به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز ، شینزو آبه اخیراً به دلیل وضعیت جسمانی نامناسب از سمت نخستوزیری استعفا داد. رهبر جدید حزب حاکم لیبرال دموکراتیک با توجه به اینکه حزب وی اکثریت را در پارلمان این کشور در اختیار دارد، نخستوزیر بعدی ژاپن خواهد شد.
چهار اسم به عنوان کاندیداهای اصلی تصدی این رهبری مطرح شده است.
به گفته یک سخنگوی دولت ژاپن، امروز همچنین شینزو آبه نخستوزیر مستعفی ژاپن که رکورد طولانیترین دوره نخستوزیری در تاریخ کشورش را ثبت کرده، به دونالد ترامپ گفت: تقویت ائتلاف بین دو کشور حتی بعد از آنکه او از سمتش کنار برود حفظ خواهد شد.
با این حال هر شخصی که جانشین شینزو آبه در مقام نخستوزیری ژاپن شود با لیستی از مسائل امنیتی، دیپلماتیک و اقتصادی اعم از مشکلات همهگیری کروناویروس بر اقتصاد ژاپن تا تنشهای میان آمریکا و چین مواجه است.
بر اساس نظرسنجیهایی که رسانهها انجام دادهاند، در رقابت برای جانشینی شینزو آبه، شیگرو ایشیبا، وزیر دفاع سابق ژاپن محبوبترین گزینه است. رسانههای ژاپن همچنین گزارش دادند که یوشیهیده سوگا، دبیر ارشد کابینه و سخنگوی دولت این کشور نیز به عنوان یک نامزد احتمالی دیگر رقابت برای رهبری، از حمایت چندین گروه مهم در داخل حزب لیبرال دموکراتیک برخوردار است. به این ترتیب ایشیبا که از منتقدان شینزو آبه بوده ممکن است با رقابت سختی در صورت اعلام رسمی نامزدیش برای رهبری روبرو شود.
یک نظرسنجی انجام شده از سوی خبرگزاری کیودونیوز نشان داد، ایشیبا حدود ۳۴ درصد حمایت عمومی در اختیار دارد که بیش از دو برابر بیشتر از میزان ۱۴ درصدی است که یوشیهیده سوگا به دست آورده و در جایگاه دوم قرار گرفته است.
همچنین یک نظرسنجی نیکی/ تیوی توکیو نشان داد که ایشیبا ۲۸ درصد رای دارد در حالی که بعد از او تارو کونو، وزیر دفاع فعلی ژاپن و یک نامزد دیگر رقابت برای رهبری ۱۵ درصد رای کسب کرده و سوگا نیز با ۱۱ درصد در جایگاه سوم قرار گرفته است.
این نظرسنجیها حاکی از وجود شکاف بین آرای عمومی و سیاستهای داخلی حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن هستند. یوشیهیده سوگا امروز در جریان کنفرانس خبری خود از پاسخ به سوالی در خصوص رقابت بر سر رهبری حزب لیبرال دموکراتیک خودداری کرد.
ایشیبا نیز که یک بار در سال ۲۰۱۸ به طور ناموفقی شینزو آبه را در رقابت برای رهبری حزب لیبرال دموکراتیک به چالش کشید، یک گزینه کمتر محبوب در داخل حزب حاکم به حساب میآید و هنوز نامزدی رسمی خود را برای رهبری اعلام نکرده است. فومیو کیشیدا، مسئول ارشد سیاستگذاری در حزب لیبرال دموکراتیک که تمایلش برای نامزدی را اعلام کرده در هر دو نظرسنجی مذکور در جایگاه آخر قرار گرفت.
در ژاپن نخستوزیر با رای مستقیم مردم انتخاب نمیشود بلکه بر طبق نظام سیاسی پارلمانی این کشور قانونگذاران نخستوزیر را انتخاب میکنند. به این ترتیب تقریبا مسلم است که رهبر حزب لیبرال دموکراتیک عملاً نخستوزیر شدنش با توجه به اینکه حزبش اکثریت را در مجلس سفلای پارلمان در اختیار دارد، تضمین میشود.
قرار است حزب لیبرال دموکرات فردا (سهشنبه) نشستی را برگزار کرده و در این نشست رسماً تاریخ ۱۴ سپتامبر را برای انتخابات مربوط به تعیین رهبری این حزب تصویب کند. شبکه اف.ان.ان گزارش کرد که این رایگیری احتمالاً در هتلی در توکیو به جای مقر این حزب برگزار خواهد شد تا ریسک شیوع کروناویروس را کاهش دهد.
انتهای پیام
نظرات