• دوشنبه / ۱۲ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99081207470
  • خبرنگار : 50180

تالاب‌های کرمانشاه برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای پرندگان پایش می‌شوند

تالاب‌های کرمانشاه برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای پرندگان پایش می‌شوند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به احتمال بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل سرد سال، برای مقابله با شیوع این بیماری هشدار داد.

علیرضا حیدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به در برنامه قرار گرفتن تشدید پایش‌های مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، گفت: در این راستا تالاب‌ها و منابع آبی و رودخانه‌های استان به طور مرتب و هفتگی علیه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پایش می‌شوند.

 حیدری تاکید کرد: در استان کرمانشاه حدود 23 تالاب داریم که همگی آنها به طور مرتب برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پایش می‌شوند، همچنین روستاهای اطراف تالاب‌ها نیز به طور مرتب مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. 

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه پرندگان وحشی مهاجر مخزن اصلی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند، گفت: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر در فصول سرد سال از مناطق شمالی کره زمین به سمت مناطق جنوبی، احتمال انتقال و شیوع بیماری از پرندگان وحشی به پرندگان بومی و حتی صنعتی وجود دارد، لذا پرورش‌دهندگان طیور بومی  و صنعتی باید هشدارهای مرتبط با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.

حیدری رعایت اصول امنیت زیستی را در جلوگیری از بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مهم ارزیابی کرد و افزود: از صاحبان مرغداری‌ها می‌خواهیم تا رعایت موازین بهداشتی را برای ممانعت از شیوع احتمالی بیماری داشته باشند.

وی سپس با بیان اینکه رد پای وانت‌های دوره‌گرد در شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشهود است، گفت: به جد از روستائیان تقاضا می شود از خرید طیور از وانتی ها صرف نظر کنند، چون تجربه نشان داده هرجا شیوع بیماری را داشته ایم وانتی های دوره گرد چند روز قبل از انتشار بیماری در آن محل حضور داشته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه در ارزیابی‌های صورت گرفته تاکنون هیچ مورد مشکوک به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح استان دیده نشده، گفت: خبری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان نیست، با این حال گزارشاتی از شیوع بیماری در کشورهای روسیه، قزاقستان و ... داده شده که این موضوع ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری در استان را با توجه به احتمال ورود پرندگان مهاجر به استان از آبان ماه به بعد نشان می دهد.

حیدری علائم بیماری را در پرندگان تلفات بالا با سیر افزایشی، سیاه شدن تاج و ریش و وجود علائم خونریزی روی قسمت های بدون پر بدن پرنده عنوان کرد و افزود: این بیماری در طیور درمان ندارد و اگر طیور یک خانه در روستایی آلوده به بیماری تشخیص داده شوند، بر اساس پروتکل‌ها ناچار به معدوم‌سازی همه طیور روستا و پرداخت غرامت به صاحبان طیور خواهیم بود.

وی اضافه کرد: سال گذشته 9 کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه شناسایی شد که در نهایت بیش از هزار قطعه پرنده معدوم شدند.

حیدری در پایان از همه مردم خواست هرگونه تلفات مشکوک پرندگان یا طیور بومی را برای بررسی و حضور کارشناسان دامپزشکی و انجام اقدامات لازم با شماره تلفن 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 اطلاع دهند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha