به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، دولت لوکاشنکو در بلاروس حضور کودکان را در گردهماییهای اعتراضی قدغن کرده است. ایگور پتریشنکو، معاون نخست وزیر که مسئولیت امور کودکان را نیز به عهده دارد، به تازگی گفت: «شرکت کودکان در اعتراضات مورد پیگرد قضایی قرار میگیرد.»
علاوه بر جریمه نقدی، به تازگی ۱۴۰ خانوار در مینسک پایتخت، نامههای اخطارآمیز دریافت کردهاند.
ورونیکا، روزنامهنگاری که مادر سه بچه است، میگوید که حکومت از هر روشی برای فشار آوردن بر معترضان استفاده میکند. به اعتقاد او بچهها باید در اعتراضات شرکت کنند زیرا "آنها هستند که باید در آینده به دموکراسی و عدالت و برابری برسند."
ورونیکا که با همسرش در اعتراضات شرکت میکند، همیشه بچهها را نیز با خود میبرد. او از حضور بچهها در تظاهرات بیمی ندارد و میگوید که فقط مواظب است از انبوه جمعیت دور نیفتند؛ «آنها این قدر زیاد مأمور ندارند تا بتوانند به انبوه مردم آسیب برسانند.»
الکسی، پدر دختری چهار ساله، اعتقاد دارد چنانچه دولت واقعا حق سرپرستی بچهها را سلب کند، با ناخرسندی باز هم بیشتری روبرو خواهد شد. او میگوید که در مینسک برای نگهداری از بچه کسی را نمیشناسد و بنابراین ناگزیر است او را با خود به اعتراضات ببرد.
الکسی تاکنون موردی خطرناک برای کودکان مشاهده نکرده است اما احتمال میدهد که وضعیت وخیمتر شود؛ زیرا پیوسته عده بیشتری در راهپیماییها دستگیر میشوند؛ اما او حضور کودکان را لازم میبیند: «اگر ما نتوانیم چیزی را عوض کنیم، شاید آنها بتوانند.»
تظاهرات هزاران زن و دانشجو علیه لوکاشنکو
النا، خانم پزشکی که همیشه با دو پسر ۱۴ و ۱۶ سالهاش در اعتراضات شرکت میکند، میگوید که شرایط به دنبال انتخابات نهم اوت وخیمتر شده و او ترجیح میدهد که پسرانش را به تظاهرات نیاورد، زیرا مأموران به ویژه با جوانان با خشونت برخورد میکنند.
ناتالیا، کارمند حسابداری، دو پسر ۸ و ۱۵ ساله دارد، که آنها را تنها یک بار با خود به تظاهرات برده است. او که هر یکشنبه در تظاهرات اعتراضی شرکت میکند، ترجیح میدهد بچهها را با خودش نبرد. او باور ندارد که دولت به این سادگی بتواند حق سرپرستی کودکان را از والدین سلب کند.
پلیس با خشونت گردهمایی مسالمتآمیز زنان را برچید
اولگ، که پسری هشت ساله و دختری بزرگتر دارد، به یاد میآورد که به دنبال اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و آغاز اعتراضات مأموران با خشونتی بیش از حد با معترضان به "تقلب" در انتخابات برخورد کردند.
او که پسر خود را در بعضی تظاهراتها به همراه خود برده است، همیشه سعی میکند او را از درگیریهای احتمالی دور نگه دارد؛ او میگوید: «روز ۱۶ اوت قصد داشتم او را پیش مادربزرگش بگذارم اما قبول نکرد و اصرار کرد با ما به تظاهرات بیاید.»
او میگوید که با تهدیدات تازه حکومت ممکن است پسر خود را دیگر به تظاهرات نبرد، اما "این به معنای پایان جنبش اعتراضی نیست. ما همچنان فرزندان خود را چنان تربیت میکنیم که شهروندانی خودآگاه بار بیایند و از آزادی اندیشه و بیان برخوردار شوند."
بازداشت دهها معترض ضد لوکاشنکو در مینسک
در همین حال نیروهای امنیتی بلاروس دهها تن از معترضان را که در مرکز پایتخت این کشور دست به راهپیمایی علیه الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری زده بودند، بازداشت کرد.
یک گروه از زنان معترض فریاد میزدند "رئیس جمهوری ما سوتلانا تیخانوفسکایا است." پلیس ضد شورش بسیاری از معترضان را به درون خودروها انداخت و سایرین را نیز دستگیر کرد.
مردم بلاروس و حامیان اپوزیسیون میگویند که انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت سال جاری میلادی که در آن لوکاشنکو بار دیگر با کسب بیش از ۸۰ درصد آرا پیروز شد، با تقلب همراه بوده و خواستار برگزاری انتخابات مجدد و برکناری وی شدهاند.
اما لوکاشنکو تقلب در انتخابات و اتهام اپوزیسیون را درباره بازداشتهای گسترده و نقضهای حقوق بشری رد میکند و آنها را کمپین بدنام کردن دولتش از سوی غرب میداند.
در جریان اعتراضان روز شنبه نیز شش خبرنگار دستگیر شدند اما در نهایت آزاد شدند.
تیخانوفسکایا نیز در بیانیهای در رسانههای اجتماعی اقدامات نیروهای امنیتی را محکوم کرد و نوشت: ما همگی مستحق هستیم که آزادیهای مدنی و شرافتمان رعایت شود. ما این را میدانیم و به همین دلیل نمیتوانیم متوقف شویم.
انتهای پیام
نظرات