• سه‌شنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۹ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 99072115643
  • خبرنگار : 71480

نظامیان گزینه مناسب انتخابات ریاست جمهوری هستند؟

نظامیان گزینه مناسب انتخابات ریاست جمهوری هستند؟

یک عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: اگر نظامیان از شاخص‌ها و فیلترهای شورای نگهبان عبور کنند و سایر ویژگی‌های لازم را داشته باشند، مشکلی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نخواند داشت.

 حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ مطرح شدن گزینه‌های نظامی از سوی برخی اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰، اظهار کرد: شرایط کنونی کشور به لحاظ نقش آفرینی نیروهای نظامی در بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه مثل کرونا با گذشته تفاوت قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده و موجب شده است که جایگاه نظامیان در میان افکار عمومی تغییر کند. افکار عمومی به نظامیان این نگاه را دارند که آنها بدون ترس با بحران‌ها مقابله می‌کنند. متاسفانه در کشور ما از این بحران‌ها زیاد وجود دارد و دولت فعلی ده ها بار با اینها مواجه شده است و مدیریت این حوادث نشان داد که اگر ارتش و سپاه نبود، دولت نمی‌توانست آثار و تبعات این بحران‌ها را برطرف کند.

وی ادامه داد: در موضوع ریاست جمهوری شاخص‌هایی وجود دارد که یک بعد آن توسط رهبری تبیین و اعلام شده است که همان «دولت جوان انقلابی و با روحیه جهادی و حزب‌اللهی» است. ویژگی دیگر تعریف جدیدی است که شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی از رجال سیاسی – مذهبی دارد. این تعریف ابعاد و شاخص‌های گوناگون دارد که هر فرد چه نظامی و چه غیرنظامی باید با آن تطبیق پیدا کند. اینکه یک فرد نظامی می‌تواند با این شاخص‌ها منطبق باشد یا خیر به نظر شورای نگهبان و قانون بازمی‌گردد.

این فعال سیاسی با اشاره به بیشتر بودن روحیه جهادی در نظامیان در مقایسه با سایر اقشار، تصریح کرد: در شرایط کنونی در جبهه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و سایبری در حال جنگ با دشمن هستیم اما این‌که آیا چهره نظامی می‌تواند اقتدار نظام را در عرصه‌های بین‌المللی متجلی کند، به بررسی و تحلیل دقیق نیاز دارد. ورود افرادی که سابقه نظامی دارند به انتخابات حق قانونی آنهاست و اگر با شاخص‌های ذکر شده منطبق باشند، حضورشان اشکالی ندارد. اگر آنها از شاخص‌ها و فیلترهای شورای نگهبان عبور کنند و سایر ویژگی‌های لازم را داشته باشند، فکر نمی‌کنم مشکلی برای حضور آنها در انتخابات وجود داشته باشد به خصوص که آنها امتحان خود را به لحاظ پایبندی به مبانی نظام و انقلاب پس داده‌اند و به لحاظ کادرسازی هم کار زیادی روی آنها انجام شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا یک فرد نظامی با روحیاتی که دارد می‌تواند به عنوان یک رییس جمهور به مردم و سایر ارکان نظام پاسخگو باشد، تصریح کرد: دولت فعلی هم که نظامی نیست، درباره‌ مسائل مختلف از جمله مسائل اقتصادی و گرانی‌ها و افزایش قیمت ارز پاسخگو نیست. رهبری تاکید دارد که دولت با مردم حرف بزند ولی کجا دولت حاضر شده است که با مردم صحبت کند؟ اگر دولت، حزبی یا منتخب مجلس  باشد، به حزب و مجلس پاسخگو است اما وقتی جمهور او را انتخاب کنند چون مکانیزمی برای پاسخگویی وجود ندارد، پاسخگویی دولت کاهش می‌یابد مگر این‌که ساختار نظارتی نقش خود را به خوبی ایفا کند. به طور طبیعی هر دولتی وقتی قدرت را در دست می‌گیرد برای پاسخگویی و نظارت‌پذیری مقاومت دارد. پاسخگو کردن دولت به مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های نظارتی باز می‌گردد.

ترقی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا یک فرد نظامی می‌تواند اقتصاد کشور را مدیریت کند، اظهار کرد: این مساله بستگی به خود فرد دارد. نظامیانی در قرارگاه سازندگی خاتم داریم که کارهای اقتصادی ، عمرانی و صنعتی انجام می‌دهند و بار سنگینی از دوش دولت برداشته‌اند. با این حال معتقدم هرکسی که مسئولیت دولت را برعهده می‌گیرد باید یک تیم کارشناس اقتصادی قوی و قابل قبول داشته باشد که درد مردم را حس کند، به سیاست‌های بیگانگان بی‌توجه باشد و برای حل مشکلات اقتصادی برنامه مناسبی ارائه کند. در این زمینه فقط نمی‌توان به اطلاعات رییس جمهور اکتفا کرد. در اصلاح قانون ریاست جمهوری هم آمده است که نامزد انتخابات باید پنج مشاور خود را به مردم معرفی کنند که یکی از آنها مشاور اقتصادی است تا مردم برنامه‌های اقتصادی فرد اطلاعات کافی را به دست بیاورند.

این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در پاسخ به این پرسش که چقدر احتمال دارد یک فرد نظامی گزینه نهایی اصولگرایان برای انتخاب ریاست جمهوری باشد، گفت: تا الان من هیچ بحثی نشنیدم که در رابطه با یک فرد نظامی تصمیم خاصی گرفته شده باشد بلکه بیشتر بحث‌ها در مورد شاخص‌هاست تا بتوان به دولتی که مطلوب رهبری است و می‌تواند مشکلات را رسیدگی کند برسیم. البته گرایش به نیروی مدیریت جهادی و اقتصادی است تا سایر گرایش‌ها، ولی روی مصادیق هیچ بحثی نشده است و اگر در بین گزینه‌ها یک فرد نظامی باشد که شاخص‌های لازم را داشته باشد، تعصبی وجود نخواهد داشت که آن  فرد نظامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۶:۴۴

بله بله بله بله بله

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۸:۲۸

ما رئیس جمهور ترسو نمیخواهیم . پس بهتر است یک نظامی در قد و قواره سردار حاج قاسم سلیمانی به ریاست جمهوری برسد " خلاص" .

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۹:۳۰

خب... نترس باشه چه کار می کنه!!!؟ یک شبه ایران را گلستان می کنه!!! عیب از جای دیگر است...!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۸:۴۳

سلام بله ما هم یک نظامی اندازه و هم وزن بچه های ارتش می خواهیم...

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۸:۵۶

اصلا یک چنین نظری درست و به سود ملت نیست بیخودی این همه تو بوق کورنا نکنید باید یک اقتصادی دان، سیاستمدار و که از بین الملل اطلاعات کافی داشته باشد رئیس جمهور بشود نظامی باید نظامی گری کند لطفا اینقدر مسائل را در هم نریزید بس کنید

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۹:۲۸

فقط همین یکی مونده بود که به شیلی برسیم

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۹:۳۹

موسی؛ عزیزم شیلی ! شاید 2100 به شیلی هم برسیم.

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۹:۳۴

... نکته مهم این است که یک رییس جمهور باید برنامه دقیق خود (که مکانیسم ها اجرایی آن مشخص باشد) را ارائه دهد. معمولا در تبلیغات انتخاباتی، صرفا روی احساسات مردم برنامه ریزی می شود و صحبتی از اقدامات عملی قابل انجام صورت نمی گیرد. به صورت کلی، کاندیداهای هر دوره، فقط به انتقاد از مدیران قبلی می پردازند و خودشان برنامه عملی برای رفع مشکل و افزایش رفاه و بهبود شرایط اقتصادی کشور ندارند.

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۰۹:۳۵

در جوامعی مثل ایران با وجود دانش و فرهنگ متعالی در قشر سنتی جامعه سرنوشت و جریان قدرت بدست افرادی است که حداکثر استفاده را از احساسات و نیروی همیشه در دسترس اقلیت خیابانی ببرد و با علم به اینکه قدرت مانور و دست باز نظامیان در کنترل عوامل متعدد از جمله اقتصاد بر کسی پوشیده نیست برای انتخاب گزینه مناسبی هستند.

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۴

*رئیس جمهور مدرن و آینده نگر ۳۰تا۴۰ ساله تحصیلکرده دانشگاه آزاد یا دولتی( بدون رانت و بورسیه )* کارآفرین و خلاق_ منظم و متعهد_ خودش بچه ۵تا۱۰ ساله داشته باشه_ به هیچ وجه خارج از ایران زندگی یا تحصیل نکرده باشه_ دکتری نداشت هم اشکالی نداره فقط دروغگو نباشه _ به هیچ جریان سیاسی و مذهبی وابسته نباشه و بازاری باشه (بازار بزرگ تهران پشتش باشه) _ خانواده متحدی داشته باشه _ به اندازه کافی شکست خورده باشه و مشاوران خوبی داشته باشه *به هیچ وجه از کادرهای قبلی استفاده نکنه و از کسانی که خارج ایران تحصیلات داشتن هم استفاده نکنه برای هیچ پستی* *کسی باشه که از نظر فیزیکی و ذهنی قدرتمند باشه *کسی که به محیط زیست بیشتر اهمیت بده و به فکر آینده باشه . *کسی که قدرت داشته باشه در مدت ۱ ماه پرسپولیس و استقلال رو خصوصی کنه. *کسی که بتونه از ظرفیت گردشگری کشور استفاده کنه. *کسی که دست دوستی به دنیا دراز کنه و خوش صحبت باشه و فرمان پذیر نباشه اما اهل مشورت باشه. *کسی که فامیلیش رو تغییر نداده باشه و توو تاریخ زندگیش اسم روسیه و چین و انگلیس و امریکا فرانسه نباشه از طرف هیچکدوم رد نشده باشه. *کسی که به جای انتخاب سخت ترین گزینه های خارجی برای مذاکره به سمت کشورهایی مثل سوئد و نروژ و فنلاند و مالزی و تایوان و هند و کشورهایی که کم حاشیه هستن انتخاب کنه. *کسی که کار آفرین باشه و در های این کشور به روی بندگان خدا از هر جای دنیا باز کنه *کسی که به مردم یاد بده چشمهاشون رو پاک کنن و کمتر حرف بزنن و بیشتر عمل کنن *کسی که سرباز خدا باشه نه سرباز هیچ کس دیگه *کسی که به سیاست خارجی و ارتش و سپاه هیچ کاری نداشته باشه اونارو باید سپرد به رهبری.(تمرکزش در صرفه جویی و بهینه سازی و کارافرینی باشه) *شرایط صادرات با دلار ۳۰ هزار تومنی رو برای بازار تهران فراهم کنه.

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۸

فهم و شعور داشته باشه و قدرت تصمیم گیری خیلی مهمتر از اینه که نظامی یا سیاستمدار و یا اقتصاد دان و... باشه ؛ مشکل اصلی ما اینه که مسئولانمان قدرت تصمیم گیری ندارند نظرات مختلف را جویا می شوند که بلکه تصمیم درست بگیرند و تصمیم درست در موقعیت نامناسب هم جواب نمیده باید مثل امیرکبیری باشه والسلام

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۷

من حقوق دانم سرهنگ نیستم هنوز تو گوشم هست...

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۲:۱۸

روند متن مثل اکثر تحلیل هایی که با نزدیک شدن به انتخابات بیشتر هم میشن بر این اساسه که وضع موجود، رئیس جمهوری یک نظامی رو طلب می کنه. اما اصلا اشاره ای نمی کنه که نظامی ها چه تاثیری در ایجاد وضع موجود داشتن!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۲:۵۹

حقیقت این است که رئیس جمهور مانند رهیر یک ارکستر سمفونیک است و مهم تر از او وزیران او هستند . در اینجا وزیران مانند نوازنده های ساز در این ارکستر هستند اگر این نوازنده ها خوب نباشند و هر کس برای خودش بنوازد حتی بهترین رهبر هم نمیتواند کاری بکند ولی از سوی دیگراین رهبر این گروه است که این نوازنده ها را برای ارکستر بر می گزیند و مسئولیت دارد...

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۴:۰۵

به نظر من رییس جمهور باید کسی باشد که اتکا به خدا داشته باشد و بتواند مسائل و مشکلات کشور را بدون ترس از جانب قدرت‌های خارجی و بدون وام‌خواهی این و یا آن با استفاده از مشاوران مومن و کاردان حل کند و دست آخر این که به انتقادهای سازنده منتقدین دلسوز گوش دهد و با تیم مشورتی خود اقدام به رفع آنها کند. حضرت علی علیه السلام به غلام خود میگفت: «عظنی» یعنی مرا موعظه کن. البته شأن حضرت علی فراتر از این مسائل است ایشان در حقیقت به پیروان خود این درس را میدهد که همیشه و در همه حال باید گوش شنوا برای پندهای منصفانه داشته باشیم. والسلام

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۵:۱۸

از کی تاحالا نظامی‌ها تخصص اداره‌ی کشور رو دارن؟ نصف اقتصاد کشور دستشونه و می‌بینیم چه وضعیتیه. همین مونده یکی بیاد که از صبح تا شب حرف از جنگ بزنه...

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۱۷:۰۸

طبق قانون اساسی نباید نظامیان وارد عرصه سیاست بشن!

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۳ ۱۵:۵۰

هیچ فرقی نمی کنه مهم اراده است و وجدان و درستی مثل اول