به گزارش ایسنا، مجتبی یزدانی در این باره گفت: این تفاهمنامه در راستای اجرای مفاد ماده ۲۲ قانون هوای پاک و تقویت همکاری و تعاملات بین بخشی و به منظور تأمین آب خام مورد نیاز آبیاری فضاهای سبز و بوستان های شهر تهران که در ارتقای کیفیت محیط زیست شهری است، به امضا خواهد رسید.
وی افزود: همچنین صیانت از منابع آب های زیرزمینی و آب آشامیدنی در مقابل جایگزین کردن روان آب ها، آبهای سطحی و پساب تصفیه شده فاضلاب شهری برای آبیاری عرصه ها و فضاهای سبز در شهر تهران به عنوان راهکاری منطقی و عملی برای حفظ ذخایر ارزشمند آبهای زیرزمینی و مقابله با مخاطرات ناشی از کاهش بارندگی و نزولات آسمانی در شهر تهران از دیگر اهداف تفاهمنامه امروز میان شهرداری تهران و وزارت نیرو است.
بر اساس این گزارش، موضوع اصلی این تفاهمنامه تقویت تعاملات بین بخشی، همکاری های دوجانبه و هم افزایی لازم با هدف رفع مشکلات و استفاده از ظرفیت های موجود بین دو مجموعه وزارت نیرو و شهرداری تهران برای ارائه خدمات رسانی مطلوب به شهروندان در زمینه تأمین آب فضای سبز شهر تهران از منابع آبی و پساب طبق مدل پیشنهادی و مدیریت سیلاب شهری است. به این ترتیب این تفاهمنامه دو طرف را بر اساس برنامه تنظیم شده در جهت نگهداشت و توسعه فضای سبز شهر تهران تا افق ۱۴۱۰ در بخش های مختلف ملزم می کند.
یزدانی در ادامه گفت: همچنین، برنامه توسعه پیشنهادی فضای سبز شهر تهران؛ فضاهای سبز شهر تهران، منابع مصرف آب و تغییر منابع مصرف آب تا افق ۱۴۱۰ را مشخص می کند که قرار است بر اساس این تفاهمنامه و این برنامه، استفاده از منابع آب زیرزمینی که اکنون منبع اصلی آبیاری فضای سبز است به مقدار قابل توجهی کاهش یابد. به این تریتب وزارت نیرو موظف می شود که مابه التفاوت آب مورد نیاز را از پساب تصفیه خانه ها تأمین کند.
بر اساس گزارش سایت شهر، از سوی دیگر، به منظور برنامه ریزی، نظارت، تعیین چگونگی و نحوه اجرای مأموریت های مشترک در جهت تحقق محورهای همکاری فی مابین، کمیته راهبردی تفاهمنامه با ترکیب مسئولان وزارت نیرو و شهرداری تهران (سه نماینده از هر طرف) تشکیل می شود و همه اقدامات و همکاری های مشترک با مصوبه کمیته مزبور و تحت نظارت آن به اجرا در خواهد آمد.
به گفته معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، ذیل این کمیته راهبری تفاهمنامه گروهی با حضور مدیران و کارشناسان تخصصی ذیربط از وزارتخانه و شهرداری تهران وظیفه بررسی های کارشناسی، پیشنهاد طرح ها و اقدامات اجرایی در قالب موضوعات تفاهمنامه را به عهده خواهد داشت. این گروه هر ماهه تشکیل جلسه داده و مصوبات خود را به کمیته راهبردی ارائه می کند. به گفته وی، مسئولیت پیگیری اجرای این تفاهمنامه و سایر امور اجرایی با معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا به نمایندگی وزارت نیرو و معاونت خدمات شهری و محیط زیست به نمایندگی از شهرداری تهران است.
بنابراین گزارش، امضای این تفاهمنامه میان شهرداری تهران و وزارت نیرو علاوه بر اینکه احترام به محیط زیست و نسل های آینده را به عنوان اولویت مدیریت شهری تهران نمایان خواهد کرد، موضوع چرخه آب به عنوان یک معضل شهری در تهران را به اندازه قابل توجهی در زمان مشخص شده پیش رو حل خواهد کرد. چرخه آب و به نوعی بازیافت پساب آی تصفیه خانه بخش عمده ای از ضرر و زیان طبیعی و هزینه مضاعف در این زمینه را از میان خواهد برد.
انتهای پیام
نظرات