به نابودی و زوال است.
میرجانی با اشاره به قدمت این اثر که مربوط به دوره آل مظفر و قرن هشتم هجری قمری است، تاکید کرد: اقدامات صورت گرفته در این کارگاه مرمتی با هدف نجات این مجموعه و در حال حاضر مبتنی بر پیبری و استحکامبخشی بنیادی و اصولی این طرح است تا بتوان در فازهای بعدی آن، با یک طرح علمی مصوب و کارشناسی یک کاربری همراه با شان و ارزشهای این اثر تعریف کرد.
وی یادآور شد: بیتردید انجام اقدامات مرمتی در بافتهای تاریخی و روستایی شهرستان میتواند به عنوان یک نقشه راه و برانگیزاننده جامعه محلی جهت حفظ این آثار ارزشمند به حساب بیاید.
این باستانشناس اردکانی در ادامه خاطر نشان کرد: باید از زحمات و پیگیریهای «ذبیح الله علیزاده» دهیار جوان و پر تلاش روستای هفتادر و اعضای شورای اسلامی روستا به واسطه تلاش و پایمردی جهت مرمت این اثر فرهیخته قدردانی و تشکر ویژه داشته باشیم.
میرجانی در پایان بیان کرد: بیتردید موقعیت ویژه این روستا در جنب جاده ترانزیت تهران - بندر عباس و وجود مبارک آستان امامزاده سید محمد(ع) در کنار این مجموعه میتواند به عنوان یک فرصت و موقعیت مناسب جهت توسعه گردشگری در این روستای دیرینه و کهن به حساب آید.
انتهای پیام
نظرات