• دوشنبه / ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99063123277

/گزارش/ درمان‌بستری بی‌درمان...

/گزارش/ 
درمان‌بستری بی‌درمان...

ایسنا/لرستان رومشکان سال ۹۲ با جدایی از کوهدشت به شهرستان تبدیل شد و لرستان را به عدد یازده شهرستان رساند.

این شهرستان تازه تاسیس که مطابق سرشماری سال ۹۵ حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد با مشکلات زیادی در بحث زیرساخت‌ها دست و پنجه نرم می‌کرد که به مرور زمان برخی از آنها یا تامین شد یا برای فراهم کردن زیرساخت‌ها اقداماتی انجام شد، هرچند که حالاحالاها کار دارد.

یکی از مشکلات اصلی این شهرستان نبود بیمارستان است و چون به گفته مسئولان امکان احداث بیمارستان وجود نداشت، پروژه مرکز درمان بستر۳۲ تختخوابی، بهمن ۹۶ در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع کلنگ‌زنی شد.

استارت احداث این مرکز با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و بنیاد برکت و با اهدای یک زمین از طرف خانواده خیر رومشکانی زده شد و در زمان کلنگ‌زنی، سخنرانان از روز تاریخی برای رومشکان سخن گفته بودند اما این درمان‌بستر هم زخم‌های رومشکان را درمان نکرده است.

در ماه‌های اخیر برای افتتاح این مرکز صحبت‌های زیادی شنیده شد و کار به جایی رسید که استاندار لرستان ورود و یک تیم را مامور بررسی وضعیت این مرکز کرد که شرایط افتتاح را دارد یا نه!

دانشگاه علوم پزشکی لرستان بر افتتاح این مرکز تاکید داشت اما مسئولان رومشکان آن را فاقد امکانات لازم برای افتتاح می‌دانستند و چالش‌های زیادی ایجاد شد.

افتتاحی اسمی!

نعمت‌الله دستیاری، فرماندار رومشکان ۱۶ اردیبهشت ۹۹ در این خصوص به ایسنا گفت: استاندار تیمی را مامور کرده که بررسی میدانی داشته باشند و با فراهم کردن شرایط لازم، این مرکز افتتاح شود.

وی تصریح کرد: پس از آن قرار شد در ۲۳ اردیبهشت مرکز درمان بستر رومشکان به‌طور آزمایشی افتتاح شود و اگر شرایط و بستر مناسب باشد، یک هفته بعد به‌طور رسمی شاهد افتتاح آن باشیم.

دستیاری تاکید کرد: ما هم چون رومشکان بیمارستان ندارد از اول این را می‌خواستیم که درمان بستر با تجهیزات و امکانات کامل افتتاح شود نه اینکه فقط اسماً بگوییم این مرکز افتتاح شده است.

این صحبت‌ها در حالی مطرح شده که مرکز درمان بستر رومشکان ۱۳ خرداد به افتتاح رسید اما هیچ کدام از مسئولان این شهرستان در اعتراض به برآورده نشده منافع مردم در جلسه حضور پیدا نکردند.

امام جمعه رومشکان و فرماندار این شهرستان ازجمله مخالفان افتتاح این درمان بستر هستند و معتقدند که تجهیزات و شرایط کافی برای این کار وجود ندارد و نباید از تجهیزات درمانگاه چغابل که دردسترس مردم است برای استفاده در درمان بستر جابجا و این درمانگاه تعطیل شود.

درمان‌بستر بدون زیرساخت است

یک شهروند رومشکانی در این خصوص به ایسنا گفت: متاسفانه درمان‌بستر هیچ‌گونه زیرساختی ندارد و در بیابان و بین زمین‌های کشاورزی ساخته شده و فاصله زیادی تا شهر دارد.

وی ادامه داد: امکانات درمانگاه را به درمان بستر برده و با تعطیلی آن به ساختمان اداری برای مردم مشکل ایجاد شده است. ما که بیمارستان نداریم انتظار داشتیم این مرکز امکانات بیشتری داشته باشد اما واقعاً در شأن مردم رومشکان نیست.

این شهروند اضافه کرد: این مرکز حصارکشی ندارد و فاقد راه مناسب بوده و دسترسی به آن برای مردم محروم رومشکان هزینه‌های زیادی در پی خواهد داشت و استقبال‌کننده زیادی ندارد.

او تاکید کرد: حتی نیروهای درمانگاه داخل شهر نیز از کار در مرکز درمان‌بستر راضی نیستند، چون فاصله زیادی تا شهر دارد و فاقد تجهیزات مناسب است. حق مردم رومشکان خیلی بیشتر از این‌هاست و امیدواریم مسئولان با فراهم آوردن زیرساخت‌ها شرایط بهتری ایجاد کنند.

اذعان به کمبودهای درمان بستر

علی فرهادی، قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص این مرکز درمان بستر گفت: تاکنون ۸۵ میلیارد ریال در بحث عمرانی و پزشکی برای این پروژه هزینه شده و تجهیزات نسبتاً خوبی در اینجا استقرار پیدا کرده است.

وی اذعان کرد: البته این مرکز کمبودهایی هم دارد که سعی می‌کنیم آنها را رفع و شرایط حضور پزشکان متخصص را فراهم کنیم.

فرهادی تاکید کرد: تمام سعی و تلاش ما این است که تجهیزات پزشکی خوبی در این مرکز فراهم کنیم و اخیراً نیز اقدامات زیرساختی خوبی در بحث حصار، جاده و... شده است.

تلاش برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان

حجت‌الاسلام محمدرضا مبلغی، نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اخیراً دستگاه رادیولوژی جدیدی در این مرکز نصب شده و برای فراهم کردن تجهیزات بیشتر در آینده نزدیک نیز تلاش می‌کنیم.

وی افزود: به‌زودی مرکز پزشکی از راه دور نیز افتتاح می‌شود و امیدواریم که هرچه بهتر و بیشتر امکاناتی را برای مردم رومشکان فراهم کنیم.

مبلغی تاکید کرد: البته همه این‌ها هم در شان مردم رومشکان نیست و باید بیشتر از این‌ها برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان این شهرستان تلاش کنیم.

این مرکز تا تا درمان‌بستر فاصله زیادی دارد

نعمت دستیاری، فرماندار رومشکان در خصوص آخرین وضعیت این مرکز به ایسنا گفت: حقیقتاً این مرکز جوابگو نیست و تا درمان‌بستر فاصله زیادی دارد و فاقد زیرساخت‌ها و تجهیزات لازم است.

وی تاکید کرد: مخالفت ما برای افتتاح در زمان کنونی به این علت بود که واقعاً شرایط افتتاح را نداشت  اما به هرحال این کار انجام شد و حالا انتظار داریم تجهیز شود.

دستیاری با بیان اینکه در حال حاضر تقریباً این مرکز یک ساختمان عادی است، افزود: به‌جز تجهیزات درمانگاه داخل شهر دیگر چیز خاصی در این مرکز درمان‌بستر وجود ندارد.

فرماندار رومشکان بیان کرد: به هیچ وجه از زیرساخت‌های بهداشت و درمان این شهرستان راضی نیستیم و امید می‌رود مسئولان مربوطه برای امکانات بیشتر زودتر دست بکار شوند.

وی یادآور شد: در حال حاضر نیز مردم رومشکان برای امور بیمارستانی به شهرستان‌های همجوار مراجعه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، آن‌گونه که از شواهد و قرائن برمی‌آید هنوز این مرکز درمان بستر نتوانسته مرهمی بر زخم‌های بیماران رومشکانی داشته باشد و شرایط همچنان همانی است که نباید باشد...

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha