قالیباف پشت دار قالی مینشیند و رج به رج، سپیده صبح را به امتداد شب گره میزند. دستان هنرمند زنان گیلان قالی های باکیفیت زیادی را زینت بخش منازل و عمارت ها کرده است. حیف است که چنین هنر زیبا و بی نظیری مشکلات زیادی داشته باشد و از حق بیمه شدن که کمترین حق این هنرمندان است محروم بمانند.
هنرمندان این مرز و بوم پشت دار قالی با هر گونه مشکلات عضلانی و دردهای دائمی دست و پنجه نرم میکنند تا آیندهای برای خود بسازند اما نبود بیمه و قطع آن، گره کور این هنر شده است.
هزار نفر قالیباف گیلانی در انتظار بیمه
مجتبی مهری رییس اداره فرش سازمان صمت گیلان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۰۰ نفر از قالیبافان در انتظار بیمه هستند و نبود بیمه انگیزه فرش بافی را از قالیبافان جدید گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر ۵۱ هزار متر مربع فرش،قالی، قالیچه و تابلو فرش در گیلان بافته می شود و لحاظ شدن بیمه برای این قشر می تواند تا حد زیادی به میزان فرش بافته شده استان ما بیافزاید.
مهری ادامه داد: سنگینی هزینه مواد اولیه فرش، گره کور دیگری از بافت قالی و قالیچه گیلان است و اگر حمایت های لازم در این زمینه صورت بگیرد، خواهیم توانست درصد بیشتری از قالیبافان را از بافت تابلو فرش منصرف و به سمت بافت قالی و قالیچه سوق دهیم.
آویزان شدن تابلو فرش ها بر دیوار خانه خود قالیبافان
وی خاطرنشان کرد: بارها به قالیبافان توصیه کرده ایم از بافت تابلو فرش خودداری کنند و به جای آن قالی و قالیچه ببافند اما از آنجایی که توان تامین مواد اولیه قالی و قالیچه را ندارند، همچنان به بافت تابلو فرش می پردازند که درآمد چندانی برایشان ندارد و اغلب آن تابلو فرش ها را بر دیوار خانه خودشان آویزان می کنند.
رییس اداره فرش سازمان صمت گیلان تصریح کرد: در حال حاضر فقط ۴۰درصد از قالیبافان استان قالی و قالیچه و ۶۰درصد تابلو فرش می بافند.
وی با اشاره به اینکه باید بر بافت فرش های صادراتی متمرکز باشیم، گفت: برای ورود و حضور در بازارهای خارجی علاوه بر کیفیت، قیمت منصفانه نیز برای ارائه فرش باید داشته باشیم و همه اینها لازمه حمایت های جدی از قالیبافان است.
انتهای پیام
نظرات