به گزارش ایسنا، طبق اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد، سید رسول خلیفهسلطانی با بیان اینکه به دنبال معاملات چند روز اخیر بورس کالا که شمش و میلگرد معامله شده است، نکات جالبی به چشم میخورد که حاکی از مقاومت میلگرد به کاهش قیمت حداقل به اندازه شمش است، اظهار کرد: عرضههای روزهای اخیر اولین عرضههای شمش و میلگرد پس از روی کار آمدن وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت و تاکید ایشان بر کاهش قیمت فولاد محسوب میشود. همانطور که مشاهده شد، با همکاری حداکثری فولادسازان، بیش از ۸۲ هزار تن انواع شمش فولادی را با کاهش ۱۵ درصدی قیمت و با ۱۵۰۰ تومان پایینتر از نرخهای قبلی عرضه کردند و در واقع برادری خود را اثبات کردند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، ضمن تاکید براینکه فولادسازان علیرغم بالابودن نرخ مواد اولیه خود و افزایش نرخ ارز اما برای حمایت از مصرفکننده واقعی پیش قدم شدند، تصریح کرد: بنابراین انتظار داشتیم با کنترل و نظارت وزارت صمت، نفع این کاهش قیمت به مردم برسد اما با عرضه هایی که چهارشنبه هفته گذشته در محصولات نوردی رخ داد، مشخص شد که جنجال و هیاهوی عدهای که دم از حقوق مصرفکننده میزنند، فقط برای منافع شخصی بوده است؛ بطوریکه علیرغم کاهش ۱۵۰۰ تومانی قیمت شمش، قیمت میلگرد آن هم در بورس کالا فقط حدود ۴۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است. در واقع این ارزانی شمش فولاد در میانه راه گم شد و به مردم نرسید.
آدرس غلط دلالان برای تنظیم بازار فولاد
وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی بورس کالا، نوردکارانی که شمش مورد نیاز خود را از بورس کالا خریدهاند، فقط ۳۵ درصد از آن را به صورت محصول در بورس کالا عرضه کردهاند. همین مسئله در عرضههای اخیر هم مشهود است. بطوریکه فولادسازان در هفته گذشته ٧٧ هزار تن شمش عرضه کردهاند اما تنها حدود ٢٧ هزار تن میلگرد توسط کارخانجات نوردی (به جز خود مصرفیها) آن هم با نرخی ۱۵ درصد بالتر از شمش عرضه شده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد خاطرنشان کرد: انجمن فولاد بارها اعلام کرده است که تنظیم بازار فولاد بایستی از محصول نهایی که به دست مردم میرسد، آغاز شود اما متاسفانه با آدرس غلطی که برخی دلالان به وزارت صمت دادهاند، تمرکز تنظیم بازار فولاد به روی شمش که در میانه زنجیره قرار دارد، رفته است؛ لذا امیدواریم وزیر جدید صمت با درک صحیح از واقعیتها، آدرسهای درست را شناسایی کرده و براساس منافع مصرفکنندگان نهایی (عموم مردم) برای فولاد تصمیم بگیرد. انجمن فولاد هم همانگونه که در نامه تبریک خود به جناب دکتر رزم حسینی اعلام کرده، آماده همکاری همه جانبه در این مسیر است.
این در حالی است که چندی پیش معاون امور معادن وزارت صمت، با حضور در یک برنامه تلویزیونی با حضور دیگر کارشناسان و فعالان این حوزه، به تفسیر در رابطه با عرضه شمش فولاد در بورس کالا و محصولات نوردی پرداخته و با اشاره به اینکه وقتی شمش فولاد صادر میشود و دلار آن باز میگردد باید با نرخ نیمایی در بازار به ریال تبدیل شود، اعلام کرد: دلار با نرخ نیمایی که محاسبه میشود اما قیمت شمش معامله شده در بورس کالا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم و یک تن شمش ۵۰۰ دلار با ارز نیمایی بود در حالی که قیمت فوب ۴۰۳ دلار است و هزینه حملونقل از در کارخانه تا بورس نیز ۲۵ دلار است اما سوال جدی که برای مردم وجود دارد این است که بورس کالا قیمت پایه را تعریف میکند، پس چرا قیمت آن ۹۵ درصد فوب خلیج فارس تعریف میشود؟
این گفتوگو را میتوانید از طریق این لینک مطالعه کنید.
انتهای پیام
نظرات