به گزارش ایسنا، سامح شکری، وزیر خارجه مصر در مصاحبهای با خبرگزاری "تاس" روسیه در پاسخ به سوالی درباره احتمال همکاری کشورش با ترکیه در مورد بحران لیبی اظهار کرد: فکر میکنم تمامی مسایلی که به لیبی مربوط میشوند، باید در گفتگو میان طرفهای لیبیایی مطرح شوند. ما تلاشهایمان را با دوستانمان از جمله روسیه، آمریکا و غرب اروپا و البته فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل به لیبی هماهنگ میکنیم.
شکری در ادامه این مصاحبه گفت: ما مخالف دخالت خارجی در لیبی و حضور نیروهای بیگانه در این کشور هستیم و هیچ توجیهی برای تلاش کشورهای بیرون منطقه و خارج از دایره کشورهای عربی برای تاثیرگذاری بر شرایط این کشور را درست نمیدانیم. برخی قدرتها افراطگرایی و تشکلهای افراطی را تشویق کرده و شبهنظامیان خارجی و تروریستهایی از سوریه را به لیبی منتقل میکنند.
وزیر خارجه مصر افزود: تمامی این عوامل موجب افزایش پیچیدگی اوضاع میشوند و جامعه جهانی باید با آن مقابله کند، به این ترتیب به همکاری با دوستانمان از جمله کشورهایی که موضعگیری نزدیک به آنچه ما به آن متعهد هستیم، ادامه خواهیم داد و در این مرحله نمیتوانم بگویم ترکیه از جمله آنها است.
مصر بزرگترین حامی نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" به فرماندهی خلیفه حفتر است که با دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج در نبرد است.
روابط مصر و ترکیه از سال ۲۰۱۳ پس از مخالفت قاطع مسؤولان ترکیه با اقدام ارتش مصر در برکناری محمد مرسی، رئیس جمهور فقید این کشور و از رهبران گروه اخوان المسلمین، دچار یک بحران سیاسی شدید شد. ترکیه ریاست جمهوری عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهور فعلی مصر را قانونی نمیداند.
ترکیه برکناری مرسی را که در پی تظاهراتی گسترده با حضور میلیونها مصری رخ داد، یک کودتای نظامی میداند، در مقابل مسؤولان مصری که این حوادث را انقلاب میخوانند، این موضعگیری ترکیه را محکوم کرده و آنکارا را به حمایت از گروه اخوان المسلمین متهم میکنند، قاهره رسما اخوان المسلمین را یک تشکل تروریستی اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات