به گزارش ایسنا، یک تحلیلگر در یادداشتی در پایگاه خبری اخبار ملی چین (china’s national news service) نوشت: در چند ماه اخیر تقابل شدید همگانی از جانب جامعه بینالمللی با تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران وجود داشته است. کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت در ۱۴ و ۲۱ اوت پیشنویس قطعنامهای برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و به کارگیری مکانیسم بازگردانی تحریمها(اسنپ بک) را رد کردند. مخالفت کشورهای بزرگ اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس مورد توجه ویژه رسانهها قرار گرفت. مواضع کشورهای اروپایی در این باره در راستای حفظ تکامل با ثبات مسئله هستهای ایران بوده است. اتحادیه اروپا با مخالفتهای آشکارش با سیاست آمریکا درباره توافق هستهای ایران نارضایتیاش از آمریکا برای خروج از برجام(توافق هستهای) در دو سال پیش و موضعش برای حفاظت از توافق هستهای را نشان داده است.
این تحلیلگر در ادامه یادداشت خود مینویسد: اتحادیه اروپا مسلما چند دلیل برای اتخاذ مواضع ذکر شده دارد. اول این که نارضایتی اتحادیه اروپا به دلیل عدم بهرهمندی از منافع اقتصادی توافق هستهای است. کشورهای اروپایی ایران را یک شریک اقتصادی بزرگ با جمعیتی ۸۰ میلیونی میبینند و این به معنای سود حاصل از تجارت و فرصتهای شغلی برای شهروندانش میباشد. کاهش فعالیت اقتصادی و کساد بازار تجارت ایران را به بازاری مهم تبدیل کرده است. اما خروج دولت ترامپ(رئیس جمهور آمریکا) از برجام و اعمال دوباره تحریمها(علیه ایران) چشمانداز همکاری اقتصادی اروپا با ایران را تهدید میکند. اگرچه اتحادیه اروپا مکانیسمی را برای حمایت از تبادلات تجاری ایران(اینستکس) در راستای حل کردن مشکل پرداخت ایجاد کرد. این مکانیسم برای تغییر وضعیت کارآمد نبوده است و روابط اقتصادی ایران-اتحادیه اروپا به حداقل کاهش پیدا کرده است.
این پایگاه خبری همچنین مطرح میکند: دوم این که، اتحادیه اروپا خروج آمریکا از برجام را تضعیف اعتبار اتحادیه تلقی میکند. اتحادیه اروپا مدتی طولانی هدایتکننده مذاکرات طرفهای برجام بوده است. نمایندگان اتحادیه اروپا در امنیت و امور خارجی از سال ۲۰۰۳ به مدت ۱۲ سال سخت تلاش کردند که این کشورها را به میز مذاکره بیاورند. اتحادیه اروپا باور دارد که دیپلماسی اصولی آن با ویژگی گفتمان و مذاکره رویکرد درست حل کردن مشکلات از جمله مسائل خاورمیانه است. علاوه بر این، برجام به عنوان نمونهای از شرح موفقیت دیپلماسی اصولی این اتحادیه و مشخصه دستاوردی در این زمینه بوده است.
در بخش آخر این یادداشت آمده است: اتحادیه اروپا دلایلی برای مخالفت با یکجانبهگرایی آمریکا درباره این مسئله دارد و مخالفت آن برای حفظ برجام بسیار مهم است. مخالفت اتحادیه اروپا با سیاست آمریکا در برجام تنها یک بخش از درگیری آن با این یکجانبهگرایی است. در واقع، اتحادیه اروپا در مسائل مختلفی از جمله خروج آمریکا از یونسکو، معاهده تغییرات آبوهوایی و سازمان جهانی بهداشت در تقابل با آمریکا قرار دارد. این یعنی حتی متحدان آمریکا که منافع مشترکی با آن دارند، از این یکجانبهگرایی ناراضی هستند.
انتهای پیام
پایگاه خبری چینی مطرح کرد:
دلایل مخالفت اتحادیه اروپا با سیاست های یک جانبه آمریکا در برابر ایران
یک پایگاه خبری چینی در یادداشتی به دلایل مخالفت اتحادیه اروپا با سیاست های یک جانبه آمریکا در برابر ایران پرداخت.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات