• چهارشنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 99081408992
  • خبرنگار : 71518

یک کارشناس حقوقی:

در پرونده خلیل زاده پرسپولیس باید به فیفا شکایت می‌کرد نه فدراسیون فوتبال ایران

در پرونده خلیل زاده پرسپولیس باید به فیفا شکایت می‌کرد نه فدراسیون فوتبال ایران

مدیر حقوقی پیشین پرسپولیس می گوید در پرونده این باشگاه و شجاع خلیل زاده سرخ‌ها به جای شکایت در فدراسیون فوتبال ایران باید به فیفا شکایت می‌کردند.

مهدی ذاکر در گفت و گو با ایسنا، درباره داستان فسخ قرارداد شجاع خلیل زاده با باشگاه پرسپولیس و این که آیا این قرارداد موجه فسخ شده است یا خیر اظهار کرد: وقتی می‌خواهیم اظهار نظر حقوقی درباره یک بازیکن و یا یک پرونده داشته باشیم  باید ببینیم آیا براساس مفاد قرارداد فسخ به صورت موجه بوده و یا موجه نبوده است. اگر به پاسخ این سوال برسیم می توانیم طرح مسئله کنیم و به سوالات پاسخ بدهیم.

وی درباره شکایت باشگاه پرسپولیس از شجاع خلیل زاده در کمیته تعیین وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال ایران گفت: درباره فسخ قرارداد یک بازیکن فیفا می‌گوید اگر دو ماه حقوق یک فوتبالیست پرداخت نشود او می‌تواند قراردادش را فسخ کند اما این فسخ قرارداد شرایطی دارد که باید به دقت اجرا شود یعنی یک بازیکن برای فسخ قرارداد خود اخطارهای قبلی بدهد که البته در مقررات داخلی این موضوع کمی سخت تر شده و گفته شده است بازیکن باید اظهارنامه رسمی تکمیل کند و به باشگاه ارسال کند. یعنی به باشگاه اطلاع دهد که قصد فسخ قرارداد را دارد. حال باید ببینیم آیا یک بازیکنی که قراردادش را فسخ کرده این شرایط را داشته است یا خیر. احترام گذاشتن به مفاد قرارداد یک اصل در فیفا محسوب می‌شود یعنی دو طرف باید به مفاد قرارداد احترام بگذارند. درباره موضوع شجاع خلیل زاده باید مباحث مالی میان او و باشگاه را مدنظر قرار بدهیم و ببینیم آیا باشگاه مبالغ مندرج در قرارداد را در زمان‌های مشخص پرداخت کرده است یا خیر و این که آیا بازیکن در زمان دریافت نکردن حقوقش نامه‌های اخطار را برای باشگاه ارسال کرده است یا خیر و در ادامه باید هم ببینیم آیا بازیکن اظهارنامه خود را به باشگاه ارسال کرده است یا خیر. اگر این شرایط و تشریفات را بازیکن رعایت نکرده باشد فسخ قرارداد غیر موجه  رخ داده است. در این باره باید به آثار فسخ بپردازیم.

وی ادامه داد: فسخ غیر موجه بازیکن آثاری دارد که در ماده 18 آیین نامه نقل و انتقالات می‌بینیم بازیکن حداقل 4 ماه و حداکثر  6 ماه محروم می‌شود اما باید ببینیم بازیکنی که در یک باشگاه خارجی بازی می‌کند آیا توسط فدراسیون فوتبال ایران می‌تواند محروم شود؟ یعنی کمیته تعیین وضعیت ایران اگر بازیکنی تخلف کرده باشد و به باشگاه خارجی پیوسته باشد می‌تواند او را محروم کند؟ قطعا این کار را  نمی تواند انجام دهد. بنابراین شکایت کردن باشگاه پرسپولیس به کمیته تعیین وضعیت فدارسیون فوتبال موضوعیتی ندارد. البته شاید این شکایت در کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال برای بررسی پرونده و یا مستندسازی انجام شده باشد. در هر حال حتی اگر باشگاه خارجی قرار باشد جریمه بشود فدراسیون فوتبال ایران قدرت اجرایی در این زمینه را ندارد.

مدیر حقوقی سابق پرسپولیس همچنین گفت: در قوانین آمده است بازیکنی که تحت قرارداد یک باشگاه است نمی‌تواند با یک باشگاه دیگر مذاکره کند. البته در شش ماه آخر قرارداد خود باشد این اجازه را دارد مذاکراتی انجام دهد اما درباره شجاع خلیل زاده می‌دانیم او با پرسپولیس قرارداد داشته و از این حیث مجاز نبوده مذاکراتی انجام دهد. بنابراین پرسپولیس می توانست درباره مذاکرات انجام شده از باشگاه قطری شکایتی در فیفا مطرح کند. اگر قصد مدیران حقوقی پرسپولیس برای بردن شکایت به فدراسیون فوتبال ایران مستندسازی بوده از نظر من با این کارشان زمان را از دست داده‌اند. اگر زمان از دست بدهند متاسفانه دچار فرسایش می‌شود و دیگر موضوع فراموش می‌شود. من در این زمینه به باشگاه پرسپولیس پیشنهاد می دهم اگر به هر دلیلی با بازیکن تحت قراردادشان مذاکره‌ای انجام شده حتما پرونده را به فیفا ارجاع دهد و در مجامع بین المللی آن را پیگیری کند.

وی درباره این که گفته می‌شود پرسپولیس در پرونده شجاع خلیل زاده چیزی در دست ندارد و به همین خاطر شکایت خود را به جای فیفا به فدراسیون فوتبال ایران ارائه کرده گفت: ما از جزئیات پرونده اطلاعی نداریم و اظهارنظر درباره این موضوع مستلزم این است که مکاتباتی که بین طرفین وجود داشته است را ببینیم. اگر باشگاه پرسپولیس قائل به این است که فسخ قرارداد خلیل زاده غیر موجه بوده  است می خواهیم به چیزی برسیم؟ اگر قصد جریمه کردن و یا محرومیت این بازیکن است پس قاعدتا آرای کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال ایران درباره این بازیکن که خارج از کشور بازی می‌کند قابلیت اجرایی ندارد یعنی فدراسیون فوتبال ایران نمی‌تواند باشگاه قطری و خلیل زاده را جریمه و این بازیکن را محروم کند. بنابراین این پرونده باید در فیفا پیگیری شود و نمی‌دانم چرا تا الان این کار انجام نشده است. البته همانطور که گفتم شاید به خاطر مستندسازی پرونده به فدراسیون فوتبال ایران برده شده باشد. البته باشگاه پرسپولیس می‌تواند از نظر حقوقی برای تحریک شجاع خلیل زاده از باشگاه قطری هم شکایت کند اما تا جایی که می دانیم این کار انجام نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۶

اشکالی نداره این پرونده مثل بقیه به ضرر باشگاه میشه بالاخره پول مفت بیت‌المال که دلسوزی نمی‌خواد.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۴ ۱۶:۴۲

خودش مدیر حقوقی پرسپولیسه میگه پرسپولیس باید به فیفا شکایت می‌کرد. پس شما چکاره‌ای عزیزم.