علی صیادی در گفتوگو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب، افزود: سطح گلخانه های شهرستان مرند 25 هکتار بوده و 3500 مترمربع نیز در حال احداث است، با تکمیل و راه اندازی این واحدها به سطح گلخانه های شهرستان افزوده خواهد شد که از این تعداد گلخانه 147 نفر مالک اصلی و 300 نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال پیدا خواهند کرد.
وی ادامه داد: شهرستان مرند جزو اولین شهرستانهایی است که در سطح استان و کشور از زمان آغاز احداث گلخانه پیشقدم بوده و به همین خاطر برای برخی از گلخانه داران که فاقد پروانه هستند مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند با همکاری سازمان نظام مهندسی و کشاورزی اقدام به صدور پروانه بهره برداری کرده است.
وی افزود: ضروری است گلخانه های دارای پروانه بهره برداری باید از یک کارشناس فنی مرتبط با رشته کشاورزی برای واحد خود برخوردار باشند تا از اطلاعات این افراد فنی در واحد گلخانه استفاده شود.
صیادی ادامه داد: عمده محصولات تولیدی در واحدهای گلخانه این شهرستان شامل گوجه فرنگی، خیار، فلفل دلمه، سبزیجات و نشای محصولات بوده که از این میزان هشت هکتار از گلخانه های شهرستان به تولید گوجه فرنگی، 12 هکتار به کشت خیار و یک واحد کوچک مقیاس به کشت آلوئورا در سطح 300متر مربع مشغول هستند.
وی بیان کرد: کشت گلخانه ای مزایای زیادی دارد که افزایش تولید در واحد سطح معادل ۱۰ برابر هوای آزاد، تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصول تولیدی با کنترل دقیق و بهتر آفات و بیماری ها با روش های کنترل بیولوژیکی و کاهش مصرف سموم که باعث افزایش کیفیت محصول و افزایش صادرات و حفظ محیط زیست میشود از آن جمله است.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، تاکنون تعداد 43 مورد پروانه تاسیس و 48 مورد پروانه بهره برداری گلخانه صادر شده و پنج هکتار در دست اقدام بوده که در آینده نه چندان دور به بهره برداری خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات