• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99060504249
  • خبرنگار : 30054

آیا ژنتیک ما بر ابتلای ما به کرونا تاثیر دارد؟

آیا ژنتیک ما بر ابتلای ما به کرونا تاثیر دارد؟

سوالی که از ابتدا برای محققین در شناسایی ساختار بیماری کرونا مطرح بود، تاثیر ساختار ژنتیک افراد بر بیماری کرونا بود.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام مای اسمارت ژن، پژوهشگران برای پاسخ به این سوال، به آنالیز ژنتیکی افراد و بررسی ژنتیکی سیستم ایمنی افراد مختلف پرداختند.

این مطالعات نشان داد که در ساختار ژنتیکی افراد مبتلا با نشانه‌های خفیف یا شدید، تفاوت‌هایی وجود دارد. در ایران نیز با استفاده از این مطالعات،‌ تست‌های ژنتیکی انجام می‌شود که ریسک ابتلا و ریسک شدت درگیری ریه در فرد مبتلا به کرونا را قبل از ابتلا به کرونا بررسی می‌کنند.

تفاوت علائم بیماری در افراد مختلف

در سراسر دنیا میلیون‌ها نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و تعداد زیادی نیز از کووید-۱۹ مصون مانده‌اند. با توجه به شواهد موجود، تنوع قابل‌توجهی در نشانه‌های بیماری وجود دارد. افراد مبتلا به کرونا، علائم گسترده‌ای از جمله تب و مشکلات گوارشی، از دست دادن حس چشایی و بویایی و همچنین مشکلات تنفسی دارند.

در سوی دیگر، افرادی نیز به دلیل ساختارهای ژنتیکی خود نسبت به بیماری کرونا مقاوم بوده و یا دچار علائم خفیف می‌شوند. پژوهشگران با بررسی ژنتیکی و سیستم ایمنی آن‌ها دریافتند که در ساختار ژنتیکی افراد مبتلا با نشانه‌های خفیف یا شدید، تفاوت‌هایی وجود دارد.

در ادامه به برخی از نتایج این مطالعات اشاره خواهیم کرد.

. ریسک مبتلا شدن افراد به بیماری کرونا

در خصوص احتمال مبتلا شدن به کووید-۱۹ مطالعات ژنتیکی و غیرژنتیکی بسیاری انجام‌ شده است. در یکی از مطالعات غیرژنتیکی، نشان داده‌ شده که احتمال ابتلا به کرونا ویروس با گروه خونی در ارتباط است.

در برخی گروه‌های خونی ریسک ابتلا کمتر و در برخی نیز بیشتر است. مطالعات ژنتیکی بسیاری نیز در خصوص ریسک ابتلا در دنیا انجام‌ شده که با آنالیز داده‌های ژنتیکی، دریافتند که ریسک ابتلا به این بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بعضی از افراد به‌سادگی درگیر این بیماری می‌شوند و افراد دیگر، بدن مقاوم‌تری دارند.

. ریسک درگیر شدن شدید ریه پس از ابتلا به کرونا

دانشمندان با بررسی شاخصه‌های ژنتیکی متوجه نقاط ژنتیکی مشابه بین افرادی شدند که دچار درگیری شدید ریوی، بعد از ابتلا به ویروس کرونا شده‌اند. درگیری شدید ریه از علائم بسیار خطرناک این بیماری است که می‌تواند درنهایت منجر به مرگ بیمار شود.

مطالعاتی که انجام‌ شده حاکی از این است که احتمال درگیر شدن شدید ریه، ریشه در ویژگی‌های ژنتیکی افراد دارد.

با استفاده از تحلیل داده‌های ژنتیکی می‌توان متوجه شد چنانچه فردی به این بیماری مبتلا شد، چه میزان احتمال وجود دارد که ریه‌ی او شدیدا درگیر شود.

تست ژنتیک ریسک ابتلا به کرونا

هر دو فاکتور مطرح‌ شده در بالا ریشه در ویژگی‌های ژنتیکی افراد دارند. با استفاده از تحلیل داده‌های ژنتیکی می‌توان متوجه شد که ریسک مبتلا شدن به بیماری کرونا برای هر فرد کم یا زیاد است و از سوی دیگر چنانچه فرد دچار بیماری شد، ریسک درگیرشدن شدید ریه ی او چه میزان است.

با گسترش این اپیدمی و همچنین افزایش تنش‌ها و اضطراب‌های جانبی، تست‌های متنوعی برای آگاهی وضعیت بدن در ابعاد مختلف مطرح شد.

در ایران مجموعه مای اسمارت ژن به‌عنوان یکی از مجموعه‌های مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه تحلیل داده‌های ژنتیکی فعال بوده، تست ژنتیک ریسک ابتلا به کرونا را به آزمایشگاه‌ها و اشخاص، ارائه می‌دهد.

چرا باید تست ژنتیکی ریسک ابتلا به کرونا را بدهیم؟

نتایج این تست که احتمال ابتلا به بیماری کرونا و درگیر شدن شدید ریه را مشخص می‌کند، به ما کمک خواهد کرد که تصمیمات صحیحی را قبل از درگیری با این ویروس بگیریم.

به‌عنوان‌مثال در صورتی‌ که فردی ریسک کمتری برای ابتلا به بیماری داشته باشد، تنش و اضطراب حاصل از ترس درگیر شدن به بیماری برای این فرد کمتر شده و در نتیجه سلامت روانی بهتری را می‌تواند تجربه کند. همچنین در صورتی‌ که فردی ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری داشته باشد، باید با دقت و شدت بیشتری نکات بهداشتی را رعایت کند و همچنین از ورود به اجتماعات و مکان‌های پر ریسک خودداری کند و با رعایت این موارد نه‌تنها سلامت خود را بیشتر تضمین می‌کند بلکه از شیوع این بیماری بیشتر جلوگیری می‌کند و کمک شایانی به شکست آن می‌کند.

البته نکته حائز اهمیت در این مسئله، الزام رعایت نکات بهداشتی مطرح‌شده از سمت وزارت بهداشت، برای کلیه‌ی افراد جامعه است.

همچنین در خصوص افرادی که به بیماری دچار شده‌اند، در صورتی‌ که احتمال «درگیر شدن شدید ریه» برای آن‌ها کم باشد، بهتر است که از مراجعه به بیمارستان‌ها در همان روزهای اول بیماری خودداری کنند و در منزل استراحت کنند و در صورتی‌ که بیماری آن‌ها شدت یافت به بیمارستان مراجعه کنند.

این آگاهی باعث خواهد شد که از حضور غیرالزامی در مناطق پر ریسکی مانند بیمارستان‌ها خودداری شود که در ادامه باعث ایجاد شرایط بهتری برای افرادی می‌شود که نیاز جدی به مراقبت‌های پزشکی دارند.

اگر احتمال «درگیر شدن شدید ریه» برای فردی زیاد باشد، بهتر است که از همان روزهای اول فرد به بیمارستان مراجعه کند و مراقبت‌های پزشکی را زودتر پیگیری کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تست‌ ژنتیک ریسک ابتلا به کرونا به وب‌سایت مای اسمارت ژن مراجعه کنید و یا با شماره ۰۲۱۶۶۰۵۱۸۵۵ تماس حاصل بفرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha