• دوشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99071410611
  • خبرنگار : 50026

کشاورزی خراسان جنوبی از کجا می‌لنگد؟

کشاورزی خراسان جنوبی از کجا می‌لنگد؟

ایسنا/خراسان جنوبی تولیدکنندگان و فعالان کشاورزی خراسان جنوبی در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی مشکلات و موانع تولید را بیان کردند.

تولیدکنندگان، بهره‌برداران و فعالان بخش کشاورزی خراسان جنوبی با حضور وزیر جهاد کشاورزی دید و دل‌ها و مشکلات خود را بیان کردند.مشکلاتی که بیشتر از عدم حمایت حکایت داشت.

خراسان جنوبی، تولیدات خوبی در زمینه کشاورزی دارد، اما آن چنان که باید این تولیدات از سوی دستگاه‌های ذیربط و در راستای شناخته شدن در کشور و جهان مورد حمایت قرار نمی‌گیرد.

صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی راه‌اندازی شود

علی احراری، نماینده بهره‌برداران منابع طبیعی خراسان جنوبی در این نشست اظهار کرد: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور بوده و نیاز است اعتبارات این بخش در رتبه دوم قرار گیرد تا از بخشی از خسارت توفان و شن‌های روان جبران جلوگیری شود.

وی خواستار راه‌اندازی صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان شد و ادامه داد: لازم است این صندوق در راستای توانمندسازی بهره‌برداران منابع طبیعی و مشارکت مردم در حفظ منابع طبیعی راه‌اندازی شود که نیاز است دولت هم سهم خود را تامین اعتبار کند.

وی بیان کرد: توسعه طرح‌های بین‌المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی با توجه موفقیت این طرح در مشارکت جوامع محلی ضروری است.

اندر فواید اجرای سیستم‌های نوین آبیاری

حجت الاسلام سید علی شریفی، نماینده حوزه آب و خاک خراسان جنوبی نیز در این نشست با اشاره به اقدامات مطلوب  دولت در راستای اجرای طرح‌های نوین آبیاری، گفت: اجرای سیستم‌های نوین آبیاری ۶۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود و از سویی دیگر ۱۰۰ درصد بازدهی محصول خواهیم داشت که نیاز است این طرح بین کشاورزان ترویج شود.

وی با بیان اینکه هزینه احداث استخر و اجرای سیستم برعهده کشاورز گذاشته شده که نیاز است جهاد کشاورزی در این زمینه نیز مشارکت کند، تصریح کرد: به دلیل اینکه آب در عمق خاک و ریشه نفوذ می‌کند، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری بیشترین بهره‌دهی را دارد.

رضا حاجی زاده، رئیس هیات مدیره نظام مهندسی و صنفی کشاورزان خراسان جنوبی نیز بیان کرد: متاسفانه صادرات محصولات کشاورزی استان به صورت فله‌ای انجام می‌شود.

وی افزود: در برخی از شهرستان‌های استان، بانک کشاورزی پروانه نظام صنفی کشاورزی را به عنوان یک مدرک معتبر به رسمیت نمی‌شناسد و این باعث عدم حمایت از بهره‌بردار می‌شود.

صادرات با اتوبوس !

محمدحسین قاسمی، نماینده گلخانه‌داران خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: لازم است در زمینه احداث در گلخانه‌ها، ۸۰ درصد وام یکجا و در قسط اول آزادسازی شود چرا که با وجود وثیقه بانکی هیچ راه فراری وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در این حوزه قیمت تجهیزات افزایش داشته است، افزود: بانک کشاورزی در تامین وثیقه دریافت وام با گلخانه‌داران همکاری لازم را نمی‌کند، املاک در تامین وثیقه ۲۰ تا ۳۰ درصد پایین‌تر قیمت‌گذاری می‌شود و نرخ افزایش روزانه آن نیز در نظر گرفته نمی‌شود.

وی با بیان اینکه واردکننده بذر گلخانه هستیم، اما در این زمینه افزایش قیمت تامین نهاده‌ها با دلار آزاد باعث افزایش هزینه‌ها شده است، تصریح کرد: صادرات گل تولیدی خراسان جنوبی با اتوبوس انجام می‌شود و این امر زیبنده استان نیست.

گلایه از غیرکارشناسی بودن تصمیمات

نظر رضایی، نماینده جامعه عشایری خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار کرد: همواره تصمیمات غیر کارشناسی درخصوص واردات گوشت باعث ضرر به عشایر می‌شود.

وی بیان کرد: بازار مصرف گوشت عشایر خراسان جنوبی در سایر استان‌ها است و عشایر برای جابه‌جایی دام خود به خصوص در اخذ مجوز حمل، دارای مشکلاتی هستند.

وی افزود: لازم است خرید توافقی و تضمین فرآورده‌های دامی مانند محصولات کشاورزی در دستور کار دولت قرار گیرد.

نماینده جامعه عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: نصب توربین بادی، آبیاری سیار، نصب پنل خورشیدی و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به جامعه عشایر خراسان جنوبی از خدمات دولت است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha