• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۹ / ۲۳:۱۳
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99081711166
  • خبرنگار : 50388

سیستان و بلوچستان گره گشای مشکل تامین گوشت کشور

سیستان و بلوچستان گره گشای مشکل تامین گوشت کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان وبلوچستان گفت: با توجه به قاچاق دام زنده به کشورهای مجاور، گره گرانی و کمبود بازار گوشت کشور تنها به دست سیستان و بلوچستان می تواند برطرف شود.

ماندانا زنگنه در نشست کارگروه اقتصادی استان که با دستور کار بررسی ظرفیت های حوزه کشاورزی و دامداری در سالن جلسات این معاونت برگزار شد، افزود: مشکلات اقتصادی این روزها سبب شد تا مقام معظم رهبری برای حل آنها وارد عمل شوند و برای برطرف کردن مشکلات به مسئولین و مدیران فرمایشاتی را ابلاغ فرمایند لذا همه باید برای تحقق آن ها و نقش آفرینی استان در مسیر این فرمایشات اقدام کرده و گام های موثر مستمری بردارند.

وی ادامه داد: گوشت قرمز کشور و نبود ثبات در بازار آن یکی از مشکلاتی این روزهای کشور به شمار می رود و این در حالی است که سیستان و بلوچستان به دلیل ظرفیت های مرزی، پتانسیل آن را دارد تا بتواند با تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور مشکلات گرانی و بی ثباتی بازار عرضه این کالای اساسی مردم را رفع کند و بخشی از دغدغه های جامعه را کاهش دهد.

زنگنه بیان کرد: در استان ۲۱۵ واحد پروار بندی گوساله وجود دارد که در هر دوره پروار می توانند بیش از ۷۵ هزار راس گوساله را پروار کنند و این در حالی است که در بخش روستایی هم نزدیک به ۲۲۵۱ واحد پرواربندی کوچک روستایی ایجاد شده تا استان در مجموع از وجود ۲۴۶۶ واحد پرواربندی دام سبک و سنگین بهره ببرد و این ظرفیت می تواند بخش اعظمی از نیاز گوشت قرمز کشور را فراهم کند.

وی افزود: سیستان و بلوچستان از امتیاز هم مرزی با دو کشور افغانستان و پاکستان بهره می برد و این دو کشور هم در امر پرورش و صادرات دام سبک و سنگین فعالیت فراوانی دارند و با توجه به مقوله قاچاق دام زنده از مرزهای غربی و جنوب غربی به خارج ایران، سیستان و بلوچستان می تواند با واردات دام از ولایت نیمروز افغانستان و ایالت بلوچستان پاکستان در کنار دام تولیدی داخلی نیاز کشور به گوشت قرمز را تامین کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان وبلوچستان گفت: سال گذشته ۲۳ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز دام داخلی در استان تولید شد و در کنار آن از محل واردات دام هم ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن گوشت قرمز به دست آمد تا مجموع میزان گوشت قرمز تولیدی استان به ۳۴ هزار و ۴۰۰ تن برسد و این تنها بخشی از توان سیستان و بلوچستان در تامین بازار گوشت قرمز کشور است.

وی افزود: تحقق این هدف نیازمند امتیازهای ویژه ای است که در بعد ملی باید به استان اختصاص پیدا کند و با محقق شدن آن علاوه بر تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور و ثبات در عرضه این کالای اساسی، تضمین سلامت گوشت عرضه شده در بازار، ذبح شرعی و قانونی دام و ایجاد اشتغال پایدار برای حداقل ۲۲ هزار نفر در استان را می توان بخشی از پیامدهایی دانست که برای استان و کشور به ارمغان می آید.

امتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha