• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 99081811437
  • خبرنگار : 71638

انتقاد برادران جلیلی از وضعیت هدایت رشته پارکور در ایران

انتقاد برادران جلیلی از وضعیت هدایت رشته پارکور در ایران

برادران جلیلی به مشکلات و معضلاتی که گریبان رشته ورزشی پارکور را گرفته، پرداختند.

برادران جلیلی (سامان، سیروان و بهنام جلیلی) که در سال ۲۰۱۸ از سوی دیوید بل فرانسوی (بنیانگذار رشته پارکور)  به عنوان نماینده های رسمی او در جهان  انتخاب شدند، در گفتگو با ایسنا، درباره رشته پارکور و مشکلاتش مطالبی را مطرح کردند که مشروح حرفهای آنها را در ادامه می خوانید:


 "با کسب اجازه از بزرگان و پیشکسوتان رشتەی ورزشی پارکور وظیفه خود دانستیم بە عنوان عضوی از مجموعه پارکور ایران در مورد حقایق و اتفاقاتی که باعث منحرف شدن از واقعیت فلسفی و اصل و تعریف و اتحاد و یکپارچگی پارکور ایران شده است مطالبی را آشکار کنیم تا سوء استفاده ها، منفعت طلبی ها و تخریب هایی که مانع از رشد و توسعە و محفوظ ماندن ماهیت و آزادی تاریخ پارکور کشورمان شده است، برملا شوند."
"پارکور برای دومین بار در سال ۹٦ زیر نظر فدراسیون انجمن های ورزشی رسمیت یافت اما انجمن پارکور بدون سازماندهی و برنامه ریزی فعالیت خود را ادامه داد کە  اتفاقات و انتقادات زیادی را دربر داشته که می توان بە موارد زیر اشاره کرد:
١- انتخاب مسٸول غیر تخصصی و نا آشنا با پارکور.
٢- عدم فرهنگ سازی و برنامه ریزی طبق آیین نامه جهانی پارکور.
۳- زیر نظر بردن پارکور ایران بە سازمان غیر معتبر و شخصی(IPF (WFPF  آمریکایی و معرفی شخصی به نام ویکتور بیوین (آمریکایی) بنام بنیانگذار دروغین این رشته  (اگر IPF را فدراسیون بین المللی پارکور می دانید و معرفی می کنید پس چرا سه سازنده اصلی جنبش المپیک، کمیته بین المللی المپیک ( IOC ) ، فدراسیون های بین المللی ورزش ( IFs ) و کمیته های ملی المپیک ( NOC ) هیچکدام IPF را بە رسمیت نشناختە اند؟ چرا در سایت های رسمی این سە سازندە اصلی هیچ موردی در بارەی IPF وجود ندارد و نوشتە نشدە است؟)
٤- چه طور می‌توان زیر نظر یک سازمان غیر معتبر باعث رشد  و توسعە پارکور شد؟ چطور می توان برنامه ریزی کرد؟ چه طور می توان از واقعیت ها محافظت کرد؟ مگر همه دنیا نمی دانند که دیوید بل بنیانگذار پارکور جهان است؟ پس افراد سودجو و منفعت طلب کجای پارکور را بنیانگذاری کرده اند؟ مگر پدرمان بزرگ خانواده مان نیست؟ پس پدر پارکور جهان چە کسی است؟ چە کسی پارکور را نمایان کرد و آن را هدفمند ساخت؟
٥- از اشکالات دیگر انجمن می توان به برگزاری دوره مربیگری پارکور در استان مرکزی در اسفند ماە ۹٦ بدون حضور مدرس رسمی و بدون دادن مدرک رسمی اشاره کرد در حالی که ما از حضور بنیانگذار پارکور می توانستیم بهرمند باشیم و پیشنهاد آن را دادیم.
٦- صادر نشدن مدرک مربیگری طی ٤ سال (از اسفند ۹٦ تا مهر ماە ۹۹) و دادن گواهی موقت غیر معتبر و غیر رسمی بە شرکت کنندگان این دورە بدون مهر فدراسیون.
۷- برگزاری مسابقات کشوری انتخابی تیم ملی در ارگ کریمخان زند شیراز در اوایل سال ٩٧ بدون برگزاری مسابقات استانی، شهرستانی و انتخابی برترین های استانها و گذاشتن تبعیض های فراوان بین ورزشکاران این رشتە.
٨- چطور می‌توان مسابقات را برگزار کرد در حالی که هیچ داور رسمی وجود ندارد و در تاریخ پارکور هیچگونە دورە داوری در داخل کشور برگزار نشده است؟
٩- برگزاری مسابقات کشوری و عدم اهمیت بە برگزاری پارکور واقعی یا همان بخش speed.
۱۰- انتخاب تیم ملی و اعزام به مسابقات ترکیه بدون تایید شورای برون مرزی. 
۱۱- ورزشکارانی که در مسابقات کشوری ارگ کریمخان زند حضور نداشتند، بە عنوان بازیکن تیم ملی انتخاب و به مسابقات ترکیه اعزام شدند.
۱۲- عدم حمایت و اعزام قهرمان مسابقات کشوری کریمخان زند " رضا سلیمانپور " بە همان مسابقات ترکیە.
۱٤- تبعیض و باند بازی در انتخاب مسٸولین استانها و مدرسان و مسٸولیت کمیتە های کشوری این رشته. 
١٥-  انتخاب تیم ملی مجازی ایران در مهر ماە ١٣٩٩ باز با داوری افراد بدون مدرک داوری رسمی.
 ۱٦- انتخاب مجدد تیم ملی ایران بە صورت مجازی در مهر ماە ۱۳۹۹ بدون درنظر گرفتن پارکور واقعی یا همان بخش speed. 
۱۷- عدم حمایت از افتخار آفرینی و انتخاب و تایید ما (برادران جلیلی) از سوی بنیانگذار جهانی این رشته و بی توجهی به این مهم از سوی این انجمن.
۱٨- عدم حمایت و تمجید از ورزشکار جوان " یاسین همتی نژاد " در مسابقات فری استایل پارکور در مهر ماە ۱۳۹۹ و انکار این افتخار و قهرمانی توسط این انجمن و مسٸول انجمن.
۱۹- برخورد ناشایست با پیشکسوت این رشته آقای بهمن کریم کشته عزیز.
۲۰- دور کردن اتحاد از جامعه پارکور با وعده های منصبی و ایجاد اختلافات در جهت منفعت های شخصی. 
۲۱-  نداشتن مدرک های رسمی و معتبر مدرسی و مربیگری و داوری در بخش بانوان کل کشور  و دادن مسٸولیت ها بە افراد های نا آشنا با پارکور. چگونە می‌توان کلاس های آموزشی و مسابقات برگزار کرد و تیم ملی انتخاب کرد وقتی کە حتی یک بانو هم در کل کشور هیچگونە مدرک رسمی در این انجمن در زمینە پارکور ندارد؟ 

۲۲- انتشار احکام انتصاب غیر رسمی از سوی این انجمن در جهت تحمیل کردن سازمان شخصی IPF  بە عنوان فدراسیون بین المللی پارکور و القا کردن این موضوع به ورزشکاران کشور که ایران مقر اتحادیە پارکور غرب آسیا است.

در بخش دیگری از مطالب این سه پارکورکار آمده است:

برادران جلیلی تاکید دارند که پارکور برای سومین بار در سال ۹۷ و این بار زیر نظر فدراسیون جهانی ژیمناستیک یعنی FIG رسمیت یافت. این رسمیت طبق قرار دادی از سوی بنیانگذار پارکور جهان دیوید بل در باب حمایت و سازماندهی برای پیشبرد و پیشرفت پارکور انجام گرفت، نه بعنوان زیر شاخه و دارای تبعیض با شاخه های ژیمناستیک.
این قرار داد بیشتر از این سو برای بنیانگذار حاٸز اهمیت بود که این رشته را از سازمانها و اشخاص متعددی کە در صدد تصاحب و سوءاستفاده های مالی و گوناگون از پارکور بودند محافظت کند. این قرار داد بهترین راە محافظت از پارکور بود تا پارکور از تاجران و منفعت طلب ها دور بماند.

البته از آن موقع که پارکور زیر نظر فدراسیون ژیمناستیک قرار گرفت باز هم سازماندهی و برنامه ریزی خوب و درست طبق آیین نامه جهانی پیش نمی‌رفت اما باید خوش بینانه مواردی مثبت از این فدراسیون یا دلسوزی افرادی را هم مورد تقدیر قرار داد و از یاد نبرد. اما می توان به کم کاری ها و کوتاهی هایی هم اشاره کرد که به شرح زیر هستند:
١- انتخاب مسٸول غیر تخصصی و نا آشنا با پارکور.
۲- انتخاب و انتصاب مسٸولین غیر تخصصی در بعضی از سمت ها و در استانها و شهرستانها.
۳- عدم سازماندهی و فرهنگ سازی و عدم انتخاب مسٸولیت های مختلف به طور رسمی و یا ندادن هیچگونه حکم رسمی به کسانی که زحمت کشیده اند و تنها بطور شفاهی بعنوان مسٸول از آنان استفاده شد.
٤- انتخاب و اعزام افراد غیر تخصصی به دوره مربیگری مقدماتی برون مرزی در قطر و معرفی آنان به عنوان مدرس در دوره های مربیگری که نوعی ظلم در حق افراد متخصص پارکور و پیشکسوتان این رشته بود.
٥- بی توجهی و نادیده گرفتن حضور بزرگان و پیشکسوتان پارکور در سمت ها و مسٸولیت های مختلف. چرا باید از حضور و وجود پیشکسوتی مانند احسان دادفر عزیز بە عنوان حامی و پیشکسوت ترین فرد بهره نبرد و مسٸولیت ها را به چنین افرادی نسپارد و همچنین همەی پیشکسوتانی که سال ها و سال ها زحمت کشیده اند.

٦- برگزاری مسابقات کشوری بندر عباس بدون حضور داوران رسمی و دارنده مدرک رسمی داوری.
۷- برگزار نکردن اردوی تیم ملی جهت کسب آمادگی برای حضور در مسابقات برون مرزی.
۸- عدم حمایت و اعزام تیم ملی به مسابقات های رسمی جهانی در چین، ژاپن و فرانسه.

هدف ما برادران جلیلی تنها اتحاد و همدلی کسانیست که بتوانیم دست بە دست هم، شانە بە شانە ، در کشور عزیزمان همه با هم در قالب یک خانواده منسجم با برنامه ریزی و مشورت های اصول‌مند و هدفمند به پیش گام برداریم و دور باشیم از صاحبان منفعت طلب و غیر تخصصی و نا آشنا با پارکور، تا پارکور رشد و توسعە یابد و با بزرگی بزرگان و پیشکسوتان تخصصی و واقعی این رشته کە دلسوزانه تلاش می‌کنند همراه باشد.

ما برادران جلیلی از مسٸولان وزارت ورزش و کمیتە ملی المپیک ایران و حراست خواهشمندیم کە سریعا و بسیار دلسوزانە این موضوعات را مورد بررسی قرار دهند و با جلوگیری از اشتباهات، پارکور را مانند سایر رشتە های ورزشی دیگر مقدس و ارزشمند بشمارند و در راستای رشد و توسعە و سازماندهی درست این مهم اقداماتی را انجام دهند تا پارکور در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد، با قرار گیری پارکور در جای اصلی خود قطعا همە شاهد خیز بلند پارکور کشور در سراسر جهان خواهیم بود و مطمٸنا جوانان و ورزشکارانمان در این مملکت  در عرصەی های بین المللی بر قلە های فنی و قهرمانی تکیە خواهند کرد و افتخار آفرین کشورمان خواهند بود .
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۸ ۱۹:۰۰

سلام. این نخبه های ارزشمند که راه روشنی را به فرزندان و آیندگان نشان می‌دهند در هر کجای دنیا بودن، همانند دیگر اسطوره‌های ورزشی امکانات رفاهی و فضای مناسب که در شأن آنها بود، قرار می‌دادن.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۰۷:۰۳

با سلام و احترام؛ وزارت ورزش و جوانان رسماً انفکاک پارکور از فدراسیون ژیمناستیک و پیوستن پارکور به فدراسیون انجمن‌های ورزشی را در اواسط سال نود و هشت تأیید کرد. با وجود برخی کاستی‌های اشاره شده که اغلب به دلیل نوپا بودن سازمانی این رشته است، این اتفاق توسط اکثریت ورزشکاران و پیشکسوتان این رشته نیک انگاشته شد و از همان ابتدا همراه و همسو با انجمن پارکور، برای باروری مجدد این درخت پرثمر، تلاش کرده‌اند. اگر پارکور، هنر عبور از موانع است، باید به انسان بیاموزد در هر موقعیتی مطابق شرایط، بهترین عملکرد را داشته باشد و به جای ماندن در تنگناها و کوره راه‌ها، به طی مسیر مستقیم و پیشرفت گروهی بیندیشد. ما منکر برخی کاستی‌ها که علی‌الخصوص ناشی از عدم تخصیص بودجه به رشته‌های زیر نظر فدراسیون انجمن‌های ورزشی است، نیستیم، اما نباید تلاش‌ها و اتفاقات مثبتی را که در همین بازه زمانی کوتاه و پرحاشیه محقق شده است، نادیده گرفت؛ موارد مثل انتصابات تخصص‌محور، حضور حداکثری پیشکسوتان در اتاق فکر، راه‌اندازی رسمی سامانه‌های ارتباطی، برگزاری پویش‌های متنوع در دوران کرونا و رکود ورزش، برپایی مسابقات چند مرحله‌ای انتخابی تیم ملی، توجه ویژه به پارکور بانوان با انتصاب مدیری شایسته برای این بخش و عنایت به این نکته که به جای انتظارات بزرگ باید از جایی شروع کرد، رسمیت بخشیدن به بیمه ورزش پارکور و ... به امید روزهایی روشن‌تر، ورزشکارانی هم‌دل‌تر و اتفاقاتی درخشان‌تر در پرتو امید و اتحاد. با احترام

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۰۰:۰۶

جناب شیخی پور عزیز . توجیه کردن همەی کوتاهی‌ها و کم کاری‌های واردە با گفته‌ها و نوشته‌های بی‌منطق و سوء استفاده از این موضوع که پارکور یک نهال تازه است و می‌گویند قدمت ندارد و انکار این حقیقت‌ها نوعی همدستی و خیانت است. پارکور در کشور عزیزمان دو دهه است کە از عشق عاشقان این رشته به وجود آمده و محافظت و فعالیت می‌شود لطفا با جواب‌های غیرمنطقی و احساسی در باب کلمات و بر اساس جایگاە خودتون در انجمن انکار نکنید حقیقت‌ها را. اشارە: زیر نظر بردن پارکور کشور بە سازمان جعلی و شخصیIPF (WFPF ) آمریکایی و معرفی شخصی به نام ویکتور بیوین (آمریکایی) به نام بنیانگذار دروغین این رشته و بردن پارکور کشور و ورزشکارانش تحت نظارت دشمن دیرینەی ایران عزیزمان هرگز نمی‌تواند یک اشتباە باشد بلکە خیانت است. - اگر IPF را فدراسیون بین المللی پارکور می‌دانید و معرفی می‌کنید پس چرا سه سازنده اصلی جنبش المپیک، کمیته بین‌المللی المپیک (IOC)، فدراسیون‌های بین‌المللی ورزش (IFs) و کمیته‌های ملی المپیک (NOC) هیچ‌کدام IPF را بە رسمیت نشناختە‌اند؟ چرا در سایت‌های رسمی این سە سازندە اصلی هیچ موردی در بارەی IPF وجود ندارد و نوشتە نشدە است؟ منافع شخصی را کنار بگذارید و ارق ملیتی داشتە باشید و پارکور کشور عزیزمان ایران را دو دستی بە دشمنان‌مان نسپارید . نکتە : شما این‌ها را انکار نکنید: انتصاب افراد غیرتخصصی. تشکیل اتاق فکر و باند بازی بر اساس منافع شخصی این گروە و دستە. برگزاری پویش‌های خانگی کە یعنی آسیب جدی بە ورزش پارکور. پارکور جزو آن دستە از ورزش‌هایی است کە در خانە انجام نمی‌پذیرد. مانند شنا و کوە نوردی و .... شما چطور پویش خانگی برگزار می‌کنید مگر نمی‌دانید پارکور در خانە انجام پذیر نیست و غیر اصولی و بسیار خطرناک و یک فاجعە غیرقابل جبران است. ما همە می‌دانیم پارکور یعنی عبور از موانع در سریعترین زمان ممکن با استفاده از روان‌ترین و کارآمدترین و کاربردی‌ترین و آسانترین و ساده‌ترین شیوه حرکتی با کمترین انرژی مصرفی بدن از یک مبدأ به مقصد. اگر بە تعریف پارکور نگاە کنیم می‌دانیم کە با گرفتن یک ویدیو نمی‌توان تشخیص داد چە کسی بهتر یک مسیر را طی می‌کند و تایمش چقدر است. پس شما چگونە مسابقات را مجازی برگزار کردید؟ اصلا مگر امکان پذیر است؟ هر کسی دل بخواهی هزار فیلم بگیرد و هر کدام بهترین بود را برای داوران ارسال کند. مگر می‌شود قهرمان ایران و تیم ملی را بر اساس ویدیو انتخاب کرد؟ اصلا داوران چە کسانی هستند؟ آیا مگر مدرک داوری دارند؟ شما چطور این کار ها را انجام می‌دهید؟ این‌ها تماما سر تا پا اشتباه و تخلف است و نمی‌توان انکار کرد. با تشکر و احترام

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۵

وقتی متن را میخونید انگار آخرش نویسنده میخواد بگه چرا منو نمیذارید مسوول پارکور😅

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۷:۳۲

این بزرگواران نمایندگان رشتە پارکور در سراسر جهان هستند و بە دنبال مسوولیت کشوری نیستند. آن‌ها با توجە بە جایگاهی کە دارند می‌توانند در هر کشوری دیگری مسوولیت بگیرند، پس محتاج چنین جایگاهی نیستند.