• یکشنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403121208114
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

چالش‌های تولید نان کامل و ضرورت فرهنگ‌سازی در مصرف آن

چالش‌های تولید نان کامل و ضرورت فرهنگ‌سازی در مصرف آن

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با تأکید بر اهمیت استفاده از آرد کامل در تولید نان، به چالش‌های موجود در این زمینه و نیاز به فرهنگ‌سازی برای افزایش کیفیت نان به عنوان یک منبع غذایی اصلی اشاره کرد.

مصطفی بذری، در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اهمیت استفاده از آرد کامل، گفت: نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع غذایی در سفره‌های ایرانیان، باید از نظر کیفیت و ارزش غذایی در سطح بالایی قرار داشته باشد، استفاده از آرد کامل می‌تواند به تأمین نیازهای غذایی جامعه کمک کرده و به همین دلیل، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کرده است.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی ادامه داد: آرد کامل باید شامل تمامی اجزای گندم باشد، به‌ویژه پوسته و جوانه‌ها که منبع غنی از مواد مغذی هستند؛ همچنین حذف این اجزا در فرآیند تولید آرد معمولی باعث کاهش ارزش غذایی نان می‌شود.

بذری با تأکید بر اینکه استفاده از گندم‌های مرغوب و باکیفیت در تولید آرد کامل بسیار مهم است، بیان کرد: اگر گندم‌های درجه یک و دو به‌درستی مورد استفاده قرار گیرند، می‌توان نانی با پروتئین و ریزمغذی‌های بالا تولید کرد.

به گفته وی، سرانه مصرف نان در کشور ما بالا است و این موضوع اهمیت تولید نان کامل را دوچندان می‌کند؛ همچنین ما باید به دنبال افزایش کیفیت این ماده غذایی باشیم تا مردم از نان به عنوان یک منبع غذایی با ارزش بهره‌مند شوند.

چالش‌های تولید نان کامل و نیاز به فرهنگ‌سازی

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی به استانداردهای ملی اشاره کرد و گفت: بر اساس استاندارد ملی ایران، چهار نوع گندم با کیفیت‌های متفاوت داریم، گندم‌های درجه یک و دو مناسب‌ترین گزینه‌ها برای تولید آرد کامل هستند، در حالی که گندم درجه چهار معمولاً برای مصرف دام استفاده می‌شود.

وی افزود: تولید آرد کامل مستلزم رعایت الزامات خاصی است که از جمله آن‌ها می‌توان به کنترل رطوبت و دما اشاره کرد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر صدور استاندارد برای آرد کامل، تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، همکاری نانوایان و تولیدکنندگان است که این همکاری می‌تواند به ما کمک کند تا کیفیت آرد و نان را بهبود بخشیم و نان کامل را به عنوان یک انتخاب سالم معرفی کنیم.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در زمینه مصرف نان کامل، اظهار کرد: ما انتظار داریم که رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل کمک کرده و نان کامل از مغذی‌ترین نوع آرد استفاده می‌کند و مصرف‌کنندگان باید از فواید آن آگاه شوند.

وی با اشاره به چالش‌هایی که نانوایان در این زمینه با آن مواجه هستند، توضیح داد: نانوایان باید به الزامات خاصی، از جمله نگهداری آرد در دماهای مناسب و رعایت شرایط بهداشتی توجه کنند که این الزامات می‌تواند برای آن‌ها چالش‌برانگیز باشد، اما برای تولید نان باکیفیت ضروری است.

بذری افزود: همچنین، نانوایان باید به نیازهای بازار و ترجیحات مشتریان توجه کنند و اگر مردم به سمت نان کامل نروند، نانوایان نیز انگیزه‌ای برای تولید آن نخواهند داشت.

وی با بیان تأثیرات اقتصادی تولید نان کامل، عنوان کرد: ما باید مطمئن شویم که قیمت نان کامل برای مصرف‌کنندگان منطقی و مقرون به صرفه باشد و همچنین تولید نان کامل ممکن است هزینه‌بر بوده، اما با افزایش آگاهی و تقاضای مردم، این هزینه‌ها می‌تواند کاهش یابد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی، خاطر نشان کرد: ما در تلاش هستیم که با پیگیری‌های لازم و همکاری با نانوایان و ارگان‌های مرتبط با این زمینه ازجمله جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو، قیمت نان کامل را به گونه‌ای تنظیم کنیم که برای مردم قابل قبول باشد و در عین حال کیفیت نان بهبود یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha