به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه جرج واشنگتن" (GWU) و "دانشگاه نورثوسترن" (Northwestern University)، ابزار پزشکی جدیدی ابداع کردهاند که به یک سیستم الکترونیکی نرم پیشرفته مجهز است و شاید بتواند به بهبود تشخیص و درمان بسیاری از بیماریهای قلبی کمک کند.
پژوهشگران برای ساخت این ابزار، ماتریسهای قابل کشش و انعطافپذیری از حسگرها و محرکهای الکترود را به همراه حسگرهای دما و فشار به کار گرفتند و آنها را در یک سیستم کاتتر قرار دادند که اغلب برای جراحیهایی با تهاجم کمتر و یا درمان مشکلاتی مانند آریتمی قلبی مورد استفاده قرار میگیرد.
این ابزار جدید که نسبت به بقیه ابزار کنونی، عملکرد بهتری در بافت نرم بدن دارد، میتواند کارهای بسیاری از جمله اندازهگیری همزمان درونجانداری دما، قدرت تماس و پارامترهای الکتروفیزیولوژیک را انجام دهد و بازخورد آن را در زمان واقعی ارائه کند. همچنین این ابزار میتواند روشهای فرسایشی تهاجمی و قرار گرفتن بیماران و پزشکان در معرض اشعه ایکس را کاهش دهد.
بسیاری از جراحیهای تهاجمی، با کمک کاتترهایی انجام میشوند که به منظور بررسیهای تشخیصی و مداخلات درمانی و به واسطه برشهای کوچکی درون بدن قرار میگیرند.
کاتترها به رغم این که زیاد در جراحیها مورد استفاده قرار میگیرند، با مشکلاتی همراه هستند. سفتی این ابزار موجب میشود که با بافتهای زیستی نرم سازگار نباشند. همچنین این ابزار، محدودیتهایی در عملکرد خود دارند؛ در نتیجه پزشکان مجبور هستند که چندین کاتتر را به کار ببرند.
این ابزار جدید میتواند مجموعهای غنی از اطلاعات الکتروفیزیولوژیک را در اختیار پزشکان بگذارد تا جراحیها را در مدت کوتاهتر و با یک کاتتر انجام دهند.
این پژوهش، در مجله "Nature Biomedical Engineering" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات