«مسعود فهرستی» رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان اردکان روز گذشته در نشستی با حضور اعضای این دانشکده که به منظور بررسی آخرین دستاوردهای این دانشکده در حوزه ارتباط با صنعت و ایجاد بستر آموزشی در دوران کرونا برای دانشجویان برگزار شد، با اشاره به اولویتهای دانشگاه اردکان در حوزه گیاهان دارویی و باغبانی و برخورداری ظرفیت بالای انجام امور پژوهشی در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی این شهرستان، تصریح کرد: این دانشکده علاوه بر راهاندازی پژوهشکده گیاهان دارویی، در حوزه مرتعداری، آبخیزداری و گیاهان دارویی در این مدت کوتاه گامهای موثری در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه برداشته است.
وی توجه این دانشکده در زمینه اقتصاد کشاورزی و همچنین مدلها و پیش بینیهای اقتصاد کشاورزی منطقه در استان را از جمله اقدامات موثر دانشگاه اردکان بر شمرد و تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش همکارانمان یکی از دانشکده های موفق کشاورزی منطقه هستیم که با توجه به رشته های تخصصی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی جایگاه مناسبی را در زمینه علم آموزی حوزه کشاورزی در کشور کسب نموده ایم و سعی داریم گام های موثری در این حوزه برداریم.
فهرستی در ادامه با تقدیر از اقدامات شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در زمینه طرحهای مشارکتی صنعت و دانشگاه، گفت: آمادگی داریم تا با صنایع استان در راستای ایجاد فضای سبز کم آبخواه و بسترهای مطالعاتی محیط زیستی کارخانجات، گامی مهم در بهبود محیط زیست و مقابله با صنایع آلاینده در منطقه برداریم.
«حیدر مفتاحی زاده» سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی و صنعتی دانشگاه اردکان نیز در این جلسه، مجموعه فولاد غدیر ایرانیان را از مجموعههای صنعتی منظم و اثرگذار در حوزه فضاهای صنعتی حامی صنعت سبز خواند و گفت: این مرکز صنعتی از ابتدای فعالیت با توجه بر اصول محیط زیستی در کنار ایجاد پهنه صنعتی و تولید چرخه فولاد، گام های موثری در تولید نهال درخت و گیاهان منطقه برداشته است.
وی با بیان این موضوع که دانشگاه تمایل دارد همکاری گذشته با این مرکز صنعتی ادامهدار باشد، مشارکت بیشتر با صنایع را از اولویتهای این دانشکده برشمرد و افزود: شرایط دانشکده منابع طبیعی اردکان در راستای خدمات مختلف در حوزه گیاهان دارویی و منابع طبیعی و همچنین آموزش مجازی با توجه به شرایط بیماری کرونا قابلیت ایجاد انگیزه و تنوع برای دانشجویان در مسیر آموزش مجازی را به دنبال خواهد داشت.
مدیر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه و جامعه دانشگاه اردکان تاکید کرد: سعی داریم در این مسیر در کنار دروس موظفی دانشجویان، آموزشها را عملی و عملیاتی نموده و با ایجاد فضای وبینار و در صورت امکان فراهم کردن زمینه حضور در مناطق صنعتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی فضای متنوع آموزشی را ایجاد کنیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه اردکان، کمک در اجرایی کردن نقش دانشگاه در کشاورزی اردکان بویژه در مسیر مکانیزه کردن کاشت پسته را از دیگر ظرفیت های موجود این مرکز دانشگاهی بر شمرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اردکان از اساتید جوان و پرتلاش و علمی برخوردار است که با توجه به این ظرفیت موجود و مشارکتهای علمی و عملی با برخی صنایع از جمله شرکت فولاد غدیر ایرانیان، زمینه پایان جدایی محیط زیست و صنعت را رقم خواهد زد.
«مجتبی تقی زاده» مشاور فضای سبز شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان نیز در این نشست با اشاره به این که باید از فرصت ایجاد شده توسط صنایع از سوی مراکز آموزشی و دانشگاه بهرهمند شویم، تصریح کرد: خدمات گسترده در حوزه ایجاد فضای سبز و تولید گل و گیاه از پساب صنعتی در سطح استان یزد بویژه تکثیر در بخشهای شهرستان اردکان، توجه مدیر عامل و مجموعه غدیر ایرانیان به موضوع محیط زیست را میرساند.
وی نگاه ویژه این واحد فولادی به تعامل با دانشگاه و اجرایی شدن برنامهریزیها در خدمترسانی حوزه منابع طبیعی استان و شهرستان، را از جمله دغدغههای این مجموعه خواند و افزود: آمادگی خود برای تدوین نظام نامه فنی و علمی با دانشگاه اردکان را اعلام میکنیم تا با شناسایی نمونه گیاهان موجود در این شرکت و انجام آزمایشات تخصصی برای گیاهان کم آبخواه و سازگار با محیط صنعتی با مشارکت دانشگاه، زمینه ایجاد یک منبع علمی گیاهی در کشور مخصوصاً محیط صنعتی و معرفی به دیگر صنایع را فراهم کنیم.
آغاز مطالعات ارزیابی صنعت و همچنین ارزیابی وضعیت و پایش زیست محیطی محیط صنعت، توجه به کشت و پرروش گونه گیاهان موجود در شهرستان اردکان، شناسایی گیاهان کم آبخواه و سازگار با صنعت، انجام تحقیقات در زمینه مقاومت شرایط گیاهان در مناطق صنعتی و کمربند سخت، از جمله موارد مورد بررسی در این جلسه بود.
در پایان این جلسه رئیس و اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان اردکان از محیط گلخانه و فضای سبز کارخانه احیاء مستقیم آهن و فولاد غدیر ایرانیان بازدید کردند.
یاداور میشود که شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در مجتمع صنعتی چادرملو با استفاده کامل از پساب صنعتی تولید آهن اسفنجی توانسته 14 هکتار از 60 هکتار فضای موجود خود را به کشت گونههای مختلف گیاهی و گلخانه پرورش گل و گیاه اختصاص دهد و سهم بزرگی در جبران تاثیرات صنعتی منطقه داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات