به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، مقامهای ارشد پنتاگون مسائل زیادی برای نگرانی دارند، افغانستان، روسیه، عراق، سوریه، چین، سومالی، شبهجزیره کره و ایران. اما اصلیترین دغدغه آنها این است که آیا فرمانده کل قوای آمریکا در جریان هرگونه هرج و مرج مربوط به انتخابات آتی دستوری برای استقرار نیروهای آمریکایی صادر میکند یا خیر.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا چهارشنبه پیش بار دیگر از پذیرش انتقال مسالمتآمیز قدرت، جدای از اینکه پیروز انتخابات چه کسی باشد، امتناع کرد و این سخنان مایه نگرانی مقامها شد. او پنجشنبه هم تاکید کرد که اطمینانی ندارد انتخابات "صادقانه" باشد.
طفره رفتن ترامپ، در کنار اینکه او ماه ژوئن برای استفاده از "قانون قیام" ۱۸۰۷ ابراز تمایل کرد تا نیروهایی به خیابانهای آمریکا اعزام شده و اعتراضاتی در واکنش به مرگ جورج فلوید را سرکوب کنند، در میان نظامیان ارشد و رهبران وزارت دفاع آمریکا که تاکید میکنند هر کاری لازم باشد انجام میدهند تا نیروهای مسلح را از انتخابات دور نگاه دارند، نگرانی عمیقی ایجاد کرده است.
ماه گذشته ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در پاسخ به قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا گفت: عمیقا به اصل غیر سیاسی ماندن ارتش آمریکا باور دارم. در صورت مناقشه بر سر جنبههایی از انتخابات، طبق قانون، دادگاههای آمریکا و کنگره آمریکا باید هرگونه مناقشه را حل و فصل کنند نه ارتش آمریکا. من هیچ نقشی را برای نیروهای مسلح آمریکا در این فرایند متصور نیستم.
اما این صحبتها هم از شدت گرفتن بحثی در ارتش بر سر اینکه اگر مناقشه در رابطه با انتخابات به ناآرامی مدنی کشانده شد، نقش ارتش چیست، جلوگیری نکرده است.
در ۱۱ اوت، جان ناجل و پل یینگلینگ که هر دو از افسران بازنشسته ارش و کهنهسراز جنگ عراق هستند، در نامهای به ژنرال میلی هشدار دادند.
آنها نوشتند: ظرف کمتر از چند ماه شما باید میان سرپیچی از یک رئیسجمهوری بی قانون یا خیانت به سوگندتان طبق قانون اساسی آمریکا یکی را انتخاب کنید. چنانچه دونالد ترامپ پس از انقضای مدت ریاست جمهوریاش طبق قانون اساسی از خروج خودداری کند، ایالات متحده باید به زور او را بیرون کند و شما باید این فرمان را بدهید.
مقامهای پنتاگون به سرعت چنین امری را نامعقول دانستند. آنها گفتند تحت هیچ شرایطی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از نظامیها برای بیرون انداختن ترامپ از کاخ سفید استفاده نمیکند. مقامهای وزارت دفاع آمریکا گفتند، چنانچه چنین عملی ضروری باشد، این وظیفه سرویس مخفی یا مارشالهاست. به گفته این مقامها، طبق قانون ارتش به قانون اساسی سوگند خورده است نه رئیسجمهوری و این بدین معناست که فرمانده کل قوای ارتش هر شخصی است که تا ساعت ۱۲ روز سوگند قسم یاد کند.
اما رهبران ارشد در پنتاگون که خواستند نامشان فاش نشود، اذعان کردند که در میان خودشان درباره این صحبت میکنند که اگر ترامپ به قانون قیام متوسل شود و برای اعزام نیروها به خیابانها تلاش کند، همانطور که قبلا تهدید به انجام این کار کرده است، چه اقدامی باید صورت دهند.
چندین مقام پنتاگون گفتهاند، اگر در صورت بروز ناآرامی پس از انتخابات به نیروها دستور اعزام داده شود، بسیاری از ژنرالهای ارشد ترامپ از جمله ژنرال میلی استعفا خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات