• دوشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99071410729
  • خبرنگار : 30054

صرفه جویی در مصرف بنزین با "کهاب"

صرفه جویی در مصرف بنزین با "کهاب"

کهاب طرحی برای صرفه جویی اقتصادی در مصرف سوخت به شمار می آید که با اهداف زیست محیطی پایه گذاری شده است. هدف اصلی این طرح کاهش از دست رفتن بخار بنزین در مراحل مختلف سوختگیری است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شرکت پایش تجارت صنعت آسمان با نام تجاری (PTS)، این مجموعه در زمینه تولید و تامین قطعات و تجهیزات پر مصرف در صنایع نفت و گاز ایران به صورت غیررسمی از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را شروع کرده و در سال ۱۳۹۵ به طور رسمی تاسیس شده و دارای گواهی نامه های معتبر بین المللی سیستم های مدیریتی می باشد.

طرح کهاب که برگرفته از ابتدای کلمات: کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین در سال ۱۳۸۷ با دریافت مصوبه از هیئت محترم دولت به عنوان یک طرح ملی معرفی شده و در سه فاز به شرح زیر اجرا می‌شود.

فاز اول StageI

به منظور کاهش، عدم انتشار و هدایت بخار بنزین حاصله در جایگاه‌های عرضه سوخت، با ایجاد یک خط برگشت بخار ما بین مخازن زیرزمینی جایگاه و مخزن نفتکش و اتصال آن به پکیج جمع‌آوری بخار بنزین، از خروج بخار بنزین مخازن جایگاه‌ها در زمان تخلیه نفتکش به اتمسفر جلوگیری می‌شود.

فاز دوم StageII

به منظور جلوگیری از انتشار بخار موجود در باک خودروها به اتمسفر (در زمان سوختگیری)، کهاب ۲ با بهره جستن از نازل‌ها، شیلنگ‌ها و پمپ وکیوم، بخار متصاعده از باک خودروها را به سمت مخازن ذخیره زیرزمینی جایگاه هدایت می‌نماید و با وارد شدن به سیکل بازیافت، بخار به بنزین تبدیل می‌شود.

فاز سوم StageIII

بخار بنزین تولید شده در جایگاه در حین تخلیه تانکر و نیز سوختگیری خودروها توسط دستگاه بازیافت بخار بنزین  (VRS) بر مبنای تراکم بخار بنزین جداسازی ترکیبات هیدروکربنی از هوا به شیوه‌ی تبریدی کار کرده و بازیافت بخار بنزین صورت خواهد پذیرفت.

این دستگاه متناسب با میزان بخار تولیدی در مجاری عرضه طراحی شده و در زمان های بالا رفتن فشار بخار مخازن زیرزمینی بنا به دلائل مختلف و همچنین در هنگام تخلیه فرآورده به داخل مخازن زیرزمینی جایگاه، بخار آلوده به ترکیبات بنزین وارد دستگاه شده و بازیافت می‌شود. در خروجی دستگاه، هوای پاک به محیط زیست منتشر و در خروجی دیگر دستگاه، مایع بنزین به مخزن جایگاه باز می‌گردد.

شرکت PTS متشکل از واحدهای ساخت، کنترل کیفیت، بازرگانی، نصب و پیمانکاران فرعی حدود ۵۰ نیروی انسانی را مشغول به کار در اجرا و ساخت دستگاه مذکور نموده است.

شرکت پایش تجارت صنعت آسمان تاکنون بیش از ۱۱۰ جایگاه در سراسر ایران را به دستگاه بازیافت بخار بنزین مجهز کرده و عملکرد دستگاه ها را هم در طول یک سال مورد بررسی قرار داده و به نتایجی به شرح زیر دست یافته است.

۱) جداسازی آلودگی از بخار بنزین و ایجاد هوای پاک

۲) استحصال مایع بنزین حدود ۱.۶۰۰.۰۰۰ لیتر در طی یکسال

۳) بالا بردن کیفیت بنزین موجود در مخازن زیر زمینی جایگا های سوخت

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha