• سه‌شنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99071511369
  • خبرنگار : 30054

استعدادیابی ژنتیکی در ایران

استعدادیابی ژنتیکی در ایران

از سال ۲۰۱۱، پس از انتشار نتایج اولیه پروژه بزرگ توالی‌یابی ۱۰۰۰ ژنوم در دنیا، شرکت‌های مختلفی در سراسر دنیا تلاش کردند تا بین داده‌های ژنتیکی و علائم بالینی ارتباطاتی بیابند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام مای اسمارت ژن، از این علایم بالینی می‌توان به علایم ظاهری، ریسک بیماری، توانمندی‌های ذاتی و یا موراد دیگری مانند قومیت یا ریشه اجداد اشاره کرد.

کشف این ارتباطات منجر به ارائه خدمات مختلفی در دنیا شد که شرکت‌های بزرگ در حوزه ژنومیک تلاش می‌کنند تا از این ذخیره دانشی بتوانند برای دادن سرویس به مردم یا به شرکت‌های دیگر که از این دانش بهره می‌برند، استفاده کنند.

مای اسمارت ژن؛ استعدادیابی ژنتیکی در ایران

مای اسمارت ژن، مجموعه‌ای است که با استفاده از داده‌های ژنتیکی دنیا و همچنین ذخیره داده‌های ژنتیکی ایران توانسته، در راستای خدمت استعدادیابی ژنتیکی و بررسی توانمندی‌های ذاتی افراد گام بردارد.

در این سرویس با استفاده از داده‌های ژنتیکی افراد، ۲۵ ویژگی در حوزه روانشناسی و علوم شناختی بررسی می‌شود که به صورت کلی در چهار دسته شخصیت، هیجانات، عملکردهای شناختی و علاقه مندی به فعالیت‌های آموزشی تقسیم می‌شود.

هرکدام از این علایم درصدی ژنتیکی هستند که با این تست با توجه به آخرین پیشرفت‌های علم ژنتیک و تحلیل داده می‌توان میزان ژنتیکی بودن این ویژگی ها را بررسی کرد.

دپارتمان بالین «مای اسمارت ژن»

از آنجا که نتایج ژنتیکی، همانند دیگر تست‌های آزمایشگاهی در واقع کمک کننده برای تشخیص بهتر علایم هستند، نتایج بدست آمده از ژنتیک به مشاوران و متخصصان ارزیابی و سنجش عصب شناختی مای اسمارت ژن می‌رسد.

متخصصین ارزیابی عصب شناختی مای اسمارت ژن با استفاده از تست‌های مرسوم و مشخص حوزه‌ی خود، اثر غیر ژنتیکی یا محیطی این چهار دسته را بررسی می‌کنند و در نهایت با کنار هم گذاشتن داده‌های ژنتیکی و محیطی به یک ارزیابی جامع از افراد می‌رسند.

تشخیص اختلالات ‌روان‌شناختی

مای اسمارت ژن علاوه بر خدمت استعدادیابی، خدمت دیگری در حوزه بررسی میزان ریسک اختلالات روان‌شناختی را نیز ارائه می‌دهد. در این خدمت نیز همانند استعدادیابی ژنتیکی، اختلالات روان‌شناختی مختلف از جمله اوتیسم، بیش فعالی، دو قطبی، اسکیزوفرنی، مشکلات ارتباط اجتماعی و غیره از نظر ژنتیکی بررسی می‌شوند.

در مرکز ارزیابی عصب شناختی مای اسمارت ژن با بررسی موشکافانه اختلالات همراه متدهای به روز دنیا و جلسات مکرر برای ارزیابی شرایط زندگی و فنوتایپ های فرد، در نهایت از روی داده‌های محیطی و ژنتیکی تفسیری از تشخیص کلی خود ارائه می‌دهند که این تفسیر در ذیل یک گزارش به دست افراد می‌رسد.

آینده «مای اسمارت ژن»

رسالت مای اسمارت ژن استفاده از داده‌های ژنتیکی برای بهبود سبک زندگی مردم جامعه است. در همین راستا و با توجه به شیوع بیماری فراگیر کرونا، این شرکت با استفاده از داده‌های حجیم ژنتیکی موجود در دنیا و داده‌های ایرانی خود، توانست تستی تحت عنوان بررسی میزان ریسک گرفتن کرونا از دید ژنتیک و همچنین تست بررسی میزان ریسک درگیری شدید تنفسی در مبتلایان کرونا را ارایه دهد.

در این تست پس از ارزیابی داده‌های ژنتیکی، با گزارش دادن میزان ریسک این دو فنوتایپ در فرد، پیشنهاداتی برای بهبود شرایط زندگی در اوضاع کنونی نیز ارائه خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تست‌ّ‌های ژنتیکی به وب‌سایت مای اسمارت ژن مراجعه کنید و یا با شماره ۰۲۱۶۶۰۵۱۸۵۵ تماس حاصل بفرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha