محسن حجاریمکان در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: این قلعه که اهالی به آن قلعه «تختخلیل» میگویند در بالای تپه روستا واقع شده و حدود ۳۰۰ سال قدمت دارد، نامهنگاریهایی با میراث فرهنگی برای ثبت آن انجام دادیم که متأسفانه نتیجهای نداشت.
وی مطرح کرد: مشکلاتی در حوزه صنایعدستی روستا که قابسازی است، وجود دارد که مواد اولیه و بازار فروش از جمله آنهاست، پیشتر قابسازی کاج صادر میشد اما در حال حاضر صنعتگران دسترسی به بازار ندارند.
حجاریمکان عدم دسترسی به سایتهای تبلیغاتی، نبود زیرساختهای لازم گردشگری، نداشتن اقامتگاه بومگردی و ماندگار نبودن گردشگران در روستا و نداشتن بازارچه محلی را از معضلات این روستای هدف گردشکری دانست.
وی درباره تأسیس اقامتگاه بومگردی در روستا گفت: متأسفانه وامهای بنیاد مسکن برای مقاوم سازی باعث تخریب خانه قدیمی شده است و مردم روستا رغبتی برای راهاندازی خانه بومگردی ندارند.
دهیار روستا با بیان اینکه کاج ۱۰۵۳ نفر جمعیت دارد و شغل اهالی دامداری، کشاورزی و کامیونداری است، اظهار کرد: حدود ۹۰ کارگاه صنایعدستی در روستا وجود دارد و در هر کارگاه چهار نفر به طور مستقیم مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اینکه کاج از سال ۸۶ به عنوان روستای هدف گردشگری شناخته شده است، خاطرنشان کرد: در طول این سالها میراث فرهنگی هیچ هزینهای بابت این قضیه به روستا نداده و خود نیز هزینهای صرف نکرده است.
به گزارش ایسنا، روستای هدف گردشگری «کاج» در شهرستان رزن و ۱۰۰ کیلومتری همدان قرار دارد و به علت داشتن جاذبههای طبیعی، تاریخی و صنایعدستی منحصربفرد آن بیش از ۱۰ سال است که عنوان روستای هدف گردشگری گرفته است.
کمتر کسی از قلعه «تختخلیل» خبر دارد. بنایی در روستای دورافتاده ای به نام کاج در شهرستانی به نام رزن در نزدیکی همدان. این بنا که محلی ها می گویند نزدیک ۷۰۰ سال از قدمت آن می گذرد، سال های سال است که به فراموشی سپرده شده و حتی در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت نشده است.
انتهای پیام
نظرات