• شنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99081005877
  • خبرنگار : 71263

بهبود پایبندی عراق به توافق نفتی با توقف صادرات کردستان

بهبود پایبندی عراق به توافق نفتی با توقف صادرات کردستان

کردستان عراق اعلام کرد حمله به یک خط لوله نفت باعث توقف صادرات این منطقه نیمه خودمختار شده است.

به گزارش ایسنا، دولت منطقه ای کردستان در بیانیه ای اعلام کرد این منطقه حمله تروریستی که خط لوله صادرات نفت کردستان را چهارشنبه هفته گذشته هدف گرفت و به توقف صادرات نفت منجر شد، قویا محکوم می کند. در این بیانیه به شدت خسارت ناشی از این حمله بر تولید فعلی اشاره ای نشد.

منطقه کردستان عراق حدود ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفت تولید می کند که عمده آن از طریق ترکیه به بازارهای جهانی صادر می شود.

این اتفاق ممکن است به عراق برای بهبود پایبندی به توافق کاهش تولید اوپک پلاس کمک کند. مقامات عراقی در گذشته مازاد تولید در منطقه کردستان را عامل نرخ ضعیف پایبندی به توافق کاهش تولید خوانده بودند.

سخنگوی دولت منطقه ای کردستان ۲۲ اکتبر اظهار کرده بود این منطقه تمایل دارد به توافق کاهش تولید عمل کند به شرطی که دولت مرکزی هزینه ها و مخارجی که از بابت کاهش کمتر تولید متحمل می شود را جبران کند.

عراق در اوایل اجرای دور جدید توافق اوپک پلاس پایبندی ضعیفی داشت اما در ماههای اخیر عملکردش را بهبود بخشیده است. طبق نظرسنجی اوپک پلاس که از سوی "اس اند پی گلوبال پلاتس" انجام شده است، عراق در هر دو ماه اوت و سپتامبر ۳.۷۴ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که پایینتر از سهمیه تولیدش بود. با این حال هنوز نتوانسته است به وعده کاهش تولید بیشتر برای جبران مازاد تولید ماههای قبل عمل کند. عراق باید در فاصله سپتامبر تا دسامبر ۶۹۸ هزار بشکه در روز کاهش تولید جبرانی علاوه بر سهمیه کاهش تولیدش انجام دهد.

اوپک پلاس مهلت کاهش تولید جبرانی ۲.۳۷۵ میلیون بشکه در روز تولیدکنندگان این گروه را تا پایان سال ۲۰۲۰ تمدید کرده اما همه اعضای این گروه برنامه های تولیدشان را فاش نکرده اند.

عدم تحقق کاهش تولید جبرانی، اوپک پلاس را که قرار است در روزهای ۱۰ و ۱۱ آذر درباره سیاست تولید سال آینده تصمیم گیری کند، با چالش روبرو خواهد کرد.

بر اساس گزارش پلاتس، اوپک و متحدانش از ماه مه کاهش تولید به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشتند و میزان محدودیت عرضه را از اوت تا دسامبر به ۷.۷ میلیون بشکه در روز تسهیل کردند و قرار است از سال ۲۰۲۱ این میزان را به ۵.۸ میلیون بشکه در روز تسهیل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha