• جمعه / ۹ آبان ۱۳۹۹ / ۰۳:۴۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99080805240
  • خبرنگار : 71623

توضیحات سازمان ملی استاندارد پیرامون حادثه مرگبار در ایستگاه متروی توحید

هیچ استاندارد ملی برای بالابر کارگاهی تدوین نشده است

هیچ استاندارد ملی برای بالابر کارگاهی تدوین نشده است

مدیرکل استاندارد تهران اظهار کرد: بالابرهای کارگاهی مشمول مقررات استاندارد اجباری نیستند و استانداردی برای آنها تدوین نشده، اما در یکی از خبرها گفته شده بود بالابر کارگاهی که منجر به کشته شدن کارگران در مترو توحید شده دارای گواهی استاندارد مطابق استانداردهای ملی و بین المللی بوده که اگر چنین گواهی ای توسط یک شرکت بازرسی صادر شده باشد تخلف صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته در کارگاه ایستگاه در حال ساخت مترو (ایستگاه توحید)، بر اثرخروج کابین دستگاه بالابر پیمانکار پروژه از روی ریل و سقوط آن، سه تن از کارگران پیمانکار کارگاه ایستگاه R۷ (تقاطع خیابان های آزادی و شهید نواب صفوی) فوت کردند.

مدیر روابط عمومی شرکت متروی تهران درباره این حادثه توضیح داده بود که بر اساس تحقیقات اولیه دستگاه بالابر مذکور در تاریخ ۳۱ شهریور ماه امسال، پس از بازرسی ادواری، گواهی تایید سلامت بر اساس استانداردهای مرجع ملی و بین المللی از مبادی قانونی ذیربط دریافت کرده بود؛ اما براساس توضیحات سازمان ملی استاندارد، چنین استانداردی وجود ندارد.

محمودرضا طاهری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بالابرهای کارگاهی مشمول مقررات استاندارد اجباری نیستند و استانداردی برای آنها تدوین نشده، اما در یکی از خبرها گفته شده بود بالابر کارگاهی که منجر به کشته شدن کارگران در مترو توحید شد دارای گواهی استاندارد مطابق استانداردهای ملی و بین المللی بوده است. 

به گفته وی با توجه به اینکه هنوز استانداردی برای بالابرهای کارگاهی تدوین نشده اگر چنین گواهی ای توسط یک شرکت بازرسی صادر شده باشد خلاف قانون بوده و تخلف صورت گرفته است.

طاهری ادامه داد: در حال حاضر سازمان ملی استاندارد در حال بررسی و شناسایی شرکتی است که چنین گواهی ای صادر کرده است اما باید اعلام کنیم که چنین شرکتی از سازمان ملی استاندارد  گواهی تایید صلاحیت در زمینه آسانسور نگرفته است.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه شرکت‌ها حق صدور گواهی استاندارد برای بالابرهای کارگاهی ندارند، تصریح کرد: بالابرهای کارگاهی مشمول مقررات استاندارد اجباری نیست، اما وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی آیین‌نامه‌هایی برای کنترل بالابر های کارگاهی دارد.

وی با اشاره به اینکه این مسئله به اطلاع اصناف هم رسیده است، تصریح کرد: در برخی از واحدهای صنفی دیده می‌شود که از بالابر های کارگاهی استفاده می‌شود و بعضاً افراد سوار آنها می‌شوند، اما تاکید کردیم که این بالابرها فقط برای جابجایی بار استفاده شود و با توجه به ناایمن بودن باربرهای کارگاهی به هیچ عنوان برای جابجایی افراد از آن استفاده نکنند.

مدیرکل استاندارد تهران در پایان خاطر نشان کرد که در حال حاضر فقط آسانسورهای ساختمان‌ها مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۰۹ ۰۷:۲۷

سلام سازمان استاندارد به جای پیگیری قضایی به این سوال پاسخ دهد که چرا تاکنون برای وسیله ی پر خطر و پر استفاده ای چون بالابر کارگاهی استانداردی تعریف نکرده است؟!