آیت الله علیرضا اعرافی در هشتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دهکده جهانی معرفت و دومین همایش بین المللی غدیر که به صورت نیمه مجازی در دانشگاه بابلسر برگزار شد، اظهارکرد: منطق اسلام ، منطق آزمون است و هرچه قدر نعمت بزرگ تر باشد قاعده آزمون اهمیت بالاتری پیدا می کند.
وی تاکید کرد: حاکم و مسئول باید کار را عرصه آزمون بداند و آزمون چالش و خطر دارد؛ کما اینکه رویکرد آزمونی در همه حوزه های تصرفی انسان وجود دارد.
وی با تاکید بر غدیر و حکمرانی شایسته، با بیان اینکه خوشبختانه نسبت به نهج البلاغه شاهد اقدامات متعددی در شرق هستیم، تصریح کرد: جامعترین و مفصل ترین منشور حکمرانی شایسته و حاکمیت متعالی در عهد مالک اشتر وجود دارد و این عهد از نامههای مشهور امام علی (ع) است.
مدیر حوزههای علمیه کشور به ویژگی های حکومت اسلامی و بایسته های مدیران در این نوع جامعه و حکومت پرداخت و خاطرنشان کرد: جامعه پیکر واحدی است که همه نهادهای سیاسی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آن جایگاهی دارند و رسمیت بخشی به این نهادها و ساماندهی آنها هم از اصول دیگری است که حاکم باید به آن توجه کند.
وی با بیان اینکه رویکردهای بنیادین عنوان شده در نهج البلاغه می تواند راهگشای جوامع اسلامی در حکومت باشد، گفت: بر اساس رویکرد حضرت علی (ع)، نگاه حاکم در نظام عادلانه اسلامی به مسئولیتش باید نگاه امانتدارانه باشد؛ یعنی مدیر باید مسئولیتش را امانت الهی، امانت مردم و امانت حاکمان در سلسله مراتب بالاتر بداند.
آیت الله اعرافی به رویکرد تاریخی و عبرت گیری از گذشتهها، مدیریتها و حاکمیتها اشاره کرد و یادآورشد: در این رویکرد ترمیم نکتههای ضعف و درمان کردن آن مورد توجه است و حکومت شایسته و الهی نسبت به مأموریتها نگاهی جامع و شایسته دارد.
مدیر حوزههای علمیه کشور تاکید کرد : حکومت شایسته به تمام اقشار جامعه توجه دارد و در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی هایش گروه های مختلف و طبقات گوناگون دیده می شوند.
وی گفت: اصل بنیادین دیگر در ادامه مسئولیت این است که حاکم باید زندگی شخص و پیرامون خود را مراقبت و تقوای خدا پیشه کند.
انتهای پیام
نظرات