• یکشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 99061611359
  • منبع : باشگاه دانشجویان

برگزاری وبینار آشنایی با «هندسه‌های اقلیدسی و نااقلیدسی»

برگزاری وبینار آشنایی با «هندسه‌های اقلیدسی و نااقلیدسی»

انجمن علمی ریاضی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی وبینار آشنایی با «هندسه‌های اقلیدسی و نااقلیدسی» را برگزار می‌کند.

به گزارش باشگاه دانشویان ایسنا، هندسه شاخه‌ای از ریاضیات است که با شکل، اندازه، موقعیت نسبی اشکال و ویژگی‌های فضا سروکار دارد. ریاضیدانی که در شاخه هندسه کار می‌کند هندسه‌دان نامیده می‌شود. هندسه به‌طور مستقلی در پاره‌ای از تمدن‌های اولیه به شکل بدنه‌ای از دانش عملی در مورد طول، مساحت و حجم ظهور کرد و هندسه اقلیدسی مدلی برای ساختار نظریه های علمی بود و نیوتن و دیگر دانشمندان از آن پیروی می کردند که این نوع هندسه بر پنج اصل استوار و بر پنج اصل اثبات می شود: اصل اول «از هر نقطه می توان خط مستقیمی به هر نقطه دیگر کشید»، اصل دوم «هر پاره خط مستقیم را می توان روی همان خط به طور نامحدود امتداد داد»، اصل سوم «می توان دایره ای با هر نقطه دلخواه به عنوان مرکز آن و با شعاعی مساوی هر پاره خط رسم کرد»، اصل چهارم «همه زوایای قائمه با هم مساوی اند» و اصل پنجم «از یک نقطه خارج یک خط، یک خط و تنها یک خط می توان موازی با خط مفروض رسم کرد.»

همچنین هر هندسه ای غیر از اقلیدسی را نا اقلیدسی می گویند. این گونه هندسه ها تا به حال زیاد بوده است. تفاوت بین هندسه نا اقلیدسی و اقلیدسی تنها در اصل توازی است. در هندسه اقلیدسی به ازای هر نقطه و هر خط نا واقع بر آن یک خط می توان موازی با آن رسم کرد.

نقض این اصل را به دو صورت می توان در نظر گرفت. تعداد خطوط موازی که از یک نقطه ناواقع بر آن، می توان رسم کرد، بیش از یکی است. یا اصلا خطوط موازی وجود ندارند. با توجه به این دو نقض، هندسه های نا اقلیدسی را می توان به دو گروه تقسیم کرد. اما دانشمندی به نام اقلیدس هندسه را به صورت یک علم بیان کرد. وی حدود  ۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، تمام نتایج هندسی را که تا آن زمان شناخته بود، گرد آورد و آنها را به طور منظم، در یک مجموعه ۱۳ جلدی قرار داد.

وبینار آشنایی با هندسه‌های اقلیدسی و نااقلیدسی با تدریس سپهر جفری، روز دوشنبه ۱۷ شهریور ، ساعت ۱۶ تا ۱۸، به صورت آنلاین برگزار می شود.

در این جلسه در مورد هندسه اقلیدسی، بنداشت های هیلبرت و کشف هندسه نااقلیدسی صحبت می شود.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می توانند به لینک https://b۲n.ir/۷۵۹۶۳۸ مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha