به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی سحرگاه شنبه در اوج یک رژه بیسابقه در پیونگیانگ، نظارهگر نمایش موشک بالستیک قارهپیما دور میدان "کیم ایل سونگ"- نامگذاری شده به نام پدربزرگ کیم- بود.
در بین تحلیلگران به سرعت این اجماع حاصل شد که این موشک، بزرگترین موشک محرک با سوخت مایع در جهان است و به احتمال زیاد، برای حمل چندین کلاهک جنگی در سیستم هدفگیری پرشمار مستقل (MIRV)، طراحی شده است.
"جفری لوییس" از مؤسسه مطالعات بینالمللی "میدلبری" گفت این موشک، به طور واضح غلبه بر سیستم دفاع موشکی آمریکا در آلاسکا را هدف گرفته است.
وی در توییتر افزود: افزودن کلاهک جنگی برای کره شمالی، بسیار ارزانتر از افزودن رهگیر برای آمریکا بود.
وی توضیح داد که اگر موشک بالستیک قارهپیما چهار یا پنج کلاهک حمل کند، آمریکا نیازمند آن است که حدود ۱ میلیارد دلار برای ۱۲ الی ۱۶ رهگیر به ازای هر موشک، هزینه کند. با این هزینه، کاملاً مطمئن هستم که کره شمالی میتواند کلاهکها را زودتر از اینکه ما رهگیر اضافه کنیم، بیافزاید.
طول این موشک ۲۴ متر و قطر آن ۲.۵ متر تخمین زده شد که به گفته "مارکوس شیلر"، کارشناس، به اندازهای بزرگ است که بتواند ۱۰۰ تن سوخت را حمل کند که بارگیری آن ساعتها به طول میانجامد.
وی افزود: این موشک به قدری بزرگ و سنگین بود که عملاً قابل استفاده نبود، شما نمیتوانید این وسیله را با سوخت پر حرکت دهید و نمیتوانید سوخت آن را در محل پرتاب بارگیری کنید.
وی اظهار کرد: این شیء مطلقاً بیمعنی است، مگر اینکه برای بازیهای برابری تهدید استفاده شود، مانند ارسال این پیغام که "ما موشک بالستیک قارهپیما داریم که سیستم هدفگیری پرشمار مستقل دارد، بترسید!
نظران کره شمالی مرتباً هشدار میدهند که دستگاههایی که پیونگیانگ در رژههای خود به نمایش میگذارد، ممکن است ماکت یا مدل باشد و تا زمانی که به آزمایش گذاشته نشوند، مدرکی دال بر کار کردن آنها وجود ندارد.
اما این موشک بر روی یک حامل-بالابرنده-پرتابکننده بزرگ قبلاً دیده نشده ۲۲ چرخه حمل میشد، که بسیار بزرگتر از حامل ۱۶ چرخه ساخت چین بود که تاکنون کره شمالی از آن استفاده میکرد.
"ملیسا هنهام"، از "شبکه باز هستهای" گفت: وسیله حامل موشک، ممکن است روایت ترسناکتری از خود موشک باشد؛ اگر کره شمالی شاسیهای بومی خود را تولید کند، محدودیت در تعداد موشکهای بالستیک قارهپیمایی که میتوانند تولید کنند، کمتر است.
اندکی قبل از مراسم تحلیف ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۷، دونالد ترامپ توییت کرد که ساخت سلاحی توسط کره شمالی که قادر به دستیابی به آمریکا باشد، "اتفاق نخواهد افتاد! "
دونالد ترامپ نخستین سال ریاست جمهوری خود را در جنگ کلامی تنشآمیز با کیم گذراند، تا اینکه یک صمیمیت دیپلماتیک غیرعادی بین آن دو برقرار شد.
اما مذاکرات هستهای بین واشنگتن و پیونگیانگ از زمان فروپاشی اجلاس هانوی آنها در اوایل سال گذشته، بر سر برداشتن تحریمها و آنچه در مقابل کره شمالی قادر به تسلیم باشد، به بنبست رسیده است.
به گفته تحلیلگران، موشک بالستیک قارهپیما، مدرکی دال بر آن بود که کره شمالی به توسعه زرادخانه خود در طول فرآیند دیپلماتیک ادامه داده و به درخواست از پیونگیانگ برای بازگشت به میز مذاکره، وزن بیشتری داده است.
"سوزان دیماجیو" از "اوقاف کارنگی" گفت: این نمایش برای دولت بعدی آمریکا بود؛ هر آن کسی که پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده، ریاست آن را بر عهده خواهد داشت.
وی ادامه داد: کیم تقویت کرد- و به نمایش گذاشت- که قدرت بازدارندگی هستهای کره شمالی، در شدیدترین حالت خود است. پیغام کلیدی او این است؛ گزینه نظامی مناسبی علیه ما وجود ندارد. با ما بر این اساس برخورد کنید.
با گذشت بیش از ۱۲ ساعت از پایان پخش رژه در تلویزیون دولتی کره، ترامپ و رقیب دموکراتیک او جو بایدن، هنوز در این باره توییتی نکردهاند.
ترامپ این قول را از کیم گرفته که آزمایش هستهای یا موشک بالستیک قارهپیمای بیشتری انجام ندهد، و "شین بئوم-چول" از "مؤسسه تحقیقاتی کره برای استراتژی ملی" گفت که با نمایش موشک به جای پرتاب آن، پیونگیانگ اندکی پیش از گذر از خط قرمزهای خود، متوقف شده است.
وی به آسوشیتدپرس گفت: اما این نمایش در ضمن این علامت را میدهد که کره شمالی در صورتی که ترامپ مجدداً انتخاب شود و مسئله این کشور را نادیده بگیرد، میتواند یک پرتاب انجام دهد. اگر بایدن انتخاب شود و به کره شمالی گوش نکند، این کشور پرتاب را انجام خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات