• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۲:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 99072014990
  • خبرنگار : 71429

یک حقوقدان:

نمایندگان باید نقد سازنده داشته باشند

نمایندگان باید نقد سازنده داشته باشند

یک حقوقدان گفت:  تکلیف قانونی نمایندگان این است که برای رفع نیازهای مردم بکوشند و اگر عملکرد مسئولان نظام منافی با مصلحت مردم است باید مورد نقد قرار گیرد نه اهانت، آن هم نقد سازنده.

مریم نقاشان در گفت وگو با ایسنا در ارتباط با ادبیات تند و بی‌اخلاقی برخی نمایندگان از تریبون مجلس نسبت به مسئولان نظام، گفت: با توجه به اینکه نمایندگان در مجلس به نمایندگی از مردمی سخن میگویند که آنها را انتخاب کرده اند، مسلما باید نسبت به رفتار و گفتار خویش دقت بیشتری داشته باشند زیرا ادبیاتی که در مجلس یک کشور استفاده می‌شود آیینه فرهنگ آن ملت است. 

وی افزود: آنچه تکلیف قانونی نمایندگان می باشد این است که برای رفع نیازهای مردم بکوشند و اگر عملکرد مسئولان نظام منافی با مصلحت مردم است باید مورد نقد قرار گیرد نه اهانت، آن هم نقد سازنده  یعنی انتقادی که ماحصلی به همراه داشته باشد و کارگشا باشد. 

این کارشناس مسائل حقوقی ادامه داد: لازم به ذکر است که مصونیت پارلمانی نمایندگان در جهت استیفای حقوق مردم است؛ اما با توهین و ادبیات سخیف نه حقی استیفا می‌شود نه طرحی کارآمد به ثمر می نشیند بلکه روحیه کارشکنی، بذر نفاق و مقابله به مثل اشاعه می یابد و به جای آنکه وقت گرانقدر مجلس صرف رتق و فتق امور مردم شود به میدان  محاورات تخریبی و برخوردهای تند بی ثمر مبدل می‌شود. 

نقاشان افزود: مهمترین خطر تکرار چنین ادبیاتی و باب شدن این فرهنگ فحاشی به جای نقد سازنده علاوه بر تخریب فرهنگ جامعه و پایین آمدن شئونات عالی ترین مقام قانونگذاری در کشور باید به افت عملکرد قوه مقننه نیز  اشاره کرد.

وی تاکید کرد: نمایندگان باید هوشیارانه انتقادات خود را به صورت کارشناسی شده با مستندات متقن ارائه دهند تا مسئولان مورد انتقاد و حامیان آنها  نتوانند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند و اگر عملکردشان باعث متضرر شدن آحاد جامعه گردیده آن را جبران نمایند. در غیر اینصورت مردم خود می توانند در کوی و بازار در صورت عدم رضایت از مسئولان کشور به اهانت و فحاشی روی آورند اما این اهانتها چه گره ای باز می‌کند؟ آن هم از سوی منتخبین یک ملت!

این حقوقدان افزود:  هدف از  مصونیت پارلمانی آن بوده که نمایندگان بتوانند عملکرد مسولان را از طرق مقتضی بررسی و بر آن نظارت داشته باشند و آزادانه نقد سازنده بنمایند و اگر انتقاد می‌کنند، پیشنهاد کارآمدی هم ارائه دهند، نه اینکه وقتشان را در مجلس  به گله و شکایت و اهانت بگذرانند.

وی در پایان گفت:  امید است با تکیه بر فرهنگ ایرانی-اسلامی،  مجلسی کارآمد و مبتنی بر اخلاق داشته باشیم که تمام تلاش خود را در جهت حل مشکلات مردم با ادبیاتی فاخر به کار بندد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha