• شنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۹ / ۰۱:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99072618800
  • خبرنگار : 50378

/یادداشت/

نوبرگ‌هایی در دفتر ارادت به حضرت ثامن(ع)

نوبرگ‌هایی در دفتر ارادت به حضرت ثامن(ع)

ایسنا/خراسان رضوی رضا سلیمان نوری، خراسان پژوه و رییس هیات مدیره انجمن توسعه گردشگری چهارباغ خراسان، در یادداشتی با عنوان نو برگ‌هایی در دفتر ارادت به حضرت ثامن(ع) به موضوع زیارت حضرت ثامن(ع) از راه دور پرداخته است.

در این یادداشت آمده است:

روایت آخرین روزهای ماه صفر با خطه توس و مشهد کتابی کهن است. روایتی که از همان لحظه دفن حضرت ثامن(ع) در بالای سر هارون عباسی در داخل باغ حُمید بن قحطبه آغاز شد و تاکنون و پس از گذشت بیش از ۱۲۰۰سال نه تنها کهنه نشده بلکه هر روز تازه و تازه‌تر شده است.

روایتی که با سفر شیعیان اقصی‌نقاط جامعه اسلامی در دوران پس از مامون عباسی در قالب ظاهری کاروان‌های مشتاق زیارت مقبره پرشوکت‌ترین خلیفه عباسی اما با نیت زیارت غریب‌ترین امام شیعیان آغاز می‌شود و با گذشت هر سال از این تاریخ دور و دراز بیش از ۱۲۰۰ ساله و بر اساس شرایط زمان و مکان وقت برگ دیگری بر کتاب آن افزوده می‌شود.

اقامت سادات علوی در محدوده سناباد و نوغان آن زمان و در مجاورت مدفن حضرت ثامن(ع)، ساخت گنبد و بارگاه برای حضرت و محو تدریجی قبر هارون‌الرشید این کشورگشاترین خلیفه عباسی، کوچ مردم توس و تابران پس از تخریب این مناطق در جریان حمله میران‌شاه پسر تیمور به توس و تبدیل آن به شهر مشهد، ساخت برج و باروی شاه طهماسبی برای حفاظت از بقعه منوره و ساکنان اطراف آن، شهر شدن مشهد و ایجاد خیابان و کاروان‌سراهای متعدد در آن، ایجاد صحن عباسی(انقلاب) و ایوان گلدسته نادری(طلا) برای حرم مطهر، ایجاد صحن‌های قاجاری(آزادی)، پهلوی(موزه و رواق امام‌خمینی) و... تنها برگ‌هایی از این کتاب قطور روایت عاشقی و دلبستگی به حضرت ثامن(ع) هستند.

کتابی که البته برگ‌های مهم دیگری همچون پیاده‌روی زائران عاشق از موطن خود تا حرم حضرت ثامن(ع)، عزاداری‌های پرشور مجاوران در قالب هیات‌های بزرگ و کوچک زنجیرزن و سینه‌زن و...، برگزاری مراسم‌ روضه‌خوانی زنانه و مردانه صبح یا عصر دهه آخر صفر، عزاداری خاص زنان نوغان و حمل نمادین پیکر حضرت ثامن(ع) از مسجدی در این کهن محله که معروف است توسط خود حضرت یا به دستور ایشان بنا شده تا حرم مطهر، برپایی ایستگاه‌های پذیرایی از زوار پیاده، پخش غذای نذری خاصه شله و دیگچه به عنوان دو غذای سنتی مشهدی، اجرای آیین‌های خطبه‌خوانی و شام غریبان با محوریت خدام حرم حضرت ثامن(ع)، اجرای تعزیه‌های نمادین بارگاه مامون، وداع حضرت ثامن با اباصلت هروی و... نیز دارد.

برگ‌هایی که البته شرایط خاص کشور و بلای تاکنون بی‌درمان کرونا باعث شده حداقل در صفحات مربوط به سال ۱۳۹۹ شمسی این کتاب جای اغلب آن‌ها را برگ‌های نو نوشته‌ای پر کنند. برگ‌هایی چون زیارت از راه دور، اهدای هزینه‌های برپایی هیات و ایستگاه پذیرایی از زوار پیاده و خود پیاده‌روی به نیازمندان یا حتی اهدای این هزینه‌ها برای ساخت مسکن، مسجد، مدرسه و کتابخانه در نقاط محروم از این امکانات.

برگ‌هایی نو و بکر که بی‌شک نه تنها بر غنای کتاب عرض ارادت شیعیان و علاقه‌مندان به حضرت ثامن(ع) می‌افزاید بلکه در شرایط کنونی ایران و جهان که اصل بر حفظ سلامت افراد برای خدمت‌گذاری و اظهار عاشقی بیشتر در آینده است، نه اظهار ارادت لحظه‌ای و گذرا و در کنار آن خدای ناکرده گسترش بحران خانمان‌سوز کرونا بیشتر و بهتر مقبول درگاه  حضرت ثامن(ع) واقع می‌شود. پس بکوشیم به حق و دل و عمل عاشق حضرتش باشیم نه فقط به زبان.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha