اسدآباد هم یکی از شهرستان هایی است که در سالهای اخیر شاهد این امر مسرت بخش بوده و احیاء دوباره روستاهای خالی از سکنه آن موجب شده تا امر آموزش نیز بار دیگر در این روستاها شکوفا شده و با دایر شدن مدرسه روستا این مکان پر از مهر معلمی آغوش خود را برای درس و مدرسه به روی دانش آموزان روستا باز کند.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان اسدآباد در این باره در گفتوگو با ایسنا، از راهاندازی و دایر شدن دوباره چهار مدرسه روستایی این شهرستان در سالتحصیلی جدید خبر داد و اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید چهار مدرسه روستاهای چشمه بید، تختیآباد، سیاهکمر و چهار چشمه این شهرستان با ایجاد مدرسههای پیش ساخته و یا نوسازی مدارس دوباره دایر و راهاندازی شدند.
حسین عسگریمهرور با اشاره به روستای چشمه بید واقع در بخش پیرسلمان گفت: روستای چشمه بید سال ها به علت خالی از سکنه بودن دارای مدرسه نبود که در سالهای اخیر با توجه به احیاء و مهاجرت معکوس اهالی روستا با پیگیریهای لازم در سالتحصیلی جدید با ایجاد مدرسه موقت پیش ساخته برای پنج دانش آموز، این روستا پس از ۲۰ سال صاحب مدرسه البته مدرسه موقت پیش ساخته شد.
وی با بیان اینکه اگر روند مهاجرت معکوس این روستا و جمعیت پایدار بماند و کاهش نداشته باشد در رابطه با ساخت مدرسه برای این روستای احیاء شده پیگیری خواهیم کرد، افزود: روستای تختیآباد نیز یکی از روستاهایی بود که به علت فرسودگی و نیازمندی مدرسه روستا به تعمیرات اساسی، دانشآموزان آن به ناچار در روستای همجوار(حسین آباد) مشغول به تحصیل بودند و با پیگیریهای انجام شده در حال حاضر مدرسه روستا در حال نوسازی بوده و در سالتحصیلی جدید چهار دانشآموز جدید روستا در کانکس (مدرسه پیش ساخته موقت) با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی مشغول به تحصیل هستند.
عسگریمهرور با بیان اینکه مدرسه روستای چهارچشمه واقع در بخش پیرسلمان سال گذشته با مجوز لازم راهاندازی شد و امسال برای مدرسه این روستا موفق به اخذ کد مدرسه شدیم، تصریح کرد: با راهاندازی مدرسه پیش ساخته موقت این روستا هفت دانشآموز روستا دیگر برای تحصیل به مدرسه روستای همجوار خود(طویلان سفلی) تردد ندارند.
وی با تأکید بر اینکه دانشآموزان این روستاها بدون دغدغه میتوانند در محل زندگی خود به تحصیل ادامه دهند، اضافه کرد: روستای سیاهکمر واقع در بخش مرکزی شهرستان نیز دارای سه دانشآموز بوده که با تعمیر مدرسه نیمه مخروبه روستا از طریق مشارکتهای مردمی مدرسه در سالتحصیلی جدید بازسازی شد و در اختیار دانشآموزان قرار گرفت.
عسگریمهرور با بیان اینکه هر روستا حتی اگر دارای یک دانشآموز باشد با درخواست اهالی روستا نسبت به راه اندازی مدرسه روستا اقدام میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تا جایی که اطلاع داریم یک روستا به نام حاجی آباد در شهرستان به علت تعداد انگشت شمار جمعیت فاقد مدرسه و دانشآموز بوده و تاکنون کسی از این روستا برای راهاندازی مدرسه درخواست نداده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو روستای اسدآباد به نام چارق و قاضیمردان دارای مدرسه و کانکس نیستند و دانشآموزان آنها در حسینیه روستا تحصیل میکنند، اظهار کرد: تحصیل دانشآموزان روستای قاضی مردان و چارق در حسینیه روستا، یکی از دغدغه های ما بوده که با توجه به تخریب مدرسه روستای قاضی مردان در تلاش هستیم تا در آینده نزدیک این مدرسه را با بازسازی لازم برای ادامه تحصیل دانشآموزان مهیا کنیم و تا آماده کردن شرایط قصد راهاندازی مدرسه پیش ساخته روستا را داریم ضمن اینکه ساخت و احداث مدرسه روستای چارق ظرف یک ماه آینده تکمیل خواهد شد.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان اسدآباد همچنین از ساخت سه مدرسه روستایی خبر داد و یادآور شد: با کمک خیرین احداث مدرسه روستای چارق ظرف یک ماه آینده تکمیل خواهد شد ضمن اینکه روستاهای ماوا و سمیران نیز با ساخت و احداث مدرسه از نعمت مدرسه نوساز بهرهمند شدهاند.
وی در ادامه در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس سطح شهرستان اسدآباد با توجه به بیماری کووید ۱۹، گفت: ۱۰ نفر از کارشناسان آموزش و پرورش همه روزه از مدارس بازدید و از نزدیک بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی نظارت میکنند.
عسگری مهرور همچنین از فعالیت شورای مدرسه خبرداد و اعلام کرد: به منظور حفظ سلامت دانشآموزان هر هفته در مدارس این شهرستان شورای مدرسه تشکیل جلسه میدهد تا از آخرین وضعیت سلامت دانشآموزان و نحوه ادامه تحصیل آنها تصمیمگیری شود.
وی به نحوه تشکیل کلاسهای حضوری در شرایط کرونایی اشاره کرد و یادآور شد: برای جلوگیری از شیوع کروناویروس علاوه بر تب سنجی و ضدعفونی مستمر کلاسها، مدارس با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان اسدآباد تعداد مدارس شهرستان را ۲۰۲ مدرسه اعلام کرد و گفت: ۱۰۶ مدرسه بالای ۵۰ نفر جمعیت دانشآموزی را در خود جای داده و مابقی مدارس نیز با کمتر از ۵۰ دانش آموز فعالیت میکند.
وی در پایان از فعالیت چهار مدرسه بالای ۶۰۰ نفر در سطح شهر خبرداد و یادآور شد: در شرایط فعلی این مدارس نیز با ظرفیت ۵۰ درصد فعالیت دارای فعالیت هستند.
روند افزایشی مهاجرت معکوس در روستاهای اسدآباد
فرماندار شهرستان اسدآباد هم به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر در بخش پیرسلمان اسدآباد ۴۰۰ نفر از روستائیان به دیار خود مهاجرت کردهاند و سه روستای خالی از سکنه درخواست فعال شدن کد روستایی خود را دارند.
مجید درویشی با اشاره به روند افزایشی مهاجرت معکوس بسیاری از افراد به روستاهای خود، اظهار کرد: در بخش پیرسلمان اسدآباد در حال حاضر ۴۰۰ نفر از روستائیان به دیار خود مهاجرت کردهاند و سه روستای خالی از سکنه شهرستان درخواست فعال شدن کد روستایی خود را دارند که در این راستا تحقق شعار «هر روستا، یک شغل» قطعاً نویدبخش خوبی برای رونق تولید و اشتغال روستاهای شهرستان خواهد بود.
وی با تأکید بر شعار «هر روستا، یک شغل»، خاطر نشان کرد: باید با این شعار اقتصاد روستاها را با استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی فعال کرد.
درویشی بیان کرد: در صورتی که روستای بدون بیکار در شهرستان داشته باشیم و یا اینکه اگر این امر در هر روستا محقق شود، این روستای بدون بیکار به عنوان روستای نمونه معرفی و تجلیل خواهد شد.
مهاجرت معکوس به روستاهای پیرسلمان
بخشدار پیرسلمان شهرستان اسدآباد هم از راهاندازی مدرسه موقت پیشساخته روستای احیاء شده چشمه بید این بخش خبر داد و اظهار کرد: چشمه بید یکی از روستاهایی است که سالها پیش به علت مشکلات معیشتی و نبود کار و اشتغال به تدریج خالی از سکنه شد و در سالهای اخیر با مهاجرت معکوس اهالی در حال احیاء و رونق دوباره است و امسال سرانجام پس از سالها با احیاء این روستای خالی از سکنه و بازگشت برخی از اهالی و خانوارهای روستا در سالتحصیلی جدید مدرسه موقت پیش ساخته روستا با پنج دانشآموز با پیگیریهای لازم و نیز با مساعدت آموزش و پرورش راهاندازی شد.
محسن عزیزی با بیان اینکه خانوارهای ساکن در این روستا در صورت داشتن دانشآموز به علت نزدیکی چهار تا پنج کیلومتری روستا به شهرستان کنگاور، فرزندانشان در این ساکن بودند، افزود: در حال حاضر با راهاندازی مدرسه پیش ساخته موقت روستا پنج دانش آموز با رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدرسه روستا سالتحصیلی جدید را آغاز کرده و دیگر نیازی به ساکن شدن در شهرستان همجوار ندارند و دغدغه والدین آنها در این رابطه مرتفع شد.
وی از آغاز مهاجرت معکوس در روستاهای بخش پیرسلمان خبر داد و گفت: بخش پیرسلمان دارای ۳۱ روستا بوده که تاکنون در این بخش ۱۰۲ خانوار به روستاها بازگشتهاند و این روند همچنان با توجه به ارتقاء زیرساختهای روستاها و اعطای تسهیلات ساخت و مقاومسازی مسکن و نیز اشتغالهای روستایی با استفاده از تسهیلات روستایی ادامه دارد.
محسن عزیزی یادآور شد: ضمن اعطای تسهیلات ساخت مسکن به متقاضیان، امتیازات خدماتی مانند برق و آب برای خانوارهایی که متقاضی مهاجرت معکوس هستند، در کمترین زمان ممکن انجام میشود.
در پایان امیدواریم روند این مهاجرتهای معکوس همچنان سرعت و شتاب دو چندان گرفته و شاهد احیاء تمامی روستاهای خالی از سکنه در جای جای کشورمان باشیم و صدای زنگ مدرسه این روستاها بار دیگر صدای هیاهو و شادی کودکانه دانشآموزان را در دل روستا آکنده کند و صدای رقص گندم در مزرعه دل کشاورز روستایی را به فرداهایی هر چه روشنتر در زیر چتر توسعه و آبادانی دوچندان امیدوار سازد.
انتهای پیام
نظرات