• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99081811666
  • خبرنگار : 50403

در جلسه شورای شهر تبریز چه گذشت؟

در جلسه شورای شهر تبریز چه گذشت؟

ایسنا/آذربایجان شرقی جلسه این هفته شورای شهر تبریز با حضور نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

دویست و ششمین جلسه‌ی رسمی علنی شورای اسلامی کلانشهر تبریز صبح امروز یکشنبه 18 آبان به ریاست شهرام دبیری و حضور شهردار تبریز و سایر اعضای شورا و همچنین نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در عمارت شهرداری تبریز برگزار شد.

شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه با اشاره به روز کیفیت گفت: کیفیت یکی از مهم ترین موضوعاتی است که معمولا از آن غافل می‌شویم و باید این امر سر لوحه‌ی کارهایمان قرار دهیم تا در کل شهر شاهد ارتقای کیفیت تمامی خدمات و فعالیت ها باشیم.

در ادامه، دستور اول جلسه با موضوع « لایحه شماره42488/93 مورخ1399/07/13 شهرداری تبریز در خصوص کمک مالی به مبلغ 50 میلیون تومان به مستاجر بوفه شماره 7 واقع در دور استخر ائل گلی روبروی لونا پارک» مورد بررسی قرار گرفت.

شهین باهر، شهردار تبریز گفت: قبلا مصوبه ای در خصوص ارائه تسهیلات به کوتاه قامتان داشتیم که این طرح در راستای همان مصوبه است.

محرم محمدزاده عضو شورای شهر تبریز که موافق این لایحه بود در این خصوص اظهار کرد: در این مجموعه کوتاه قامتان هر ماه ۲۰ میلیون تومان اجاره می‌دهند، در حالیکه در روزهای کرونایی نمی توانند این پول را تهیه کنند و رستوران آنها ماه‌هاست که زیانده است و فکر نمی کنم ۵۰ میلیون تومان نیز به درد آن ها بخورد و باید مبلغ بیشتری در نظر بگیریم.

غلامحسین مسعودی ریحان نیز در این خصوص گفت: من اصلا مخالف کمک به این عزیزان نیستم اما این را نیز در نظر بگیریم که اگر این کمک تصویب شود، فردا سایر غرفه داران نیز در مقابل شورای شهر تجمع می کنند و پول می خواهند. جواب آنها را چه خواهیم داد؟

سونیا اندش، دیگر عضو شورای شهر نیز گفت: باید عدالت را بین همه غرفه داران رعایت کنیم و به نظرم این موضوع را نگه داریم و در یک لایحه کلی بررسی کنیم چون که تنها کوتاه قامتان از کرونا متضرر نشده اند و همه غرفه داران این وضعیت را داشتند.

درنهایت این لایحه با رای اعضای شورا به تصویب رسید.

در ادامه دستور دوم جلسه مبنی برتعیین اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز درکمیسیون های بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها مورد بررسی قرار گرفت.

عبداله تقی پور در این خصوص گفت: هفت نفر از اعضا که خواهان حضور در این  کمیسیون ها هستند می توانند حضور داشته باشند.

در ادامه دبیری، رییس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: ما ۱۴ نفر را قرعه کشی می‌کنیم تا مشخص شود در این کمسیون ها اعضا چه کسانی هستند.

در پایان با رای گیری، اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز در کمیسیون‌های بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها مشخص شد.

در ادامه دستور سوم جلسه با موضوع  «لایحه شماره 30199/93 مورخ 26/5/99شهرداری تبریز مبنی بر تجویز انجام توافق و مصالحه فیمابین شهرداری تبریز و شرکت آب و فاضلاب استان در قالب اعتبارات بودجه مصوب سالجاری منطقه9» مورد بررسی قرار گرفت.

بهشتی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در خصوص این لایحه گفت: شهرک خاوران متعلق به شهرداری است و هزینه های نصب آب و فاضلاب نیز برعهده شهردای است اما شهرداری و آب و فاضلاب حساب فی ما بینی دارند و هزینه های تامین آب و فاضلاب ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است.

آجودان زاده، نائب رئیس شورای شهر در خصوص واگذاری زمین به آب وفاضلاب گفت: طبق این لایحه  قرار است ۱/۵ هکتار زمین که کارایی فضای سبز است در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار دهیم که اگر این موضوع بدون نظر کارشناسی انجام شده است ما مخالف هستیم چون که بهترین مکان های فضای سبز را در اختیار آنها قرار می دهیم و تبدیل به کارگاه می شود.

بابایی اقدم نیز گفت: امروز در این جلسه روز شهرسازی را تبریک گفتید. لااقل در شهرک خاوران که تازه احداث شده است، تغییر کاربری اعمال نکنید.

در نتیجه با رای اعضای شورا تصویب شد که این لایحه طی جلساتی با حضور نماینده اداره آب و فاضلاب بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین در ادامه این جلسه دستور چهارم جلسه مبنی بر استرداد لایحه شهرداری تبریز درخصوص استسفاریه بند ۱۷ جلسه ۱۸۸ مصوبه شورای شهر بررسی شده و با رای اعضای شورا تصویب شد.

دستور پنجم جلسه  نیزبه  «لایحه شهرداری مبنی بر اعمال مساعدت و کمک مالی یک میلیون تومانی به شاغلین سازمان آرامستان‌ها» اختصاص داشت.

محمدزاده در این رابطه گفت: در بازدیدی که از مجموعه وادی رحمت داشتیم، دیدیم که وضعیت شاغلین این مجموعه بسیار نامناسب است و هیچ تناسبی بین شغل آنها و مبلغی که دریافت می‌کنند، وجود ندارد، این عزیزان جان خودشان و خانواده‌ خود را به خطر می اندازند ، پیشنهادم این است تا زمانی‌که درگیر ویروس کرونا هستیم، علاوه بر حقوق ماهانه، دو میلیون تومان نیز به آنها پرداخت شود.

اندیش نیز در ادامه این جلسه گفت: در حال حاضر 130 نفر اعم از قبرکن، غسال و... در وادی رحمت کار می‌کنند اما یک میلیون تومان حقوق مبلغ بسیار کمی برای کمک به آنها است.

اسوتچی دیگر عضو شورای شهر نیز در حمایت از کارکنان وادی رحمت گفت: نام افرادی که در قسمت کفن‌ودفن کار می‌کنند، در این لیست دیده نمی شود. در حالیکه این مبلغ باید به همه‌ی کارکنان وادی رحمت پرداخت شود. متاسفانه شهرداری به جز کارکنان خودش به همه کمک می‌کند.

شهین‌باهر، شهردار تبریز در ادامه این جلسه عنوان کرد: در جلسه‌ی بخش خصوصی با دولت کارخانه‌داران می‌گفتند که کارگران اعلام می‌کنند چون اتوبوس از وادی رحمت رد می‌شود، نمی خواهند کار کنند. لذا شغل این عزیزان تا این حد سخت است و روزانه نزدیک به ۴۵ بیمار کرونایی و مشکوک به کرونا دفن می‌کنند و پیشنهاد من این است که تا عید نوروز مبلغ یک میلیون تومان به عنوان پاداش به آنها پرداخت شود.

بهشتی نیز تاکید کرد: کسانی که مستقیما در تدفین و تغسیل کرونایی ها فعالیت دارند با سختی های زیادی روبه رو هستند ‌و باید برای آنها تسهیلاتی در نظر گرفته شود.

در نهایت لایحه اعمال مساعدت مالی و اهداء مبلغ ۱۰ میلیون ریال به شاغلین و همکاران سازمان آرامستان های شهرداری تبریز تصویب شد.

در ادامه‌ی جلسه این هفته شورای شهر تبریز، نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در صحن شورا حاضر شدند و به بررسی مشکلات مربوط به شهر تبریز پرداختند.

در ابتدای این دستور جلسه، شهین باهر شهردار تبریز به ارائه گزارشی از عملکرد شهرداری تبریز و شورای پنجم در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و پروژه های مهم از جمله قطار شهری پرداخت و گفت: راه اندازی مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر و تهیه و تدوین چشم انداز ۱۲ ساله و برنامه 5 ساله توسط مرکز پژوهش ها و کارشناسان شهرداری که بدون ریالی هزینه انجام شد، از اقدامات مهم شورای پنجم و شهرداری است.

وی ادامه داد: بدهی به بانک‌ها، اشخاص و ادارات از جمله بیمه و دارایی به حدی انباشته شده بود که روزانه حساب مناطق و سازمان ها بسته می شد اما از محل درآمد و کاهش هزینه ها از طریق جلوگیری از ریخت و پاش بیت المال و موارد دیگر توانستیم بدهی های بانکی را تسویه کنیم.

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: یک فضای بی اعتمادی و بدبینی شدیدی نسبت به شورای شهر و شهرداری وجود داشت و برای از بین بردن این طرز نگاه  امکان سوء استفاده از امور را حذف کرده ایم و همه موارد در دسترس مردم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: علی رغم وجود تمامی مشکلات مالی، به جزء مواردی که جایگزین کرده ایم،  کاربری فضای سبزی تغییر ندادیم.

وی اضافه کرد: علاوه بر بروز کردن سازمان ها، گزارش تمامی جزئیات حسابرسی سازمان ها در صحن شورا ارائه شده است و نظارت دقیقی از طرف شورای شهر انجام گرفته است. 

شهین باهر خاطرنشان کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا، شهرداران مناطق 10 گانه در مساجد محلات حضور پیدا کرده و به صورت چهره به چهره به مشکلات مناطق می پرداختند.

وی ادامه داد: در جریان پرونده‌های مالی، عمرانی و اداری شهرداری در دستگاه های نظارتی و قضایی، توانستیم به اندازه‌ی چهار هزار میلیارد تومان از این پرونده ها را توانستیم حل کنیم و همچنین به دلیل مشکل انباشت نیروی انسانی و آشفتگی در ساماندهی نیروها و مدیران، از ورود بی رویه‌ی نیرو به مجموعه شهرداری تبریز جلوگیری کردیم و با اعمال قاطع قانون بازنشستگی، فضای را برای مدیران و نیرو های جوان فراهم کردیم.

وی به فعالیت های شهرداری در حوزه فرهنگ نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگی دوره های آموزشی و قرآنی برگزار می کردیم که بعد از شیوع ویروس کرونا کمرنگ شده است و همچنین برای اولین بار در سطح کشور کتاب فرهنگ شهروندی در شهر تبریز چاپ شد که یکی دیگر از اقدامات مهم محسوب می شود.

شهردار تبریز در تشریح سایر اقدامات و فعالیت‌های این مجموعه نیز عنوان کرد: حفظ موزه‌ی مشاغل و خرید اقلام مورد نیاز برای این موزه، برگزاری همایش شهر پایدار و گام دوم انقلاب، تزریق ۲۲ هزار میلیارد ریال برای پروژه قطار شهری، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی، افتتاح 39 پارک محله ای، تجهیز پنج ایستگاه آتش نشانی و همچنین ساماندهی درب گجیل، مهرانه رود و باغ گلستان از دیگر اقدامات این دوره بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 10 تقاطع غیر همسطح در حال احداث و بیش از ۳۰ پارک در دست اجرا است و مرکز دفن بهداشتی پسماند نیز که برای اولین بار در کشور و به عنوان بزرگترین پروژه زیست محیطی در دست اجرا است و احیای بازار تاریخی تبریز و ایمنی بازار در مقابل آتش سوزی و افزایش تعداد سرویسهای بهداشتی در مراکز شهر از دیگر اقدامات انجام گرفته هستند.

در ادامه تقی‌پور عضو شورای شهر تبریز گفت: وضعیت شهر تبریز در رابطه با شیوع ویروس کرونا بسیار بحرانی است و از نمایندگان محترم در خواست می‌کنیم تصمیماتی در این خصوص اتخاذ کنند

وی ادامه داد: پروژه قطار تبریز - میانه باعث ایجاد محدودیت شده است و طرحی که در حال اجرا است، مناسب و خوب نیست و در خصوص پروژه اتوبان ولایت نیز اگر مبلغی اختصاص یابد، مطالبه شهرداری است 

بابایی اقدم نیز در ادامه اظهار کرد: موضوع ساخت شهرک جوانان در شورا تصویب شده و به تصویب شورای عالی معماری هم رسیده است و زمین این شهرک نیز تامین شده و از نمایندگان مجلس خواهشمندیم پیگیر ساخت سریعتر این شهرک باشند

وی ادامه داد: روستاهای الوار،اوغلو، آناخاتون و... مشکل روشنایی دارند و شاهد تصادفات متعدد در آنجا هستیم و همچنین کد آبادی سه روستا هم که در طرح جامع هستند لحاظ نشده و همین مساله در خدمت رسانی به آنجا مشکلاتی ایجاد کرده است.

صادق زاده نیز در ادامه گفت: مشکلاتی در حوزه مسائل فرهنگی، اجتماعی و شهری وجود  دارد که تنها در سایه‌ی تعامل و همراهی نمایندگان می‌توان آن ها را حل کرد.

وی ادامه داد: در موضوع تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری نیز نیازمند همت نمایندگان در مجلس شورای اسلامی هستیم چون که هزینه کلانی در این خصوص پرداخت می‌شود و از نمایندگان  مجلس درخواست داریم  امنیت شغلی کارکنان شهرداری را تأمین کنند.

صادق زاده در پایان احداث بیمارستان تامین اجتماعی رایکی دیگر از موضوعات مهم در شهر برشمرد و با اشاره به مشکلات این پروژه از نمایندگان خواست تا برای حل مشکلات این بیمارستان استراتژیک اقدام کنند.

آجودان زاده در ادامه این جلسه  در خصوص بحران ایجاد شده توسط ویروس کرونا گفت: امروز آمار فوتی های رسمی در تبریز۴۰ نفر شده است که این موضوع با همین روند تداوم داشته باشد، طبیعتاً تمام خانواده ها به این ویروس مبتلا خواهند شد.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از کرونا اقدامات جدی ترتیب داده شود، اظهار کرد: از آقای استاندار و رییس دانشگاه علوم پزشکی خواستار اتخاذ تمهیدات جدی برای مقابله بیش از پیش با کرونا هستیم. 

رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز اضافه کرد: نگرانی اعضای شورا در خصوص ویروس کرونا به جا بوده و باید برای این موضوع تصمیمات مهمی اتخاذ شود.

سونیا اندیش نیز گفت: تا زمانی که فعالیت اتوبوس و مترو تایم مشخصی ندارد و بازار به فعالیت خود به صورت مستمر ادامه می دهد طبیعتاً مشکلات حل نخواهد شد

عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: تا زمانی که موضوع اکسیژن دستگاه های تنفس حل نشود همچنان شاهد معضلات خواهیم بود.

وی تاکید کرد: از بهمن ماه سال گذشته موضوع کرونا مطرح شده است و موضوع تازه ای نیست که مشکلات تازه در این خصوص مطرح میکنید.

دبیری نیز اضافه کرد: کپسول های اکسیژن توسط شرکت به دلیل افزایش قیمت شارژ نمیشد.

وی افزود: اگر اکسیژن به موقع نرسد طبیعتاً بیماران با مشکل مواجه خواهندشد و در نهایت جان خود را از دست خواهند داد و این موضوع بسیار خطرناک است و باید به صورت جدی پیگیری شود.

عبداله تقی پور نیزگفت: تبریز در حالت فوق حاد کرونایی است آمار متوفیان باید یک چهلم کشوری باشد که اینک یک دهم است و این موضوع بسیار نگران کننده است

وی افزود: باید یک تصمیم محلی برای حل مشکل گرفته شود .

اندیش نیز ادامه داد: با این مشکلات کادر درمان بدون چاره مانده اند و اینک هم با مشکلات بیماران و هم تجهیزات دست و پنجه نرم می کند با وجود این مشکلات کادر درمان بدون چاره اند .

در پایان این جلسه نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو بعد از شنیدن صحبت های اعضای شورای شهر تبریز، به بیان نکته نظرات خود پیرامون مسایل مطرح شده در این جلسه پرداختند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha