علی فخاریواحد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آب کشاورزی روستا از کوه سرچشمه میگیرد، اظهار کرد: به علت وجود مشکلات حق آبه باغات تفریجان در حال از بین رفتن هستند و باعث مهاجرتهایی در سنوات گذشته شدهاند همچنین روستا را از حالت روستا بودن درآورده و از تولیدکنندگی به مصرفگرایی تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اینکه شغل اهالی روستا باغداری است، بیان کرد: در حال حاضر به علت کم بودن آب و ضایع شدن حق اهالی مشکل اشتغال نیز در روستا وجود دارد، این قضیه از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری شد، اگر استخر آب روستا تکمیل شود میتوان امیدی به روستا بودن داشت چراکه آب در آن ذخیره و در تابستان استفاده میشود.
فخاریواحد تصریح کرد: در روستای تفریجان باغات انگوری وجود دارد که محصول آن زبانزد خاص و عام است، قبلاً خربزه تفریجان در ایران معروف بود اما در حال حاضر به علت استفاده از کودهای شیمیایی از بین رفته است.
وی با بیان اینکه روستا ۷۰۰ خانوار و حدود ۲۲۰۰ نفر جمعیت دارد، گفت: در گذشته جمعیت روستا بیشتر بود متأسفانه بیتوجهی به روستاها باعث مهاجرت اهالی به شهر شد و اگر بخواهیم تولید را در کشور بالا ببریم باید روستاها را در زمینه کشت و کار و تسهیلات حمایت کنیم.
فخاریواحد با اشاره به اینکه یک روستایی برای گرفتن تسهیلاتی مانند وام مقاوم سازی باید هفت خان رستم را طی کند، اظهار کرد: کوه و غار خورزنه از جاذبههای طبیعی و تاریخی استان همدان است که در این روستا قرار دارد.
دهیار روستای تفریجان ادامه داد: این کوه بهترین گزینه برای صخره نوردی است، غارهای خورزنه نیز زیرنظر میراث فرهنگی است که هیچ اقدامی برای آن انجام نمیدهد، این مجموعه حدود ۱۴۰ هکتار بوده و جای مانور بسیاری دارد و جاذبه گردشگری بکری است.
وی با بیان اینکه به روستاهایی که در حاشیه شهر واقع شدهاند نمیتوان گفت روستا چراکه انتظارات اجتماعی اهالی آنها زیاد است، افزود: از مرکز روستای تفریجان تا شهرک بهشتی همدان چهار کیلومتر راه است و نمیتوانیم جلوی غیربومیها را بگیریم البته تعداد غیربومیها در بافت روستا زیاد نیست اما در باغات غیر بومی وجود دارد که مشکلات خاص خود را دارند و در واقع باغات را به علت تغییرات و ساختوساز از حالت باغ قبلی درآوردهاند.
فخاریواحد ادامه داد: حدود ۸۰۰ خانوار غیربومی و ۴۰۰ خانوار بومی روستا که ساکن شهر هستند، در تفریجان باغ دارند، قبلاً بحث باغ شهر شدن این مناطق مطرح بود که اگر اتفاق بیفتد شرایط بهتر میشود وگرنه باغها قارچگونه ساخته میشوند و طبیعت بکر را از بین میبرد.
انتهای پیام
نظرات